Ojsan....

Nu har jag slarvat ett par dagar med att skriva av mina tankar i cyberrymden.

Som vanligt, på måndagar, har jag varit på Humanisten i Göteborg för att studera det vackra språket ryska. För en gångs skull kändes det som om jag fick ett "eureka" i hjärnan! Jag fattade! Underbart! Vår "fröken" Irina är en väldigt duktig lärare och hon kämpade hårt med att få oss förstå de prefigerade rörelseverben. JAg tror jag fick till det!

Ikväll tvättade jag bilen, så nu glänser den vackert. Iofs regnade det också, men det verkar inte hjälpa så mycket i dagsläget. Jag såg årets första blixtar lysa upp himlen ikväll. Fantastiskt vackert! Jag tycker om Blixt och Dunder!

Denna veckan är en underbar vecka! Den innehåller bara 3 arbetsdagar! TAck för 1:a maj! Då ska jag plugga och gå på kalas! I ryssland är det inte en socialistisk helgdag längre, utan vårens och arbetets dag. Jag tycker att vi ska ta efter! Demonstrera för våren! VArför ska de röda ha patent på en sån dag!? Löjligt om jag får säga något om saken!


Så var det återigen dags att sova... vi ses en annan dag!


Love SOfia


Spännande Robinsontävling!

"Äntligen" tänkte jag när jag såg de första avsnitten av årets Robinson. Nu var det tuffare än någonsin och kanske lite mer likt det som Robinson själv var med om för längesen. Idag blev jag glad över att Jarmo vann, trots att Billing är en spännande person. Ännu bättre var att killpakten började nurholkas lite, då blir det mer tävling. Kan ju erkänna att jag, trots allt, tycker att Lukas är riktigt bra och att jag är lite svag för läkare. Han kan få vinna för min del....

I övrigt har dagen bestått av att mysa med mina små vänner Hanna och Simon. Hanna och jag grattade min mamma och sen tittade vi på Simon när han spelade vårcupen. Och efter det var vi sååå hungriga att vi bara var tvungna att äta tacos och förbereda oss för Robinson... Hanna och jag tog även en tur till fästningen för att se var skogsbranden var, det såg ju ut som om det var i Fontin det brann... men det var i Nödinge. Rejäl brasa det!

Imorgon är det dop i kyrkan, så då måste jag bara gå! Sen sjunger vår skolkör på Biskopsgården , Folkets HUs kl. 16, så då är jag där.... Kom och lyssna vetja!

det är ok att lämna vilken kommentar som helst, omk vad som helst och hur som helst.... Got it MIra?!

In His Love

Sofia


Lämna ett avtryck i min blogg...

Jag ser ju att en och annan tar sig in här och läser mina tankar... KAn ni inte lämna en liten kommentar!? Det är så roligt att läsa! ;)


Idag har jag haft en vanlig dag! När jag hade haft konfirmanderna gick jag hem! Jag slappade en stund och sen GICK jag till Willys, handlade, hämtade cykeln hos mamma och promenerade hem... då var klockan dax för Grey´s anatomy.... pluggade gjorde jag i pauserna...

Det var en sköööön kväll! Nu ska jag försöka somna innan elva....

Leave a message after the....


Love Sofia

Avgasvärden för höga!

JAg är med och bidrar till miljöförstöringen, min bil släpper ut för mycket avgaser! Något måste vara fel! Tack Jesus för Jörgen PEttersson som vill undersöka Flisan... Kjell hade för övrigt gjort ett mycket bra jobb och avgaserna kan inte han rå för... Ska vi starta en Sofias bilfond?!

Nu bör jag sova, så därför blev det en väldigt kort blogg ikväll.... Trött sen helgen....

LOVE!

Sofia

Så stor är vår Gud!

Så här på vårkanten blir jag alldeles uppfylld av naturens alla växlingar. Idag när jag satt på mina ryskalektioner såg jag ut genom fönstret och mot området vid campus. Näckrosdammen med vitsippor runt sig, träden som inte kan hålla inne löven i knoppen och människorna som verkar ha vaknat ur den gråa bittra vintern. Fastän det var lite grått idag, märktes det inte; ljuset hade kommit!

Så är det också i våra liv, när Guds ljus får lysa på oss händer det saker; gåvor plockas fram, glädjen sprudlar, livet återvänder. I helgen samtalade vi en del om Guds Ande och änglar. När jag pratar om änglar och Den Helige Ande kommer tårarna. Det blir en sådan stark atmosfär, ungefär som om änglarna spritter till av glädje när de hör oss. Lägret var intensivt, men jag fick så mycket energi av det. Jag vill leva mitt i det!

