Vilken insats herrarna gjorde i finnkampen!

Jag har suttit klistrad vid TV:N idag! Christian Olsson skulle ju hoppa. Nu kanske han inte gjorde sitt livs tävling, men den bidrog faktiskt till den svenska segern! Oskar Jansson hoppade bättre stavhopp än på 5 år och herrarna som sprang 800 meter hade en fantastisk avslutning! Jag blev såld! Detta innebar att Sverige vann herr, dam, pojk och flick kammperna! God avslutning på ett annars ganska tråkigt friidrottsår!

JAg funderar på att ha ett litet geografiskt tema den närmsta tiden. Många har inte koll på Europas länder och jag tänkte jag kunde bidra med lite kunskap om de mer östliga länderna och deras historia. Har någon ett förslag på ett första land? Skriv gärna en kommentar isåfall! Europas gräns går mycket mer österut än vad jag har trott, det finns säkert såna som har åsikter om det, då diskuterar vi det då! Har tittat i Elena Filatovas bok om Tjernobyl igen; den är skrämmande på något sätt! Samtidigt väcker den en slags äventyrskänsla som bara vill åka dit och se det själv... Men jag vet att man inte mår så bra där, man blir påverkad och även om det hade varit bra att lysa av egen kraft ibland, önskar jag ju hellre att det ska vara på den mer miljövänliga sidan.

Får jag nu ingen respons på land så väljer jag ett själv!

På tisdag startar studierna igen. HAr börjat kika på texterna, det ska nog gå vägen detta också; med Guds hjälp!

In HIs Love!

/Sofia

2 dopp på en dag...

Idag har jag badat 2 gånger! En gång i Delsjön och en gång på Lökeberg. Det märkliga var att det var helt ok badtemperatur! JAg hoppas att det håller i sig och att jag kan få ta mitt berömda septemberdopp även i år.

JAg lånade en bok på biblioteket häromdagen. Den heter "tjernobyl" och är en form av en bilddagbok med bilder och texter från spökstäderna runt kärnkraftverket. Det är skrämmande läsning och jag minns när jag gick bibelskolan och vi var i Ukraina på praktik och åkte in i de olika zonerna för att se och betrakta. Vissa byar kändes som om någon bara lämnat och förväntat sig att komma tillbaka nästa dag andra ställen var plundrade och helt plötsligt dök det upp en liten by där det bodde människor. Boken är skriven av Elena Filatova och hon har en hemsida som heter elenafilatova.com . Besök den och få en historielektion på köpet.

Nu ska jag försöka sova, har gått upp väldigt tidigt några mornar nu...

Be blessed! Stay blessed!

Sofia

Spring2008

En liten liten rapport om dessa dagar som bara går...

Så har då jobbet börjat. HUr känns det? Inte annorlunda än innan, förutom att jag inte har något klart schema än. Detta är helt lugnt eftersom jag är ganska säker på att vi hjälps åt att lägga det så där svenskt rättvist... Om 2 veckor börjar universitet igen. Längtar.... Denna gång blir det Översättning B och Rysk litteratur A. Märkligt att jag verkligen älskar detta med universitet, trodde inte riktigt det.

Helgen har varit i softens tecken. Lördagen gick åt till ett litet besök på 2nd hand och en runda i Kungälv, kvällen var enbart lugn. Söndagen tillbringades i kyrkan (mycket bra gudstjänst), hos mamma (mysigt) och på IKEA (många bra nyheter), Imorgon är jag ledig och ska då göra de där små ärendena som ofta ligger och väntar.

Det är märkligt att semestern är slut, samtidigt har det hänt så enormt mycket denna sommar och jag undrar vart detta ska sluta! Livet är hursomhelst spännande och kul!


Vi ses någon dag!


In His Love

Sofia

Nu har nog både ande, själ och kropp landat.

Igår kom jag hem från Ungern. Jag har haft en fantastisk vecka! Nya vänner, bra undervisning, superlovsång och en massa nya lärdomar! Jag är välsignad av allt detta! Vad har jag gjort den här gången då?! Här kommer en liten redogörelse som jag skrev för en stund sen...


"... Han gjorde mig till en vass pil och gömde mig i sitt koger." Jes. 49:2


Under 1 vecka samlar Ungerska pingströrelsen ungdomar och studenter i åldern 18-35 år till gemenskap, aktiviteter, konserter och undervisning. Syftet är inte enbart gemenskap, utan även att stärka och utrusta dem i den tjänst Gud har gett dem för att sedan åka hem och tjäna i sin församling.


