En annan bild av mig

Idag har jag varit på en makeover med fotosession. Man känner sig som en prinsessa och modell samtidigt. Det blev så himla snygga kort så jag lägger ut dem här....

Vilket blir en annan gång, datatrubbel...

Men jag blev iaf glad över bilderna, de påminde mig om att Gud skapade oss övermåttan underbart! Alla har något vackert i sig!

Imorgon startar ryskan, ska bli sååå spännande. Jag har längtat länge nu!

Ni får rapporter imorgon!

/Sofia

Vigsel, bad och Carl

Vilken lördag! Solen sken över ett vackert Kungälv,  lördagshandlarna var ute tidigt och jag njöt av sovmorgonen! En god vän till familjen gifte sig idag, så jag och mamma åkte iväg för att titta på vigseln. Den var så fin! OCh de var alla så väldigt vackra och glada. Jag vill också gifta mig när jag ser sånt!...... ;) När alla gratulationer var avklarade åkte vi vidare till Lökeberg för ett bad, ca 18 grader i havet. Solen strålade så vackert och lugnet kom ända in i själen. Sen fick jag den stora idén att vi kan lika gärna fortsätta till Tjörn och hälsa på min syster med familj. Så blev det och självkart blev Carl överlycklig att få träffa moster och mormor. Äntligen fick han visa upp att han kunde gå helt själv! Det var en väldig snurr på honom nu och han verkar ha fattat att det går bättre att gå upprätt än att krypa fram. Han är såååå lycklig!

Nu börjar sömnen göra sig påmind....

Guds välsignelse över er!

Kram Sofia

Jag vill ha lördag hela veckan....

Just idag vill jag ha lördag hela veckan... Jag har haft svårt att komma tillbaka i rutinerna igen efter semestern...Emellanåt skulle jag vilja sova länge.... länge... Men jag vet att jag skulle sakna jobbet då, så jag fortsätter kämpa på...

Ikväll har jag varit i kyrkan på ungdomskväll. Ja, trots mina 33 år befinner jag mig där. Jag hjälpte till lite med fikat och supporta Samuel, Lola och Tobbe i lanseringen av team8. Kom till Pingst i Kungälv, så får du va med om upplevelser! Speciellt på fredagar....

Sov gott och dröm om livet!

/Sofia

Skogsguld!

Idag har jag plockat kantareller med en grupp barn på fritids. Jag tror vi fick ihop ca. 5 dl stora fina kantareller. Vi ska torka dem och äta dem på lovet. Fy vad gott!!! Skogen är underbar att vara i, man får frisk luft och härliga dofter. Verkligen ett tips!

Ikväll träffades vi hemma hos Ania och Andreas för att dela våra Amwayerfarenheter. Spännande! När jag skulle hem insisterade jag på att få köra Anna-Lena, som bor på Hisingen. Det är en annan väg, men jag ville verkligen det. När jag hade lämnat av henne hörde jag på radion att det var älgar på den vägen jag skulle ha åkt på annars. Jag tror det var Gud som ledde mig att köra A-L!

Snart är det helg och jag ska njuta i fulla drag! Men jag ser framemot att jobba snart igen!

Be blesses!

/Sofia

Jag överträffar mig själv...

Nu ska jag snart sova och klockan är innan tolv! Tänk att jag lyckas, trots allt! Det är skönt att ha kommit så långt i rutingången. Ikväll har jag haft besök av Chatherine Kristiansson. Vi har varit och fikat, varit på nattvardsgudstjänst, promenerat och läst igenom en massa om Amways produkter. Vi har testat parfymerna, snacka om att bli småhöga...

För övrigt tycker jag att solen verkar ha gått i moln lite väl tidigt i år. Regnet öser verkligen ner. Trist!!!
Jag har iaf tänkt att bada några fler gånger innan jag stänger den butiken för säsongen.

Nåja, dags att sova

Guds frid önskar jag er

Kram Sofia

Sent ännu en kväll...

