En ljus tisdagskväll...

tillbringar jag framför datorn, är det ok?! JAg behöver nog ta mig en tur i stan och rensa huvudet lite grann...
Sista veckan har jag blivit allergisk eller förkyld, jag vet inte riktigt vad det är.... Men nässprej och loratadin är bra hjälp iallafall. Det är bara det att jag blir så himla trött!

IGår började jag 2 nya kurser i ryska. Jag har anslutit mig till de lingvistiska kursernas värld och även översättarnas intressanta nyanserade värld. 6 timmar i ryskans guldregn på måndagar gör mig lyrisk! Det är sååååå spännande! En helt ny värld av ord rasar liksom över mig!

Jag har funderat mer om när styrkan blir till svaghet.... Jag tror faktiskt det kan grunda sig i en slags kritisk bitterhet, där man försöker kompensera sina svagheter genom att vara en väldigt stark och stabil person. Sven Reichman menar att mycket prestation och kritik bottnar i bitterhet. Det blev en intressant vinkel för mig. Så har jag aldrig tänkt. Vem försöker man övertyga om sin egen förträfflighet och övermänskliga styrka? Sig själv oftast, man vill ha sig själv som exempel och inte någon annan. Vi talar ofta om att en person är speciell eller att den inte passar in och det förekommer inte minst i den kyrkliga världen. Man hanterar speciella personer genom att fjärma sig själv från dem och sätta dem i ett eget fack. De får stanna där, de är svaga, speciella etc. Men faktum är, att de som ingenting är utvalde Gud. Det innebär att i Guds ögon är jag "lite speciell".... om jag utsätter andra för att vara det utanför Guds ögon. Kan Han då använda oss iallafall? Ja, självklart, men vi behöver nog hoppa ner från våra höga hästar och se varje människas unika värde. Livets Ord är bra på det; jag blev såååå glad när en av mötesvärdarna som hälsade på mig, hade Downs syndrom. Det visar att han också har en plats i församlingen och en uppgift som Gud har kagt ner i hans liv. Min vän Lars-Olof, som också har DS, lyser alltid upp tillvaron när jag möter honom. Han har också fått en underbar plats i sin församling i Kastalakyrkan. Han var för övrigt en av de som ringde och uttryckte sin sorg då min pappa dog.

ja, lite djupa tankar på ämnet när styrkan blir till svaghet.

/sofia


En snabb resumé

Helgen förflöt bra.... fint väder, London Camden market i Kungälv, årsmötre i kyrkan på söndagen och soft på em.
måndagen blev ok... bilen fick ett par 2:or och jag lärde mig mer om bromsrör och avgasrör. Vi fick en ny lärare på Ryskan, då vår andra kommer vara borta hela terminen. Därefter blev det TAKK-kurs i Alingsås.

Igårkväll var jag så seg att jag låg i soffan större delen av kvällen. ORKAR INGET! Men dr. House är ju alltid spännande!

Idag har vi haft Stage Kids och snart ska jag iväg till Nylöse på Personalkonferens....

Vem vet, mer kanske kommer ikväll, när min djupet faller på.....


Bless!

Sofia

Solen skiner och man kan känna vårens varma filt sänka sig ned...

På en verkar hela vädret ha gjort en helomvändning! Förra torsdagen var det snöstorm, idag gick jag med munkjacka ute! Visst är det fantastiskt! Jag blir bara sååå glad!

Har jag något nytt att berätta då? Nä, det tror jag inte.... JAg har softat hemma ikväll, kom iofs inte hem förrän kl. halv sju, men eftersom jag hade grillat korv i skogen med fritids, så luktade jag skorsten. Duschen var inte ett alternativ, den var ett tvång! Sen har jag slötittat på TV och kännt sömnen ta tag i mina små blå.

På söndag ska vi ha årsmöte i kyrkan, predikan ska handla om "passion och ansvar". Det är något jag tycker ska bli spännande att höra! Att jag sen ska sjunga i kubik de närmsta 5 veckorna känns som mindre lyckat. Tur att det är min skolkör som ska sjunga en av söndagarna! DE är bäst!

Lägger in en sångtext som jag skrev i juni för ett år sen, den handlar om frid. Kanske någon behöver läsa den! Om någon vill läsa historien bakom den kan ni läsa under rubriken juni 2008. Den kom till i bloggens början....

Frid

Min frid stannar kvar hos dig
Min frid ger dig ro
Min frid stillar din ångest
Min frid tar bort din oro

Även om åskan mullrar högt
Även om blixten skrämmer dig
Genom elden finns jag där
Genom mörker bär jag dig

Min frid stannar kvar hos dig
Min frid ger dig ro
Min frid stillar din ångest
Min frid tar bort din oro

Även när allting lyser klart
Även när mörkret skingrat sig
Genom lyckans glädje bär jag dig
I glädjen finns jag där

Min frid stannar kvar hos dig
Min frid ger dig ro
Min frid stillar din ångest
Min frid tar bort din oro


Vänner!
Sov gott! Det ska jag göra!

Kram Sofia

Jag vill se ett under, men vilket?