Jag har funderat lite på svaga och starka sidor den senaste veckan; mina svaga sidor ligger mycket inom relationsspektrat, man/kvinna, kanske för att jag inte riktigt orkar ta itu med sådana saker för då kan jag bli sårad. Eller?! Har jag bara inte träffat den där "kanintelevautanmannen"? En annan svag sida jag har är min tidsoptimism, jag tror att jag hinner mer än andra på samma tid. MIna starka sidor är många: musik, hitta vägar för att få andra att vilja prata med mig (ett sätt att bygga relationer på), språk och struktur och faktiskt en viss förmåga att se helheten i saker och ting. Wow! Jag fick ihop fler positiva sidor än negativa!!! Får du också det?!

JAg är trött nu, ska se lite TV, sen ska jag sova. Behöver åka till Jörgens bilverksad imorgon för att rikta ljuset framåt... be för min bil, så de godkänner allt som Kjell och andra har fixat. JAg tycker ju  att de har gjort ett fantastiskt jobb!

Kom även ihåg att be en bön för familjen  Gniste i Uddevalla, de som blev brännskadade, de har det tufft!

In His Love!

/Sofia

Då kommer en liten rapport från ett fantastiskt läger!

I fredags satte vi oss i bilarna och åkte de 12/13 milen till Åsengården i Fristad. Det var en superhärlig biltur med Olivia och Tatiana i baksätet. TIll sist kom vi fram.... vi fick ta vägen via jobbet, jag hade glömt min plånbok..... och hade fika och samling med NLP. Senare på kvällen såg vi, som traditionen säger, en snyftfilm. Den heter " The ultimate gift" Självklart grina jag! De var snälla i år, konfirmanderna. De var ganska tysta och snälla på nätterna och jag sov gott.
Igår var det frukost, undervisning och fritid. Olivia tog sitt första dopp iår, med kläderna på! Lunchen bestod av taco och kcällsmaten var Pizza.... Mmmmmm! Under kvällen hade vi undervisning om ANdens gåvor. När det gäller Anden blir det ofta väldig Gudsnärvaro när man pratar om den. Vi hade en god stund av bön och förbön innan det var dags för Left behind filmen. Idag var det segt att gå upp och tröttheten hängde som ett ok över ögonen. MEn upp kom vi, städande och packande gick vi ner till frukosten. Även dagens undervisning blev så intressesant, när vi pratade om dopet, tjäna Gud, änglasång och annat.

Vid 14 kom vi iaf hem... JAg sov en liten stund, sen tog jag min Skoda och åkte till Tjörn på barnkalas.. Carl har fyllt 2!

Nu är jag seg.... ska försöka plugga lite, träffa Cattis och sova!

Jesus, be my centre!

love Sofia

Se till att ha konturer i ditt liv!

Har precis haft ett riktigt bra samtal med en god vän till mig! I slutet av samtalet kom vi in på att ha konturer i livet. EN person som inte har några gränser för vad som är ok, hamnar ofta i en utnyttjande ställning. Rättare sagt; risken att bli utnyttjad är ganska stor! Jag tror på givande, men också på att man får säga ifrån att nu räcker det, här går min gräns för vad som är OK. DU får gärna ha en annan gräns, men min går här! Då får vi konturer, en sådan människa är ganska lätt att handskas med, blir ofta inte nyckfull eller trampad på. Jag vet vad jag kan förvänta mig av den. När vi blir osäkra på varandra hamnar vi ofta i situationer som blir obehagliga. Tänk därför på, att hellre fråga vad någon menar, än att anta att den tycker något. Då märks dina konturer!

Nog om detta. Idag har jag gått nästan 10 000 steg från kl. 9.50 i morse. Då satte jag på mig stegräknaren jag fått från jobbet. IStället för att säga "Now we´re talking! " kan man säga "Now we´re walking..." Hahahaha! Vi får väl se hur många varv den här räknaren tar, den förra gick många varv i tvättmaskinen.

Imorgon bär det av på konfaläger till Åsengården, därför kan det ta ett par dagar innan bloggen uppdateras igen. Men håll utkik, den kommer!

Nu är det dags att diska snabbt och fundera på morgondagens packning...

JAg har en dröm... att få bli använd av Gud varje dag
Jag har en dröm... att få leva som om varje dag vore den sista
Jag har en dröm... att de människor jag möter ser Jesus i mig...

VAd drömmer du om?!

Love Sofia

Aj, min tå!