Det börjar inte så bra på skolterminen. Men ikväll fick jag göra en utryckning till Alingsås för att passa syskonbarn. Ingrid hade ramlat och spräckt ögonbrynet och var tvungen att åka till sjukhuset och deras pappa var på jobbet och hade ingen bil. Tur att moster Sofia finns då! Det var väldigt kul att få se dem alla igen, trots det sorgliga med Ingrid. Hon blev tejpad och fick komma hem igen och höll på att somna stående.... Så trött var hon iallafall.

Nu ska jag sova!


Kram sofia

Sent igen....

Nu har det blivit många sena kvällar igen... Inte bra. Måste sova också!

Idag har jag jobbat och stått i som vanligt. Har inte behövt bli så arg, så det är positivt. Sen blev jag riktigt irriterad i trafiken däremot. det var väldigt mycket köer och mycket dragkedjekörning idag. tyvärr måste en del tränga sig före och sätta hela trafiken ur spel. UGH!

Det tog lång tid att komma hem idag... och så skulle jag iväg igen.

Men nu är jag hemma och ska slå igen mina blå ögon för ikväll!

Sov gott och ta emot Guds välsignelse även denna dag!


Kram Sofia

Vilken helg!

JAg har haft storfrämmat i helgen; Esther och isaac har varit här. De är bara såååå mysiga och goa att ha runt sig. I mprse var vi i kyrkan och sjöng, senare åkte vi till stranden och till slut avslutade vi turnen på Efs Hisingen. Då sjöng jag och Esther hennes sång ¨när Håkan predikade. Det var väldigt skoj att få ha dem här!

Nu sätter jobbet igång på allvar och jag ska försöka få livet att hitta en puls innan jag går ner i tid...

Sov gott!

/Sofia

Oj, vad trött man kan bli....

...efter en veckas arbete. Barnen är nog lika trötta de. Så nu ska jag snart sova...

Idag har jag varit i skogen och lekt med de yngre barnen. Det var så mysigt! Innan dess hade vi haft gympa (jag kulla kullerbytta) och sen skulle vi haft en lekstund, men brandlarmet gick och vi fick ta oss ut ur byggnaden. Tur för oss att det inte brann, men synd, eftersom det kostade 7000:- . LArmet hade gått pga fö "tät luft" i ett gympaomklädningsrum... Akta er för "AXE" Det kan bli en dyr historia!

Ikväll hade vi ungdomsmöte. Det var bra. Många mötte Gud och fick del av Hans oerhörda kraft.

Nu måste jag sova!

Love Sofia


Det är fortfarande varmt i havet!

Ikväll fick jag med min syster och mor till Aröd. Det är en strand ute vid kusten som vi ofta var på när vi var små. Vi tog med oss kaffet och satte av ut mot havet. När vi kom så var det molnigt och kallt, men solen bröt igenom och vi hoppade i vattnet innan vi åkte hem. Det blev flera fina bilder, tyvärr har jag inte hunnit lägga in dem än, men de kommer!

I övrigt har det varit jobb idag, fullt ös och jag har fått varit sträng flera gånger. Det är tråkigt, men jag behöver lära mig att bli "proffesionellt arg". Det menas att man inte har för mycket känslor inblandat utan håller det arga en bit utanför. Så är det bara.... Lite svårt, men nödvändigt!

Nu ska jag krypa till kojs!

Sov gott och var välsignad!

Love Sofia

Gud är god!

Nu har jag sagt hej till alla elever. Det var med stor nervositet som jag kom idag, det var ju så många nya barn. Men det har gått bra och ju mer dagen gick desto mer inspirerad blev jag. Nu inser jag igen att jag tycker så mycket om dem.

Ikväll var vi samlade till skolbön i Nylöse. Det var fantastiskt och underbart att få be tillsammans och njuta av att Guds härlighet sänkte sig över oss. Jag blir så tacksam för alla underbara arbetskamrater jag har. Praise God!

För övrigt har inga nya händelser inträffat, utan livet rullar på, inte som vanligt, men framåt.