I pingströrelsen pågår sedan några år ett vänskapsarbete med Pingströrelsen i Ungern. Jag fick förmånen att åka ner till deras Youth Camp i Kadarkút under en vecka för att studera och lära mig mer om deras sätt arbeta med ungdomar.


Även här i Ungern tar tonårslivet tvärt slut och när de lämnar skolan och ska stå på egna ben tappar de ofta gemenskapen med kyrkan. För att inte tappa en hel generation ledde detta till att tonårslägren fick en förlängning i Youth Camp och att ett nationellt arbete mot den målgruppen tog form. Under året samlas man till lokala och regionala ungdomsmöten, studentmöten i Budapest och weekendläger på vintern. För att stärka ledare har de även ett ledarprogram där de kontinuerligt undervisar och tränar de lokala ledarna. Ett sätt att stärka bibelkunskapen bland ledarna är att de delas in i grupper och får ett bibelställe att studera och sen redovisa för de andra vad de kommit fram till och ledarna får ge respons på detta. Dessa ledare tjänar sen vid de olika samlingarna de har.


Under årets Camp handlar undervisningen om att utveckla sin karaktär. Pastor Földesi Tamas, ledare för det nationella ungdomsarbetet, menar att många har stora talanger, är karismatiska, men saknar karaktär och kan därför inte hantera framgångar. Under de kommande 3 åren är därför temat hämtat från Jes 49:2. I år arbetar man utifrån pilen, som har 3 delar: spets, kropp och fjäder. Spetsen står för talangen, kroppen för energi och karaktären och fjädern styr. Varje predikan handlade om att gå nära Jesus och långt bort från det som inte är bra för oss och hindar oss från att bära god frukt. Seminarierna har handlat om dating i ljuset av Guds Ord, hur man tar beslut, min vilja och Guds vilja samt olika avgudar vi kan ha i livet.


Under veckan har några utländska talare predikat, bl.a. Phil Metzger, Calvary Chapel i Budapest och Jacob Kurien, USA. Även musiker och sångare från andra kyrkor, som trosrörelsen i Ungern, har tjänat på lägret.


1 vecka i Kadarkút, nära den kroatiska gränsen, har varit en livsupplevelse. Förutom högklassig undervisning, fantastisk lovsång och Gudsnärvaro, gemenskap, ungerskalektioner och många skratt bjöds jag på spännande sportupplevelser. Vid ett tillfälle delas de upp i 3 grupper för att bygga flottar och ta sig över en sjö. Problemet var bara att stockarna låg på andra sidan och det var många som fick stärka sina muskler då de sprang runt och hämtade dem. På kvällarna var det Teahaz och jag drack the på Ungerskt vis med citronsaft och socker. Nästa år planeras lägret att vara i Budapest då Students for Christ kommer att ha sin europeiska konferens där. (se: www.sfceurope.org) Jag hoppas att jag kan vara där även då, men tillsammans med fler svenskar.

Ja, en livsförvandlande resa är helt rätt ord. Imorgon börjar jobbet igen och då är det tillbaka till verkligheten som gäller!

Lev i frid!

/Sofia


En ny dag...

Snart börjar nästa resa. Även denna gång går den till Ungern, detta fina underbara land som fångat en bit av mitt hjärta...

Helgen har varit helt galen... Jag åkte från Uppsala via Stockholm för att träffa min gode vän Samuel B. Jag skulle till Södermalm och lyckades hamn i alöla avspärrningar för Prideparaden....;) Tur för mig att jag inte hamnade i det! Efter ne timmes körande i vår huvudstad parkerade jag på Aspudden och tog tunnelbanan. Galet! Så åt jag sushi för första gången i mitt liv. Slutsatsen: Gott, men jag gillar husman allra bäst, trots allt. Sen gick färden till Eskilstuna för fika med Helena, Johanna, Kjell och Carl. Så fortsatte den till Alingsås där jag sov gott till kl. halv åtta. Då fick jag goda kramar av mina små pärlor. Kl. 9 var jag i kyrkan, bytte om och så hade vi ett underbart Jesusmöte med dop! Praise! Senare idag har jag tvättat, växlat pengar och packat, Nu ska jag strax åka hem till mamma och sova. Imorgon lyfter planet igen..!!!


JAg skriver om alla mina intryck när jag kommer hem!


Lotta! Företaget heter "Favoptic" www.favoptic.com

Ha en bra vecka!

In His Love!

Sofia

RSS 2.0