4 dagar kvar...

till en efterlängtad semester! Det är inte så att jag vantrivs med mitt arbete, jag trivs bra, men vila behöver man emellanåt för att orka sen igen! Fast sista veckan innan semestern är alltid hemskt lång! Jag har ingen aning vad jag ska göra på semestern, men jag har lite böcker att läsa, lite folk att träffa och självklart: Europakonferensen i Uppsala! Sen är ju havet inte alltför långt bort!

Apropå havet; jag har fegbadat idag. Jag fick i Johanna efter många om och men. Hon doppade sig ordentligt,, men jag fegade lite och lät huvudet vara... Fast jag har redan badat 2 gånger i havet i år! Det var inte så kallt, men det blåste rejält!

Idag fick vi ett glatt samtal: Frank (min systerson 3,5 år) ringde och berättade att Lilly (min ena systerdotter) har fått sin första tand! Och hela famljen jublade! Lilly har Downs Syndrome och då får man ofta sina tänder senare. Lilly är 1 år och 7 månader, så vi har väntat på det hela... Men säg inget; Frank sa att det var en hemlis...

Nu ska jag studsa ner till tvättstugan och hämta min tvätt... så

...var välsignelser och fortsätt vara välsignad!

In His Love

Sofia

Spanien grejade det!

Såg trots allt Spanien-Tyskland matchen! Tur att Becka var så i gasen. Jag blev smittad jag med. Jag tycker faktiskt att det var kul att Spanien vann, Tyskland har vunnit fler gånger. Någon gång måste det ju bli rättvisa!

Idag har jag varit hos min bror i Floda. Att komma till dem är som att landa efter en stormig flygplansfärd; lugnt och stilla med vacker omgivning. Förutom när killarna leker krig i trädgården... Men iaf så är det drömhuset de har!

Johanna har fått träna körning idag. Hon har blivit mycket säkrare på de här dagarna! Tror hon behöver köpa en bil snart!

Dags att sova för den sista veckan nu...

Be blesses, stay blessed!

/Sofia

Sen kväll med Ström...

s tankar. Vilka är lite röriga just nu. Har varit i Alingsås och myst med mina syskonbarn idag. Jag älskar dem bara såååå mycket! Flera gånger får jag tårar i ögonen när jag möter dem. De är så fina och goa! Tänk att jag får vara moster till dem!

Klockan är mycket och kroppen är trött, så jag ska strax krypa ner under täcket. Ville bara berätta att vädret ska bli bättre nästa vecka! Så, ni som ville skriva på namnlistan för mer sol, ni kan vänta lite!

Sov gott!

/Sofia

Ett kort inlägg

Ikväll är jag trött. Höll på att somna på jobbet när vi kollade på film, men jag höll mig vaken! Jag sov en liten stund när jag kom hem.  Men sen blev det en liten städstund innan jag sprang in i duschen.

Ikväll har jag haft besök av goda vänner som skulle kunna nätverka lite. Hoppas de finner hur de kan hjälpa varandra.

Läste precis att Ljungberg slutar i Landslaget. Nåja, han har ju sett väldigt snygg ut och lyft den biten av laget. Sen har han ju jobbat fram en del mål med. Det är bra att sluta på topp! Alla är inte som Henke, han är alltid på topp!

Sov gott Sverige!

Lycklig resa till Ukraina Ania!

/Sofia

Så gick det inte lika bra ikväll...

för Ryssland. Det är sorgligt, men sant. Nu väntar Turkiet i bronsfinalen. Vi får hoppas de orkar komma igen! Heja Ryssland!

Ikväll har jag städat lite. Ojojoj, vad jag hittar saker som är så spännande. Jag får sova och gå upp lite tidigare för att hinna fixa det sista. Jag köpte en växt för inte så längesen, chokladmynta, den går att äta och den smakar suvve! Jag kan starkt rekommendera den.

Jag kan tipsa er om go lovsång dygnet runt på en hemsida: www.theworshipstation.com Den levererar up to date lovsång och den fungerar bra i streamen också.