Ett bibelord för idag:

Ps.1:1-3
1Lyckliga är de som inte följer ogudaktiga människors råd eller är tillsammans med syndare som inte bryr sig om Gud.

 2De är i stället glada över att kunna göra det Gud vill. Dag och natt tänker de på hans lag och funderar över hur de bättre ska kunna följa den.

 3De är som träd som växer vid flodstranden. De bär god frukt och deras löv vissnar aldrig. De lyckas med allt de gör.

Sov gott!

/Sofia


Imorgon gäller det!

Så var det dags för ännu en skolstart. Det blir mitt 8:e år på skolan. Det ska bli så spännande att se hur det blir i år. Samtidigt ska det bli kul att plugga lite. Jag ska nämligen läsa... grundkursen i Ryska! Jag gillar sånt och ser verkligen fram emot detta.

Idag har dagen varit seg, ibland känns det som om det aldrig tar slut. Men nu är den till ända och jag ska strax sova.
Jag fick träffa Carl en liten snabbis efter jobbet. Gissa om han blev glad.... och jag också. Han digga loss till mina mobiltelefonmelodier.

Ett ord för dagen.... Var välsignelser, bli välsignad!

Love
Sofia

Jag kan också lyckas!!!

Idag har jag genomfört en av mina största bedrifter någonsin! Jag har bytt ett punkterat däck på bilen! Vi skulle ut och bada med barnen på fritids och när jag har kört 500 meter inser jag att något är fel. Höger backdäck såg ut så här...


Jag har aldrig kommit på tanken att byta däck, men barnen hejade på och jag tog mod till mig och tänkte "varför inte?" och satte igång. Själva domkraften var lite invecklad, men när jag väl fick upp bilen gick det som smort! Jag är fortfarande väldigt stolt! Fast utan 4 barn som peppade mig hade jag inte gjort det, för jag trodde inte det om mig själv... Slutsatsen blir: Våga peppa varandra, då kan ni genomföra stordåd!

Dagen blev vid stranden alltså, inte så mycket badande, emn krabbfisket var det inga problem med, förutom att vi saknade en spann, en plastpåse fick tjäna som hus åt krabborna...

Ikväll kom min syster hem från Rumänien. Det blev ett snabbt besök hos mamma, sen åkte vi alla 3 ut till LÖkeberg med kaffekorg och badkläder. Helt ok i vattnet faktiskt! Men solnedgången var vackrast!


Så var det bara en dag kvar på sommarlovet och snart börjar vardagen, men i år blir det en slags nystart; jag ska läsa ryska och bara arbeta 70 % på skolan...

En sångstrof blir dagens ord:

Jag nu lämnar allt
Allt till Dig min dyre Jesus
Ja, jag lämnar allt

Sov gott!

/Sofia

Praise God!

Idag hade vi en fantastisk gudstjänst i kyrkan. Trots att jag var seg och trött var jag pigg under gudstjänsten. Det var kul att träffa alla igen. Man inser hur mycket alla människor man känner betyder.

Eftermiddagen blev hos mamma, där vi var som fastklistrade framför tv:n för att se alla kvalen. Jag vågade inte titta på Holms sista hopp. Sånt är för spännande.

Nu blev det en riktigt kort blogg...

Ordet på vägen: Kasta alla dina bekymmer på Gud, Han är vaken på natten! (Petrus 9)

Lev gott!

/Sofia


Dagens 5 ord

Fika: MEd Ramona på Espresso House= Mycket trevligt
Kalas: Håkan 40 år= Kul, Mat, vänner, Disk, Hjälp, Trevliga människor
Ringtryck= Lågt i backre däcket.... VAd ska jag göra????
Anna-Lena= Min kökskompis
Bibeln: Död och liv har tungan i sitt våld, de som gärna brukar den, får äta dess frukt... Ord

Sleep well!

Sofia

En vanlig dag...

Idag har jag jobbat  och stått i. Man blir liksom trött.... har glömt hur man gjorde...när man ska jobba.....