Idag skulle jag flytta ett bord, det var uppånedpåvänt med ca. 1 m. ner till golvet. Då tappar jag det. Precis innan jag har hunnit hoppa undan träffar bordet min stortå! Den gör ONT! Och börjar bli blå! Den verkar iaf inte vara bruten! Thanx to God!

Idag hade vi en mycket intressant gäst på Stagekids7teens. Han hette Joen Winhdahl och arbetade som rollbesättare till olika filmprojekt. Han hade även själv regisserat en film som skulle komma på TV i sommar. Tennis är livet, heter den. Han var så superskön i hela sin framtoning! Jag hoppas att det ska gå bra för honom med alla hans spännande projekt! HAn hade varit med och letat efter skådisar till Snapphanar ex. WOW! JAg var imponerad!

ikväll har jag varit på min sista teckenkurs. Den har varit såååå spännande! Tänk att vi kommunicerar på så många olika sätt! Det är ju helt kanon!

Nu måste jag sova..... ska upp tidigt imorgon!

Love
Sofia

Nu kör vi igen...

men inte för fort, då kan man få böter. Jag har sluppit det hittills, även om jag låg lite för fort med brorsans merca en gång.... Däremot har jag fått p-bot en gång. VAd betyder det? Kanske att jag är en ganska långsam människa? Lite undermedvetet eller så..... Hehe

Berättade jag att jag var och hälsade på hos fam. Strandh i torsdags? Iaf. så hoppade jag studsmatta med Isaac, Esther och deras kompis Sara. Det var himla kul! Jag var lite feg faktiskt och gjorde inga volter eller andra konster, jag hade kjol på mig och kände inte för att visa delen övanför knäna, det var ju barn där! Men jag kan verkligen rekommendera studsmatta, det är skoj! Sen hade jag en väldigt trivsam kväll med pannkaksmat, mys med Isaac och Esther och trevligt och vist samtal med pappa Håkan. Håkan, om du läser detta, så är du 100 gånger bättre än vad du tror! Jag lyssnar på dig, faktiskt! Även om du inte skulle tro det.... (så blev jag lite personlig trots allt)

För tillfället försöker jag komma in på studera.nu, men det är nog många som söker i sista stund... jag tänkte lägga till några kurser och program. Det finns ju en hel massa spännande man kan studera.... Får se vad det blir av detta!

Här kommer förrresten en bild av mig.... bara så där... Jag tog den i somras, så det finns viss risk att den visar lite mer somrighet än dagsoriginalet... det tar bara lite tid att ladda upp den.... Vill någon adda mig på facebook så heter jag Sofia Ström där .....Nu ska jag fortsätta att söka på studera.....

Love from me to all of you!

/Sofia

Det är vackert vid älven...

... tycker jag. Vem vill inte bo i Kungälv en sån här dag?! Detta är balsam för själen!Påsken har varit kul!! Jag har haft besök av Ramona fre-sön. Varit på Tjörn, i Floda, i Göteborg och hemma. Idag har min Kompis Mira varit här och glatt oss med sin uppenbarelse. Det känna så där att gå till jobbet imorgon, jag hade precis hunnit landa i ledigheten... jag hade nog behövt ett par dagar till för att känna mig utvilad. Förra veckan blev ju lite knäpp med ögonproblem och annat.

Jag har positiva nyheter  när det gäller Lilly; hon har blivit utskriven från sjukhuset och hämtar sig bra från sin lunginflammation och RS-virus. Även Ingrid har kvicknat till från febern.

Nu ska Sofia blunda och sova gott. Hmmm, kanske drömmer hon om drömprinsen?!

In His Love

/Sofia

Hur kan det bli så här?

Idag har jag varit barnvakt åt Carl! Det har varit väldigt mysigt. Vi har sparkat boll, sovit middag, lekt med lego, tittat på Teletubbies och en massa annat. Han är så kul! Han säger mest "Mamma" med stor förvåning eller så kommer ett "me?!" Eller "NÄÄÄ" och tillslut kom även ett "Yeah"

Precis innan jag skulle hem ringde min andra syster Ulrika. Hon berättade att Lilly återigen är på sjukhus. Hon har lunginflammation. Ingrid har hög feber och min syster har en nyopererad rygg... Vad gör man?!  Ber ni, så be en bön för dem!

JAg måste sova snart, ska jobba igen imorgon. En väldigt positiv sak hände idag. JAg fick ett ännu bättre pris på avgasröret på en firma i Stenungsund! 300 billigare än Biltema!

Ha en bra dag, när du nu läser detta!