Så, snart kommer semestern och självklart solen! Jag tänker inte lyssna på Aftonbladets väderdödare! Alla som vill starta en namnlista för rättigheten till mer sol kan kontakta mig!

Sov gott och komihåg: Inget kan skilja dig från Jesus kärlek!


/Sofia

Nu är det bara 7 arbetsdagar kvar...

till semestern... som jag längtar efter väldigt mycket. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra direkt, men jag ska iaf åka till Uppsala, sen ska jag försöka ta det lugnt och komma till ro hemma, Behöver måla en vägg och städa av lite varstans.

På fritids hade flickorna idag en lång utläggning om hur viktigt det är att jag blir gift. De sa att de tyckte synd om mig för att jag fick sitta och titta på TV själv och att jag inte hade någon att hålla i handen när det åskade ute. De erbjöd sig till och med att skriva en kontaktannons på en singelsajt!!! Eller anmäla mig till ett program där man kan hitta en man... OCh skulle nu inte detta fungera, så skulle de pröva på dörrknackning! Det hela slutade med att jag lovade dem att jag skulle göra mitt bästa under sommaren för att hitta min man och de skulle be. Sen skulle vi utvärdera i höst, annars.... (här kommer lite hot om dörrknackning och någon släktinggifte...) Så, finns det någon därute i rymden som kan hjälpa mig? ;)
Jag fick mej iallafall ett riktigt långt skratt!

Det blev shopping på Allum idag. Efter att ha gått igenom de flesta affärer fann jag Vero Moda, det blev en tunika och sjal. Snyggt till byxorna jag köpte igår.

Ikväll har jag varit i kyrkan och lyssnat på Thoréns som arbetar i Bangla. Det är helt fantastiskt vad de får vara med om. Tänk vad rätt personer på rätt plats kan göra! Jag hade kunnat sitta ännu längre och lyssna!

Ja, nu är Tyskland till final! Vilket lag följer med? Vilket är lättast att möta? JAg hejar på Ryssland! KOm igen imorgon! Kör hårt!

Sov gott!

/Sofia

En tisdagskvälls funderingar

Så, då har ännu en dag gått till ända. Den kändes lång emellanåt. Jag har hunnit både laga stormiddag till fritids och koka saft(!). Jag känner mig som värsta bullmorsan. Jag var ganska seg när jag äntligen kom hem. Men efter ett besök på min blogg kom krafterna tillbaka; jag hade fått en kommentar! Tack så hemskt mycket! Jag ska tänka på det där med spinning!

Ikväll har vi haft styrelsemöte i kyrkan. Det är väldigt spännande faktiskt! Man får så goa rapporter om vad som händer ut i världen och även runt omkring oss. Självklart kan vi komma ännu mer in i det Gud har tänkt, men det är också viktigt att tacka för allt det vi ser hända nu.

Igår hamnade en spårvagn helt fel.... rätt i bussfilen. Tack och lov att jag slapp åka spårvagn/buss igår.  Se bilden på www.metro.se gbg upplagan som PDF.Visste inte hur jag skulle kunna få hit bilden. Men det såg rätt skoj ut.

I morgon slutar jag tidigt. Jag tror jag ska ägna eftermiddagen åt att shoppa. Jag bör nog ha lite sommarkläder trots allt. Jag drömmer om sol, vind och vatten! Inget är ju omöjligt, så... Man måste våga gå ur båten för att gå på vattnet! Så då ska jag handla lite...

Det känns lite rörigt i kvällens blogg, men jag lovar att det blir bättre imorgon. Då ar jag fått lyssnat till Banglamissionärerna Thorén och förhoppningsvis sett Ryssland vinna semin!

Heja Ryssland!

Sov gott Sverige och jag hoppas vi vaknar torrt...

/Sofia

Trött, men glad

Nu ska jag snart sova. Jag fastnade i en bok inatt och somnade inte förrän halv 2. Boken var så rörande, så jag kunde inte sluta läsa. Snacka om att gråta... Men den slutade bra iaf.