Ikväll har jag varit i kyrkan på "Gå och Spill" Härligt att träffa alla härliga människor igen. Jg blir så tacksam över att vi har en församling som vill ungdomarna väl! Som vill satsa på dem! Det är gott!

Eftersom jag ska iväg tidigt imorgon blir det en kort blogg...

IStället för ett bibelord blir det en sång

"Att lära känna Dig är min längtan
Att lära känna Dig
Att träda nära, nära Ditt hjärta
Se vem Du verkligen är
Du är min Far och jag är Ditt barn
Jag vet att Du älskar mig
Att va i DIn närhet, höra Dig tala
Det är det enda för mig."

Love Sofia

Första dagen med tidig morgon.

Segt värre var det att gå upp idag. Hade svårt att somna igår och så blåste det så våldsamt, så att jag fick springa ut på balkongen i morse och rädda mitt parasoll, som hade vrängt sig. Det var längesen det blåste så mycket, och ingen varning hade de gett heller. Min arbetskamrat trodde det var över 20 m/s. Hualigen för att vara på sjön då!

Ikväll var jag på ungdomsråd i kyrkan. Det var superskoj att få ta del av "Pastor Olssons" ideér. Han har verkligen tänkt till och lyssnat in Gud i detta och sa att det var den bästa lösningen han hade kunnat få fram... Helt i linje med övriga deltagares observationer. Praise God!

UNder förmiddagen lyssnad jag på en konstnär som berättade om hur de arbetar på en skola i Kungshamn. Jag blev riktigt inspirerad av hur stort begreppet "kreativitet" är. Ingen kan egentligen sätta ramarna för hur det ska vara inom konsten. Eller hur man blir inspirerad av den eller hur man utvecklar den. Så superbra!

När det gäller Georgien har jag idag försökt att ringa min vän därnere, men det fanns ingen som pratade engelska i närheten och jag ville helst inte prata ryska i dagsläget... Men fortsätt be för det landet!

Dagens bibelord kommer från Matt. 28:18-20
18Han sa då till dem: ''Av Gud har jag fått all makt i himlen och på jorden.

19Gå därför ut i hela världen och kalla alla människor till att bli mina lärjungar, och döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn.

20Och lär dem att leva på det sätt jag sagt er, och kom ihåg att jag alltid är med er, ända till tidens slut.Love
Sofia

En dag med mycket spännande kunskap

Idag började vi då jobbet igen... Vi hade samling i Fiskebäcks Missionskyrka och fick oss både andlig, hjärnlig och lekamlig spis. En man vid namn Rolf Ekman , professor i neurovetenskap och neurokemi. Han berättade för oss om hjärnan och lärandet. En spännande sak han sa var att de ord vi hör påverkar vårt dna! Det blir ärr i dna:t när vi får höra hur dåliga vi är etc. Han berättade också att vad vi tänker påverkar oss oerhört mycket. Hjärnan behöver ha roligt!

Ikväll fick jag ett par sms vidarebefodrade till mig. De kom från Georgien. Tänkte återge innehållet lite...
Det kommer från församligen Livets Ord i Tibilisi. De är på läger väster om Gori och har svårt att komma tillbaka till staden.

Detta är meddelandet översatt till svenska:

"Ryssarna har förstört allt i Gori, människor från KAZAXI dödar folk och bränner hus och rånar människor i byar runt Gori. I Zugdidi har de stullit datorer och nästan alla från kyrkan där har lämnat staden. Pastor L har stannat kvar.
Vi ber och lovsjunger. Det är det huvudsakliga som vi gör på lägret. Vi är inte rädda. Bara för att ni ska få veta vad som händer här, vi vet inte vad ni får för nyheter utomlands. Utländska journalister har också blivit dödade. I Tckinvali är nästan alla dödade utav dem som inte kunde lämna. Alla arméstationer i Gori har de bränt. Guds välsignelse över er! "

Dessa människor behöver våra böner! Har du aldrig bett till Gud innan så kan du sätta igång nu! Bara Gud kan lösa denna konflikt!

