När livet känns grått är det bra att tacka för det som gör det färgrikt!

Idag har jag varit på ett fantastiskt kvällsmöte på Livets Ord i Göteborg. Carl-Gustaf Severin predikade. Han delade många bra sanningar, men mest av allt fick jag med mig perspektivet. Jag kan vara tacksam för såååå mycket. Trots att livet känns väldigt grått just nu finns det ett hopp även där.

Min systerdotter har insjuknat i epilesi och det har varit svårt att få ordning på det. Detta innebar att hon las in på sjukhus i veckan. Flera prover har tagits, lumbalpunktion och MR är gjorda och i väntan¨på svar pendlar vi mellan ljus och mörker. MR var bra och de prover som har analyserats har varit bra, men mitt i allt detta åker känslorna berg och dalbana i 190 knyck. Ibland har det varit svårt att tänka på det ljusa. Men när jag åkte hem ikväll kom jag att tänka på att jag kan vara tacksam! Jag tror jag kan räkna upp minst 20 spontana tacksamhetssaker....

1. Min familj
2. Mina vänner
3. Mitt arbete
4. Min kyrka
5. Att jag kan hjälpa andra
6. För alla möjligheter som finns
7. Att jag kan få studera ryska
8. Att det går bra för mig på ryskastudierna
9. Att min bil fortfarande fungerar
10. Att jag har hälsan
11. Att jag bor i Sverige
12. Jag kan äta mig mätt varje dag
13. Jag har en lägenhet
14. Alla goa barn på mitt arbete
15. Alla goa föräldrar på mitt arbete
16. Våra underbara ungdomar i kyrkan
17. Att jag fick influensavaccin av Svenska staten
18. Att vi får el i huset och kan läsa även på kvällar (finns många barn i världen som inte kan läsa efter mörkrets inbrott, så det är fantastiskt!)
19. Att jag bor så nära havet.
20. MEST AV ALLT! Jag har Jesus som min frälsare, jag har en personlig relation med Honom och utan Honom skulle livet vara svart. Han gör definetivt mitt liv färgrikt!

Så, var tacksam! Det finns ännu mer att säga tack för....

Love Sofia

"Grå är hoppets färg"

Detta är en titel som finns på en bok som författaren Irina Ratusjinskaja har skrivit. Den handlar om hennes år som politisk fånge i Sovjet. Hur kan grå vara hoppets färg? Jag tänker att det handlar om att, trots allt det gråa, de gråa kläderna, den gråa omgivningen så fanns det ändå en stark gemenskap mellan fångarna och de skyddade och hjälpte varandra och, sist men inte minst, färgen visade att de levde. Den gråa färgen var så mycket vackrare än allt det onda de utsattes för.

Idag är en grå dag. På västkusten blir vintern väldigt grå (om inte snön dyker upp i stora mängder). Men trots allt är det ett bevis på att vi är på väg mot en ny vår, en ny tid av vackra färger, ny födelse och nya möten. Idag känns det såååå oerhört grått, inte bara ute, utan även i in hjärna. Jag MÅSTE plugga idag, fast hjärnan känns mosig, jag behöver även sammanställa lite saker som är viktiga. Hur gör man då? Hmmm, först en dusch, sen en liten promenad i det gråa, men hoppingivande, vädret. Sedan är det dags för lite rysk översättning och slutligen blir det lite jobb med sammanställning....

NU ska jag väl sätta igång!

Love
Sofia


RSS 2.0