Jag fick frågan av en som ville veta hur det gick med joggandet... Det går inte alls nu! Jag saknar min personliga tränare! Marcus! Jag behöver dig! Det är tråkigt att gåspringa själv.Jag får försöka hänga på JOjjis i veckan.

Idag lagade jag fiskpinnar och mos till lunch. Det var gott, men man kan föräta sig på det också. Imorgon blir korvstroganoff och ris.

När jag åkte hem ikväll lyssnade jag på min nya CD. Där finns en sång som utgår från Romarbrevet 8 i bibeln. DEt är ungefär så här:

Gud står på vår sida

 31Vad ska vi säga om något så underbart som detta? Om Gud är med oss, finns det då någon som kan vara emot oss?

 32Eftersom han inte ens skonade sin egen son, utan offrade honom för vår skull, ska han då inte ge oss allt med honom?

 33Vem törs anklaga oss som Gud har utvalt till sina egna? Kommer Gud att göra det? Nej! Han är den som har frikänt oss och fört oss in i ett rätt förhållande till honom.

 34Vem kommer då att döma oss? Kommer Kristus att göra det? Nej! Han är den som dog för oss och som uppstod från de döda för oss. Han sitter nu på hedersplatsen bredvid Gud, och han ber för oss där i himlen.

 35Vem kan då någonsin stänga oss ute från Kristi kärlek? När vi upplever svårigheter och olyckor, när vi förföljs eller blir slagna till marken, beror det på att han inte älskar oss längre? Och om vi är hungriga eller utfattiga, eller i fara eller hotas med döden, har då Gud övergett oss?

 36Nej! Skrifterna säger oss att för hans skull måste vi vara beredda att möta döden när som helst - vi är som får som väntar på att bli slaktade.

 37Men trots allt detta vinner vi en härlig seger genom Kristus, som älskar oss så mycket att han har dött för oss.

 38-39Och jag är övertygad om att ingenting kan skilja oss från hans kärlek. Döden kan det inte, och livet kan det inte. Änglarna kan det inte, inte ens själva helvetets makter kan hindra Guds kärlek. Ingenting kan skilja oss från Guds kärlek, som blev synlig för oss genom Jesu Kristi död på korset. Varken död eller liv, varken bekymmer för denna dagen eller för morgondagen, varken krafter ovan molnen eller nere i djupet, inget kan skilja oss från denna kärlek.

Jag gillar att han är övertygad om att ingenting kan skilja oss från Jesu kärlek!

Så vänner! Kom ihåg! Heja på Ryssland så blir jag glad!

/Sofia


Sista mötet i Nyhemstältet...

Idag har jag och Johanna varit i Nyhem och lyssnat på Ulf Ekman. Riktigt gött pingstmöte var det! Det var liksom en enda stor förväntan som vilade över samlingen. En kvinna berättade hur hon hade blivit helad i onsdags. Hon hade haft smärtor i flera år, ätit 14 smärtstillande tabletter varje dag och haft hemska smärtor. Hon hade inte tagit några tabletter sen i onsdagskväll. Hon var utan smärta och abstinensbesvär! Gud är cool! Han är mäktig och är vår läkare!

Lite märkligt kändes det att det var sista gången någonsin som tältet användes. Nästa år kommer det att finnas en hall. Nåja, häromdagen hade tältet blåst sönder lite grann och den delen hade de delat i en massa småbitar, häftat fast i ett inbetalningskort och delade ut när man gick. Så jag har en bit av Nyhem med mig hem! (Den luktar tillochmed Nyhem!)

Jag har också handlat en hel del böcker (vad annars?). Jag tror att det är ganska bra böcker dessutom. 2 handlade om att våga drömma och gå i det. Några var kristna romaner och självklart 3 små pedagogiska etiska böcker för barn...
En skiva hamnade också med; "Smyckad" med Niklas Hallman. Den är underbar! Köp den!