Joh. 14: 27
Även om jag inte stannar hos er så ska ni ha frid. Jag ger er min frid, en frid som ingen annan kan ge er. Var därför inte oroliga och rädda

Frid!

/Sofia

Sista dagen!

så har min sista semesterdag runnit iväg.... Den blev mest soft. Jag sov länge, trots försök att vända rätt, jag åt frukost länge, framför tv:n...; jag tvättade, var på stan, shoppade kläder till Carl, åt lite mat, var på Amwaymöte och åkte hem... Men under hela dagen har jag följt utvecklingen i Georgien. Det är skönt att det är någon form av vapenvila, men allt kan blossa upp igen. Jag tycker det är så sorgligt att se hur de har bombat Gori och Zugdidi. Jag har varit där vid några tillfällen och jag kände igen husen som brann häromdagen. Vi behöver be för Georgien och folket där!

Imorgon startar vi alltså. Vi ska vara i Fiskebäcks missionskyrka och ha god gemenskap med varandra. Härligt!

Ja, så var det nog dax att knyta ihop för dagen...

Ett ord på vägen:

 Hebr. 10:23
Låt oss därför stadigt hålla fast vid det hopp vi bekänner oss till, för vi kan lita på att Gud håller sitt löfte till oss.

Sov gott!
/Sofia


Glad att få leva

Idag har jag firat min tillblivelse ännu mer! Ett 10-tal vänner kom och förgyllde mitt liv. Jag blev så glad över dem allihopa! Och även presenterna som höjde spänningen en del... Tyvärr kunde vi inte vara vid älven, vädret var inte snällt, men mammas lägenhet är ju något större än min, så då fick jag tillgång till den....

Även idag har jag följt utvecklingen i Georgien. Jag har inte hört något nytt från Lana, men läget ser ganska kritiskt ut. Hur ska det någonsin kunna lösas? Jag svarar som Lana: Only God can! Människorna behöver få budskap om försoning och förlåtelse istället för bomber och granater. Ingen människa önskar väl krig, men har bitterhet och orättfärdighet rått under en lång tid, blir hjärtat ofta hårt och krig bryter ut.

Jag fick en kommentar om mina "räddningsdejter". Jag kan lugna er med att det är ett internt skämt... Så att jag kan få retas med min syster. Hon har börjat med så märkliga samtal om trevliga killar... Iförsta hand förväntar jag mig något från Gud. I andra hand en prins som rider på en vit häst....

Nu är jag inne på min sista semesterdag...;( Men jag ser fram emot att jobba igen! Det känns som om livet har kommit igång igen! Tack Håkan för alla bra ord på vägen!

Så har en helg till gått...

Nu var sista helgen på semestern slut! På onsdag sätter vi igång igen. Känns ganska bra faktiskt!

De sista dagarna har varit innehållsrika. Här kommer en kort resumé:

Fredag: Vid 13 gick avresan till norr, eller närmare bestämt, Bengtsfors. Jag hade förmånen att få ha hand om bibelundervisningen 2 dagar på vårat barnläger där. Det var sååå kul! Synd bara att det regnade en del. Något som jag märkte var att de älskade att leka! Raggarleken och blinkleken var riktigt poppis! På natten skulle de busa med killarna. De skulle testa det omtalade buset med ljummet vatten. Det går ut på att man ska doppa en killes hand i ljummet vatten när han sover och då kommer han att kissa på sig. Jag vet faktiskt inte om det fungerar....

Igår fortsatte lägret och då åkte jag ring efter en båt. Snacka om träniskvärk i armarna! Jag skulle testat vattenskidor, men det regnade för mycket....
Det gick bra med att hålla i bibelsamlingen. Men det bästa var när vi hade bön och lovsång och flera fick möta Gud. Sååå gott!