JA, det kan jag fråga mig själv.... VAd vill jag se för under?! 
Världssvälten ramlar samman och alla äter sig mätta,
eller att min röriga lägenhet helt plötsligt bara svischar och allt hamnar på rätt sätt, gardiner är uppsatta på uppsatta gardinstänger och allt är fullpolerat,
eller att min systers diskbråck helt försvinner och att hon slipper bli opererad,
eller att drömprinsen bara hör av sig på något övernaturligt sätt,
eller att jag bara ska vakna upp och veta vad jag ska göra i framtiden,
eller.... det finns en hel massa under! ( En del av dessa är mirakler, jag vet)

Men då kommer frågan; vad ligger på mig i detta? Vad bör jag ta för beslut? Jo, jag kan ge pengar till de fattiga, eller städa hemma och så kan jag ta en dag med Gud och diskutera framtiden...

Drömprinsen och syrrans diskbråck är mer Guds sak... Jag kan inte göra mer för tillfället.

Nu måste jag sova lite och fundera på morgondagen. Vart är jag på väg?

In His Love!
Kram Sofia

PS. Lotta, jag hade FL ikväll, kan vi höras på torsdag kväll? Ds.

Är det vår eller är det vår?!

Solen lyser ute! Och jag har suttit på en bänk utanför huset och druckit kaffe och läst på min ryska...! Inte trodde jag att söndagen skulle bli en Sunday! I torsdags kändes allt hopplöst med snö och annat rusk, men som alltid; efter re... menar snö, kommer solsken!

Appropå familjen som blev brännskadad, så kan man följa deras liv på en blogg. Gå in på http://gniste.blogspot.com  så kan ni klicka er vidare och läsa om familjen.
 
Idag har jag varit i Gilead på gudstjänst! Det var en kanongudstjänst och jag var upplyft när jag gick därifrån. 7 elever från min skola var där för ett studiebesök och de gjorde sin uppgift mycket bra! Jag gillar dem massor!

Tänkte faktiskt lite ur deras perspektiv idag under gudstjänsten... VAd är nattvard egentligen? OCh är det riktigt vin man dricker? VArför ska man lyfta händerna? Varför ska vi sjunga lovsång? Vad menas med förbundet? Det var ett spännande sätt att tänka! Undrar ni också vad detta är får ni maila mig!

Nu ska jag ta min kaffetermos och så ska jag gå ut igen en stund... kan ju inte missa solen! Sen måste jag  verkligen hem och städa... det börjar bli varning nu! Igår dammsög jag bilen och upptäckte... MUSSKIT! Så jag har vänt uppåner alla kassar som funnits i min bil! Och så brände jag upp kuddarna och jackan som legat i bilen.... UGHA!

Idag ger jag en speciell hälsning till: Cattis, Lotta, Marlene och min syster! Kram till er från mig!

Vi ses snart igen!

Var välsignade denna dag!

LOVE Sofia

En gång till....

på en vecka. Otroligt! MEn jag fick en sån lust att berätta om snön som föll i eftermiddags. Jag blev totalt överraskad av vädret, det kom fort och mycket! Tack och lov hade de plogat. Förra gången vintern fick för sig att våldgästa plogades det inte och jag fick 2 bredsladdar och bokstavligen vrålade till Gud! Kan tilläggas att min mamma fick hjärtsnörp! Det tog 1,5 timme att köra hem, i vanliga fall tar det 30-40 minuter. UGH!

Jag är fortfarande inne på min viktiga i livet lista... Vad prioriterar jag egentligen? Kyrkan är en stor del, men inte allt, jobbet tar en hel del tid, men jag arbetar bara 70%. Min mamma och mina syskon finns med i toppen, men de träffar jag inte varje dag. Ryskan ligger högt i kurs, men jag pluggar nästan bara på måndagar. Vänner har jag, några närmare än andra, de ringer jag ibland och pratar djupt med...  Hmmmm återstår att ta reda på!

Livskvalite är i allafall en bok, gott fika och tystnad! Jag ska försöka ta 1 minuts egen tystnad varje dag. Ta ett djupt andetag, sluta ögonen och bara låta tanken flyga! MMMMMMM!!!!!

Nu ska jag ta en bok, lite fika och njuta!

Leta efter det viktiga i livet! 

Love!

/Sofia

Vilken katastrofalt dålig bloggare jag har blivit!

DEt är här lägre än glocalnet! Frånen varjedagare till en gång imånaden bloggare... Skärpning Sofia!

Det finns några saker jag skulle vilja dela med mig av...

Förra tisadgen hände något hemskt på VÄstkusten. PAstorsparet Gniste i Uddevalla bränn och rökskadades i en brad. Mannen, Håkan Gniste ligger allvarligt skadad i Linköping. Man kan följa församlingens blogg på fristaden.nu och hålla sig uppdaterad om läget. Det tuffa är att klara väntan och hur allt ska gå. Men tiden är vår vän! Han kan nog få ligga nedsövd så länge det är möjligt, bara han återhämtar sig! Många människor ber för familjen och församlingen.

När man får till sig såna här saker blir allt annat mindre viktigt, vad är en finanskris i jämförelse med en människas liv? Vad är en bilbesiktning jämförelse med en familjs vara eller inte vara? Allt verkar få perspektiv sådana här dagar!

Fick även veta en av mina närmaste vänners pappa hade fått en hjärtinfarkt idag. Visst kvittar det om solen lyser eller inte då! Eller om jag hann städa köket eller inte!? HElt plötsligt blir längtan efter en bönepromenad mer påtaglig, så alldeles strax ska jag äntra ut i den mörka kungälvskvällen och prata med Pappa i himlen!

Ta hand om er vänner! Hoppas ni fortfarande orkar läsa min blogg emellanåt...

KRam Sofia

RSS 2.0