Nu är det snart dags att landa för ikväll. Undrar vem som vinner ikväll? Italien hade ju varit bra, de har inget övertag på Ryssland... Heja Ryssland! Bog s vami! (Gud är med er)

Jag vet att minst 2 läser min blogg. Det är inte så illa efter  bara 1 vecka!

Lev väl och kom ihåg, heja på Ryssland!

/Sofia

JAAAAAAAAAAA!!!!!!!! 3-1 till Ryssland!

Vilken fotboll de spelade! Vilka mål! Vilka dribblingar! Holland är bra, men Ryssland är SUPERbra! Nu hejar jag vidare och hoppas, hoppas....

Imorgon bär det av till Nyhem. Vi ska lyssna på gode Ulf Ekman. Ska bli skoj att åka iväg

Nu ska jag nana, full av segeryra!

/sofia

En blåsig dag och Ryssland kämpar hårt!

Matchen håller på att avslutas och alldeles nyss blev det 1-1. JAg hejar ju på Ryssland! Kom igen nu alla ryssar! Kör hårt och vinn! Nu blir det spännande! Hjälp!

Idag har jag haft en skön slappardag, pratat läääänge med Maria Gesar i telefon. Jag saknar dig jättemycket! Tur att det finns telefon och Europakonferenser!

Senare på kvällen åkte jag och Johanna ut till Tjuvkil. Där blåste det friskt, kolla in på bilden! Tyvärr var det för kallt för ett bad, annars hade jag hoppat i. Det är en fascinerande känsla att stå där. Det är en nästintill kuslig känsla av total brist på kontroll!
Nu ska jag se klart på förlängningen! Heja Ryssland!

/Sofia

Midsommar

Dagen har verkligen firats! Jag och två av mina systrar har träffats, en svåger och 3 barn fick också komma med. Väldigt mysigt och trevligt vill jag lova. Jag är en så stolt moster och älskar dem väldigt mycket!

Senare på kvällen åkte jag och min lillasyster till gräfsnäs och lyssnade ¨på Ulf Christiansson, snacka om bra! Synd bara att mina favvolåtar inte finns på skiva just nu. Snälla! Spela in dem!

NU ska jag sova och drömma om... NEJ! Jag glömde blommorna! Synd, det får bli nästa år istället.

Sov gott och heja på Ryssland!

/Sofia

Dagen innan midsommar...

hade vi fest på fritids. Det blev lite midsommarmat bestående av färsk potatis, matjesill, gräddfil, sill, korv och bröd, köttbullar och lite sallad. Självklart blev det en stor och härlig jordgubbstårta till efterrätt.

Tyvärr blev det ingen midsommarstång i år, regnet var lite för ihärdigt. Däremot hade jag köpt en liten blomma med en minimidsommarstång som vi ställde i gympasalen och dansade runt... En något, mer än, rolig syn.

Ikväll har jag hämtat min goa lillasyster (som faktiskt läser min blogg!) vid tåget. Det var kul att se henne igen. Vi har väldigt skoj ihop!

Tidigare idag fick jag ett gott telefonsamtal från min goa kompis Esther. Hon hade skrivit en så fin sångtext, så att jag blev alldeles glad. Den hette: Gud Du är bäst! ( OM jag inte minns fel...) Tänk vad saker och ting kan ge guldkant i tillvaron. Detta gjorde det!

Så, vad morgondagen innehåller vet jag inte riktigt, det kan bli både en stor gemenskap eller myspys med syrran... MEn ledigt är det iallafall.

Sov gott Sverige och önska Ryssland lycka till i EM!

/Sofia

En annorlunda vecka....

För en vecka sedan kändes det mesta tungt! Allt verkade gå en annan väg än den jag tänkt. Men jag har verkligen sett en stor förändring på bara några dagar. Allt kommer nog att bli bra till slut! Undrar du varför? Maila mig!

Tänk att Ryssland slog oss i fotboll! Den ryska björnen verkar ha vaknat!;) Nu kan vi inte ens vara trygga i fotbollen! De slår oss med råge i både eurovision och sport! Jag hoppas de vinner EM. Dags för lite nya lag nu!