Jag kom hem vid 2 inatt och då var jag tvungen att kolla på nyheterna. Georgien berör mig ganska mycket. Jag har varit i där 2 gånger och besökt Gori,Zugdidi och Tbilisi. Jag känner till folk som bor där. Jag pratade idag med en av mina vänner och hon berättade att de inte hade fått kontakt med hennes släkt i Gori, att hennes gamla kvarter i Godi var bombat och att hennes vänner var döda. Krig är alltid elände! Vilken sida man än står på!

Idag har jag softat och tagit det hela med ro och avslutade dagen i Floda på min brorsons 10-årskalas. De är så fina och goa och det är alltid skoj att träffa dem!

Ok, ett bibelord:
Ord 7: 1-3

1Följ mitt råd, min son! Glöm under inga omständigheter bort det och håll dig till det.

 2Lyd mig, så får du leva! Skydda mina ord som dina dyrbaraste tillhörigheter.

 3Tänk på dem och bevara dem också i ditt innersta.

Nu ska jag fortsätta softa, imorgon blir det kalas....

Love Sofia


Vilken bra dag att vara 33 år på!

Idag har jag varit 33 år en hel dag! Så underbart! Sov länge (alltså har jag inte blivit alltför vuxen). Var i kyrkan för att förbereda undervisningen på ett läger jag ska på (mycket spännande undervisning). Varit på IKEA (åt middag där med Marlene och drömde mig bort). Var på Tjörn (var ju tvungen att hälsa på syrran och kolla in köket). Druckit the på balkongen (i fotogenlampans sken). Livet är faktiskt härligt!

Idag tänkte jag på en sak; vad bra vi har det i Sverige! Även fast solen inte lyser alltid, så har vi en massa saker vi kan göra istället, ex åka till IKEA. Jag kan äta mig mätt, jag har en lägenhet, bil, vänner, familj, jobb, församling... Listan kan göras lång på saker som är bra! Och när man blir tacksam så blir man glad, tänk på det!

Under de sista veckorna har jag umgåtts mycket med mina tjejkompisar och då kommer det ständiga samtalsämnet upp; män och kvinnor, manligt och kvinnligt, relationer.... Det är ju märkligt att så många människor är singlar! Är vi sniglar kanske? Sega och långsamma i kampen om männen/kvinnorna? Varför har vi så svårt att bara ha kul och umgås med varann? Alla fikastunder är inte dejter! OBS! Jag brukar inte hamna i såna situationer, jag är alltid tydlig innan vad jag går ut på... Den enda som får gå på dejt med mig är Samuel B, han räddar mig 2 gånger per år i Uppsala och tar en fika på stan och pratar livet. Jag brukar kalla det för mina räddningsdejter, då kan jag säga att jag har varit på dejt..... Hahaha! Min syster brukar säga att de inte gills! Förstår inte....

Så här i augusti utvärderar jag mitt löfte till tjejerna i skolan. Jag tror inte att jag lyckats! Jag har fått många nya manliga vänner, men ingen man! Så det blir kanske släktingen från Eritrea i allafall!! Finns det inte någon därute som kan hjälpa mig?!

Idag är jag på mitt väldigt skämtiga humör, så ta allt med en nypa salt!

Apropå¨salt; Matt 5:13-16

Salt och ljus

 13Ni är det salt som bevarar världen från undergång. Men salt som förlorat sin kraft är till ingen nytta. Ni gör heller ingen nytta om ni förlorar er kraft. Man kommer inte att bry sig om er eftersom ni inte lyckas fullgöra er uppgift i världen.

 14Ni är det ljus som lyser upp världen. Ni liknar en stad uppe på ett berg. En stad uppe på ett berg ses av alla.

 15-16När man tänder en lampa så täcker man ju inte över den, utan tvärtom ställer man den så att den lyser för alla i huset. På samma sätt ska ert ljus lysa för människorna, så att de ser allt gott ni gör och prisar er Far i himlen.

Gå nu ut i augustikvällen och lys för Jesus! Ev. blit det ingen blogg imorgon eftersom jag befinner mig i urskogen, men håll utkik på lördag igen!

Blessings!

/Sofia


Nu är jag 33!