/Sofia

En spindel i ögat var en ryckning i glaskroppen

De sista dagarna har jag tyckt att en spindel har dykt upp i ena ögat. Detta irriterade mig, så idag ringde jag först sjukvårdsupplysningen som skickade mig till ögonakuten, som absolut ville att jag skulle komma tilldem. Efter en hel massa strul med tider åkte jag iallafall till Mölndal. Där fick jag vänta en lång stund innan en sköterska mätte mitt helt perfekta tryck och kollade av synen, samt gav mig den pupillförstorande droppen. Läkaren kikade i ögat och konstaderade att det ryckte i glaskroppen, vilket inte är onormalt, men viktigt att hålla koll på. Om jag ser blixtar, spindelnät, rökpuffar eller fler av nämnda djur måste jag ta mig till dem igen. Då kan det ha gått hål på någon hinna och bli akut. Ja, tänk vad en spindel kan ställa till med.

På hemvägen tog jag en sväng förbi biltema för att skaffa reservdelar till min bil. Tyvärr fanns inte allt, utan jag köpte inte. Desstobättre insåg jag nälr jag kollade MEkonomen, de är faktiskt billigare! Så imorgon ringer jag MEkonomon!

Imorgon åker jag till Tjörn, orkade inte ikväll! Det ska bli så mysigt att vara med Carl! Nu ska jag ta mig lite fika och en promenad. Kanske blir det lite städ innan jag ska kolla på House.

Idag 'är jag iaf. tacksam över att jag är seende och inte på väg att förlora min syn! Sen är jag tacksam över att jag har det bra och har allt vad jag behöver, även om ekonomin skulle behöva lyfta lite.

Be blessed!

/Sofia

Jag har gått från impulsiv till analytisk...

Varför detta? Ja, det kan man undra. Emellanåt tänker jag att jag har öppnat en språkdörr jag inte kan stänga... JAg har börjat tolka ord människor säger. Eller sammanhang som sägs. Ex. "Du är inte gift och har barn". Det kan vara ett konstaterande, det kan också vara ett sätt att säga" du har ju inget annat för dig, du har ju inget liv, eller så är det ett förtäckt sätt att säga:"nu måste du iaf se till att skaffa dig en karl"  Ett annat sammanhang människor ibland använder är: lilla gumman eller lilla sofia... HUr tolkar man det? På en arbetsplats är det kränkande, anser jag. (Förutom när jag arbetade på Carola och ägarinnan kallade alla, jag menar alla, för lilla hjärtat. Det var bara trevligt att få heta så, för det gjorde även de 90-åriga kunderna) Min mamma får också säga det, möjligtvis om mina vänner ska trösta mig, så kan de få uttrycka sig så.

Fast jag behöver tänka på att inte tolka allt som människor säger, jag kan ju fråga hur de menar istället. Fast jag måste erkänna att i ordens hetta, blir jag så irriterad att jag säkert skulle säga något läskigt, och då blir det bara fel. När ska man säga ifrån och när ska man inte säga ifrån?

Idag har jag haft lingvistikkurs, språkkurs och översättningskurs. Det är bara så himla kul! Synd bara att jag inte hann göra alla uppgifter. JAg fick nämligen den stora äran att vara barnvakt för mina systerbarn fre-sön. Min syster opererades i ryggen i fredags och jag och min mamma fick mysa med de 3 små liven. JAg var på barnkalas i fredags med Frank, jag var världens stoltaste moster.

Igår hade vi skolans kör på¨besök i min kyrka. OCh jag var då världens stoltaste körledare, de är bara såååå duktiga!

Idag fick jag en otrevlig räkning från Telia... jag hade missat att säga upp bredbandet innan bindningstiden var slut. Nu ska jag betala 1299:- i slutet av månaden. Imorgon ska jag be att få månadsbetalning, samt säga upp avtalet och leta en ny bredbandsleverantör! Någon som har ett förslag på hur jag ska göra? Eller få ihop en så trevlig summa? Jag blir sååå trött på mig själv när sånt händer! MEn det är ytterligare en sak att lämna till Herren! Hjälp mig Jesus!

Nu bör jag dra mig mot sängen, jobb imorgon, leta efter bildelar efteråt, hem och städa lite, packa, åka till Tjörn för att passa Carl... Kan inte påsklovet vara lite längre?! TIll helgen kommer min goda vän Ramona, det ska bli väldigt trevligt och mysigt! (Jag måste städa ordentligt innan)

Vi ses i den censurerade rymden snart igen!

In His Love
/Sofia

RSS 2.0