Nu ska jag sova gott!

Kram Sofia

En ny sång....

Igår morse skrev jag en sång... jag vaknade på natten med sången inom mig. NÄr jag vaknade på morgonen så var den självklart halvt borta. Men så kom den tillbaka till mig och här är den. Vill ni höra musik får ni maila mig....
Den utgår från det Jesus sa: Min frid ger jag er...

Frid

Min frid stannar kvar hos dig
Min frid ger dig ro
Min frid stillar din ångest
Min frid tar bort din oro

Även om åskan mullrar högt
Även om blixten skrämmer dig
Genom elden finns jag där
Genom mörker bär jag dig

Min frid stannar kvar hos dig
Min frid ger dig ro
Min frid stillar din ångest
Min frid tar bort din oro

Även när allting lyser klart
Även när mörkret skingrat sig
Genom lyckans glädje bär jag dig
I glädjen finns jag där

Min frid stannar kvar hos dig
Min frid ger dig ro
Min frid stillar din ångest
Min frid tar bort din oro

En spännande dag...

Det blev ju lite sent igår kväll, så sömnen blev inte överlång, men, men, jag sov faktiskt hela natten utan några större problem! Det behövdes...

Idag fortsatte dagtältandet, det är våldsamt kreativa fritidsbarn vi har att göra med! Sen var vi och handlade; vilken villighet att hjälpa... Det blev lite trångt i gångarna emellanåt, alla ville vara först med att hämta maten! Efter mitt storkok i det lilla köket smakade jag av min köttfärssås! Den bästa någonsin! Fruktansvärt god var den! Så fick vi äntligen hämtat poolerna från källaren. Men när vi skulle ta ut slangen genom fönstret tog det stopp! VI fick inte upp ett enda fönster!!! Men skam den som ger sig! Jag och Alejandra tog i för kung, barn och fosterland och till slut så gick det upp! Någon hade spikat igen fönstret... Hehehe! Sen var det badtime för alla! En del hade inga badkläder med sig, så då hoppade de i med kläderna på!!! Tur att det var varmt och att vi har torkskåp! Dagens lek var: Mäster! Den lektes på hållplatser, bussar, spårvagnar och på fritids. Den är väldigt kul faktiskt!

Tänk vad spännande saker som kan hända under en dag! Tänk vad människor kan förgylla ens tillvaro bara genom att finnas till!

Jag är en mycket stolt fritidsfröken på Brandströmska skolan i Backa!

Ikväll kanske jag drar ut igen... så då behövs sömnen även inatt.

Var välsignade, stora och små, i Sverige!

/Sofia

En Oskar!

Tänk att jag blev en oscarsvinnare iallfall... för kategorin "bästa Stagekidsinspiratör på Hisingen..." Tack, tack och åter tack!

Som vanligt blev festen kanon! Väldigt roligt och väldigt god mat och väldigt bra andakt! Det är så najs att träffa er alla från Nylöse!

Idag har jag dagtältat med barnen ¨på fritids. Man sätter upp ett tält, myser ett par timmar, sen tar man ner det igen! Praktiskt va?! Vi får se hur det blir imorgon...

Hm... Nu ska jag sova, tyvärr inte så länge, ska upp tidigt imorgon....

Så sov gott Sverige och vakna torrt! (Hoppas jag)

/Sofia

Frid

"Min frid ger jag er, inte den som världen ger... "Jesus säger orden, men hur lätt är det att ta till sig dem?! Nåja, ikväll, under ett besök på Efs Hisingen, fylldes jag verkligen av denna frid! Gud gör en hel massa i mitt liv och det är bara att inse hur stor och underbar Han är!  

Tänk att det är av nåd som vi får komma till Jesus! Han ställer oss på en fast klippa, han lyfter oss från ångest, rädsla och synd. Klyscha kanske, men väldigt sant!

Nu ska jag snart sova, i frid, för att hinna med morgondagens alla bestyr; besök på kommunen, jobba och till Nimbus på fest med jobbet....

Var välsignade!

Sofia

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0