För ett år sen fyllde jag 32. Då sa jag fel och sa att jag blev 33. Väldigt konstigt, men för de som känner mig var det inget ovanligt. Jag har glömt bort min ålder förr! Mest får jag höra att jag ser ut som 20! En del säger 16 och någon tror att jag är storasyster till min syster som är 37. Medel hamnar väl runt 27 då...

Idag har jag iallafall haft en superskön dag! Jag har varit på Marstrand, där solen sken. Jag har varit hos min mamma och haft ett litet halvt familjekalas... Det blev Sofias pizza och hallon med havretäcke. Faktum är att jag blev inspirerad av Strandhs när det gäller pizzan. Vi fick ju till en riktigt hot tomatsås den gången och hade pepperoni på. Så jag körde på den linjen men satsade lite mer på oliver, pesto och ananas. SÅÅÅÅ GOTT!!!

Vi hoppas på någorlunda bra väder imorgon, annars blir det IKEA. JAg måste ju också förbereda mig lite för lägret jag ska på fre och lör. Mitt tema för undervisningen kommer att bli : Med Jesus som tränare blir du alltid en vinnare!

Nu har jag suttit vid datorn länge och svarat på allas grattismail. Har nog aldrig blivit så firad! Tack alla ni som grattat! Jag gratulerar er redan nu om jag kommer att glömma bort det!

Så till dagens bibelord:

En gammal favorit i repris

Ps 23:1 Herren är min herde, mig skall inget fattas!

In His Love

Den 33-åriga Sofia

Lite seg så där...

Idag sov vi länge... Sen bar det av till tvättstugan och ut på stan. Ibland behövs såna här mellandagar så man hinner landa. Ikväll var vi i Bergsjön för att lära oss om Amway.

När vi kom hem gick vi en lång promenad i Kungälv. Det var så vackert ute! Alldeles stilla och klart. Man såg en massa stjärnor! Vi satt vid älven och pratade en lång stund. Vad samtalet innehöll är konfidentiellt!

Nu måste jag iaf sova. Jag blir 33 idag, så skönhetssömnen är viktig!

Älska Gud och älska människor!

/Sofia

Hemma igen!

Efter en god brunch och mysigt tjejsnack gick färden tillbaka till väst. Marlene och jag fick ta oss genom regn och vind för att nå målet. Det var faktiskt äckligt mycket vatten på vägbanan! Längesen jag såg så mycket regn! Men vi satt ju i en bil och var torra och hade vårt favortiämne; relationer... Det finns så mycket att säga om det! Så är det bara!

Vid 23 intog vi min lägenhet och jag måste säga att familjen Axell är super på att vattna blommor! De har aldrig mått så bra! TACK!!!

Nu har vi druckit the och ätit knäcke i fotogenlampans sken och nu är det dags att sova...

Det löste sig med lakan, det blev de mer färglösa varianterna av lakan.

"Fröjd i Herren är er starkhet!"

/Sofia

En helt ovanlig söndag

Nu sitter jag hör i Marlenes lägenhet och har avnjutit fantastiska scones och rött the. Jag kan verkligen rekommendera ett beök på hennes adress. Vi har gått en väldigt lång promenad runt Uppsala högar och gamla Uppsala. Det var första gången jag var där, så det var verkligen fantastiskt! Tror jag ska lägga in ett besök där nästa gång jag är i Uppsala.

Annars sov jag länge idag. Jag kom hem sent igår och kom inte i säng förrän vid 3. Dock kom jag upp ganska bra och hann till Lo i samband med att mötet slutade... Sorry, Robert! Hörde att din predikan var bra. Köpte USB.minnet med alla möten, så jagh lovar att jag ska lyssna hemma! Jag träffade iallafall några av mina ryska vänner igen. Jag fick en liten pratstund med Natalya och drack lite kaffe med Nadja och Karina. Jag blir så glad av att prata med dem.

