Framme!

idag tog jag mig från den västra sidan av sverige till den östra... kan man kalla Eskilstuna för östra sidan? På vägen hit fick jag iaf se snö för första gången den här hösten. Den låg utmed vägen efter MAriestad. WOW!

Veckan har varit sp'nnande, det är spännande att bo på landet. Jag passade en hund extra i helgen och han lyckades smita ner i husgrunden och jag menar inne i yttergrunden... Vi fick ordna räddningsaktionen "rädda Zäta" Tillslut kom han ut! Efter det fick han gå kopplad så fort han skulle ut. Igår skulle hästarna ut och då tog en av dem en liten extra runda till äppleträdet... efter lite lock och pock med hö och annat kom hon till slut efter någon minut till mig och gick snällt in i hagen.... SEGER till mig! Jag tror jag ska anmäla mig till "Bonde söker" ;)

nu är det dags att mysa med lillasystern! Vi ses snart igen!

Blessings från mig till er alla!

/Sofia

OJOJOJ!!!

Nu är det längesen igen! Jag sitter just nu på ett torp ute i Västergötland och passar hus och djur.... Har många berättelser att dela med mig när allt har lagt sig.

Till helgen åker jag till Eskilstuna för att träffa min lillasyster.... längtar.....

För övrigt hamnade jag i en hemsk hagelskur igår. Det blev alldeles vitt på marken och dessutom väldigt halt... och jag var verkligen inte klädd för sånt! Bambi på is....


Nu ska jag ner till mina små vänner.

Kram Sofia

En ny dag, alltid nya möjligheter!

Emellanåt fastnar vi i gamla hjulspår, glömmer varför vi gör saker och vaknar någonstans på vägen och verkar fundera på vad det var som hä'nde?! Ett bibelord som jag har levt på många gånger är 2 kor 5:17. Det står ungefär så här: "ÄR du i Kristus är du en ny skapelse; det gamla är borta och något nytt har kommit. "VArje dag kan man lämna det som varit till Gud och få börja om dagen efter. Vi kan inte påverka det som har varit, vi kan iofs mildra verkningarna, men inte förändra det som hände igår. Däremot kan vi förändra vår framtid. Så vaknar du upp utmed vägen; res dig upp, fundera över vad du håller på med, ta ett beslut och gör något! (nytt, kanske?)

Oj, vad djupt det låter; men jag har börjat ryskakurser och har träffat en hel massa kul människor där. Jag har lärt känna en hel del som jag aldrig skulle ha träffat om jag inte hade vågat ta ett beslut och vågat ta ett extra steg...
 
Så till något annat! Lotta! Läser du detta, kan du väl höra av dig någon dag. JAg finns hemma på tors kväll efter 20. Saknar dig!

Kram Sofia 

Hoppsan!

Jag har svårt att hålla blogglågan uppe nu för tiden! Men det ska väl bli bättre det med! 

Idag har jag varit på familjegudstjänst i Gilead tillsammans med min kompis Cattis och hennes 2 barn. Andreas Tärnvind höll i ett "kompis" möte och det var helt suveränt! Sen fick jag en till med i bilen hem, Esther följde med hem och hade mys med mig hela kvällen, jag kommer nog att vara mätt en vecka efter det här! Först tortillas och sen pannkakor!

Ikväll fick jag ett mail från min ryskalärare. Hon hade blivit sjuk, så lektionerna är inställda imorgon. Trist! Mest för henne, men även för mig. Jag älskar ryskalektionerna! Men, men, är man sjuk så är man!

I lördags skrev jag in en Amwaysäljare! Gratta mig! DU som inte vet vad det är kan skriva en kommentar, så ska jag förklara!

Nu måste jag sova!

Remember: God loves You everyday! Every night! He´s there always!

Love Sofia

När orden blir feltolkade....

Häromdagen skulle ett litet barn skriva om Jesus. Han har lite svårt med svenskan och brukar säga att Jesus blev korsad. JAg förklarade att det heter korsfäst. Min förklaring ledde till ett enormt missförstånd. Han skrev om hur "JEsus blev korsad och hur hans mamma skrek och spikarna i händerna och fötterna.... och sen hade de fest: Korsfest och de dansade och sjöng och hade bra och jesus var lugn och snäll." Han förstod inte att jag menade Korsfäst! Svenskan är inte helt enkel.... MEn komiskt blev det!

Förra veckan träffade jag då Linda. Min kompis som jag inte träffat på 18 år. Det var ju bara såååå kul! Vi hade nog kunnat sitta och prata i ännu fler timmar. Tänk att det kan vara så!

Inatt läste jag en bok som jag inte kunde släppa, den heter "Livets aviga och räta" och är skriven av Kate Jacobs. DEn var väldigt bra, men tårdrypande. Jag rekommenderar den, men var beredd med näsduken i slutet.

Hm... Nu är det nog dags att slå igen den blå butiken för idag. JAg har fortfarande gospelgung efter "By grace" i kyrkan. So good!

Bless Ya!

/Sofia

RSS 2.0