Det läskiga var bara att jag missade maten! Alla mattälten hade stängt när jag kom och skulle handla. Hungern satte in med full fart och det blev en pizza från XL i Lottas trädgård. Så då fick jag ny kraft för att packa alla mina saker... och kom till Marlene ikväll. Hennes hotell har samma standard som Lottas: Mycket bra! Marlene har också färgglada lakan och påslakan... Hur ska jag kunna matcha detta imorgon? Då ska nämligen Marlene ta in på mitt hotell hemma... Förslag?

Hmmm.... ett bibelord idag.... det finns så många bra....

Det får bli Fil 4.13 " Allt förmår jag i Honom som ger mig kraft!"  Kom ihåg vilken kraftkälla vi har i Jesus!

Lev väl, sov gott och så syns vi imorgon!

/Sofia

Guds frid övergår allt förstånd!

Nu är lördagen till ända och den har mest varit fylld av regndroppar... Det är lite sorgligt mysigt med regn och mörker. Sommaren går mot sitt slut och hösten är i antågande, men samtidigt är det mysigt på något sätt.

Även idag fick jag förmånen att köra ryssar. Det är sååååå kul att få göra det! Dels för att få prata med dem, men också att få göra något för någon annan.  God eftersmak!

Kvällens predikan hölls av Ulf Ekman. Han är bra! Han talade om den Helige Ande. Det är så mäktigt att tala om den Helige Ande. Vi behöver verkligen Den Helige Ande för att klara av vandringen med Jesus. Den Helige Anden vill hjälpa oss att komma vidare. Underbart!

Senare påkvällen har jag och Lotta och lite nya bekantskaper med Stockholmare. Väldigt trevligt vill jag lova. De sista timmarna har jag pratat med en av mina vänner som heter Samuel. Det var ett givande samtal och jag uppskattar dig mycket, Samuel! 

Här tänkt på friden de senaste dagarna. Guds frid kan verkligen ge oss lugn och ro i hjärtat. Den är helt enormt övernaturlig och  ändå så nära. Jag behöver inte frukta nattens mardrömmar, för Guds frid kan ge mina tankar skydd i Jesus.

Av detta kommer dagens bibelord

Fil 4: 6-7 Oroa er inte för någonting, utan be till Gud om allt. Tala om för honom vad ni behöver, och glöm inte att tacka honom. Då kommer Guds frid, som är långt underbarare än vad vi kan förstå, att ge era tankar och ert sinne ro och skydd genom tron på Jesus Kristus.

Sov nu gott allihopa!

Love Sofia

Skönt att Gud förlåter!

Jag har brutit mitt löfte; jag skulle ju skriva i min blogg varje dag! Men jag fick lite dataproblem och min syster, som skrev förra inlägget, skulle sova, så jag fick vackert svälja alla orden och somna.

Det finns så mycket jag skulle vilja tala om, men jag är rätt trött nu. Jag har varit på alla möten idag! Däremellan har jag varit hos fam Gesar och sprungit runt på LO:s område. Ikväll träffade jag ett gäng ryssar(ovanligt?!) och jag fick förmånen att skjutsa hem dem till deras hotell. Jag älskar ryssar! Då får jag försöka prata ryska! Prisa Gud! Efter att ha lämnat av dem, åkte jag tillbaka till Lo för att umgås lite, jag blev sällskapssjuk....

Dagens möten har handlat om vandringen med Jesus. John Bevere talade om heder, Stefan Salmonsson om vikten av att tänka rätt och Kong Hee talade om lärjungen Andreas och ahns tjänarvillighet. Allt har varit så kanon!

Så en kul sak! Lotta och Maria sa att jag liknade Carola. De hade sett ett kort som någon tagit på henne och trott att det var jag. Då måste hon sett väldigt bra ut! ;)

Hmmm... nu är det dags att sluta, men först ett bibelord.

Det kommer från Joh 10:10 Tjuvens ärende är att stjäla, döda och förstöra. Mitt ärende är att ge evigt, överflödande liv.
Detta är Jesu egna ord. Han vill ge evigt, överflödande liv! Smaka på den du!

Love Sofia

RSS 2.0