Jag ska gå på Operan!

Så är det då juldagen 2011. Mycket mat har ätits, många skratt har hörts och en massa papper har åkt i bingen... Julen börjar ta slut och jag har blivit rikare på saker och lite fattigare på pengar. MEn vilka bra saker som jag har fått! Choklad, böcker, almanackor, fina foton, tvålar, presentkort, tekokare och en massa mer och sist, men inte minst, en biljett till "West side stroy" på Göteborgsoperan. Så nu planerar jag för fullt för kläder, frisyr och make inför denna speciella händelse.

Jag är väldigt tacksam för allt jag fått och för att vi återigen har kunnat fira jul i ett fritt land. Tänk de som måste fira jul i hemlighet och förföljelse. Då har jag det väldigt bra! Eller hur?!

Ikväll vad bror med familj här hos mor och jag fick äntligen spela mitt Second Handinköpta Monopol. Jag förlorade rejält, men vad gjorde det när man fick skratta och busa med sina finaste brorsöner!!!

Imorgon drar vi vidare till Alingsås en sväng och firar det sista, sen är det fullt fokus på nyår!

HA en fortsatt härlig julhelg!

Kram Sofia


Så var det över nu då!

Idag hade vi skolavslutning. Med julspel och kyrka och allt. Barnen var så duktiga och jag är så stolt! Det är något speciellt med skolavslutning, alla är lite nervösa innan, sen kommer vi till kyrkan, har avslutning och sen är allt över! Då andas vi ut, tar hand om de få barn som ska vara kvar på fritids och kan inte förstå hur en termin har kunnat gå så fort. Själv jobbade jag bara halva dagen då min vad fortfarande gör sig påmind om jag går för mycket. Men imorgon blir det full dag!

Ikväll skrev jag också det sista kapitelprovet i matte B på Komvux. Det var Geometrin som fick sig en genomkörare och jag är ganska säker på att jag får godkänt! Nu taggar jag för Nationella Provet som jag ska göra i januari. Att det har gått bra på alla andra prov har inget med betyget att göra, för att få bättre än godkänt ska jag ha VG eller MVG på NP. Så här får repeteras matte i jul!

Jag ser så mycket fram mot nyår! Konferens i Uppsala, träffa goda vänner och lyssna på bra undervisning är något som är positivt för mig och när det är nyår önskar jag få omge mig med det. Julen blir på ett annat sätt i år, vi är inte storfamilj i firande utan mindre enheter i firande. Det är helt ok, för det jag ska njuta mest av i jul är 4 dagars ledigt!!! och sen arbeta 1 dag och sen köra en hel veckas ledigt! Jag kommer stornjuta!!!!

Nyheterna på TV får mig att fundera över vad som kommer hända 2012. Nordkorea, Albanien, EU, USA, Kina, Ryssland, Putin... Utvecklingen kan gå åt vilket håll som helst! Men spännande blir det med all säkerher.


Nu ska jag börja tänka på sömnen jag...

Sov gott!

/Sofia


Jag slänger in handduken!

Nu är jag trött! En tuff månad som så här i slutet blev lite för mycket. Idag fick jag muskelbristning i min vad. Det gjorde något fruktansvärt ont! OCh vad gör man på jobbet när sånt händer?! Vem kan köra mig till doktorn? Efter några försök till ett par nummer kom jag på ett nummer jag kan utantill. Familjen Axell kan kanske hjälpa mig eller hjälpa mig att hitta någon som kan... JAg ringde Anna-Carin som kom till jobbet och hämtade mig och körde mig till doktorn, sen kom hon dit och hämtade mig och körde mig till mamma och senare hjälpte hon och LEnnart mig med att hämta min bil som var kvar på jobbet. Utan dem hade den här dagen känts så mycket sämre! Att lite fotbollsspelande kan sätta såna käppar i hjulet!

Det har ju hänt lite annat idag med....

Morgonens största nyhet var ju att Nordkoreas ledare KIm-Jong Il hade dött. Det utlöste mycket oro i Asien. Och med tanke på de sista årets händelser så är det inte konstigt! Finns det en ledare som är stark nog att låta demokratin få växa fram eller blir det en öppen strid mellan frihetskämpar, militären och den "folkvalde" presidenten... Ska bli spännande att se. Någon gång i mitt liv skulle jag vilja åka dit! Mest för att utmana min tanke, men även för att jag är sååå nyfiken på dessa människor.

Sen gick ju Trollhättans hjärta i konkurs. Lite sorgligt även om det var väntat. Det är komiskt att se hur 45:An håller på att bli E45 och när det nästan är klart går SAAB i konken. Det var ju för SAABsom den byggdes och som de har borrat och sprängt bort halva Ale och satt oss på rätt sida av Göta Älv i milslånga köer.... Det kan ju också bli spännande....

Nä, nu ska jag sova!

God natten! Naten mir!

/Sofia

Slut på konstiga bekymmer!

Nu har jag löst uppgiften. MEn det är ju löjligt att jag la ut fel bild på uppgiften. Speciellt som jag hade länkat bilden till Pluggakuten. Snacka om att göra sig till för att få fler views.... PINSAMT!!!

Jag tog en skön timeout från matten och åkte till Livets Ord i Göteborg och gick på julkonsert. JAg blev superimponerad av deras musiker och sångare. Det var verkligen njutbart! OCh så bra! Att jag sen fick trevligt sällskap av Madde Wenthe förgyllde ju bara kvällen ännu mer! Det är så kul att ta upp gamla bekantskaper igen och att det dessutom känns som om det var igår man umgicks gör det ju inte sämre.

Imorgon ska jag träffa en annan go och härlig vän, min fina granne Petra. Jag är så glad och tacksam för alla mina nya och gamla vänner. De berikar mitt liv så mycket.

Nu är det dags att "släcka" DVD-brasan och lägga mig där prinsessor sover och komma ihåg orden från
ordspråksboken 3.

24När du lägger dig, skall intet förskräcka dig,
och sedan du har lagt dig, skall du sova sött.
25Du behöver då ej frukta för plötslig skräck,
ej för ovädret, när det kommer över de ogudaktiga.
26Ty HERREN skall då vara ditt hopp,
och han skall bevara din fot för snaran.Sov gott!

/Sofia


Rätt bekymmer!Rätt bild!

Bekymmer!


Hoppsan!

Nu tog det lång tid igen. KAn det bero på att jag har roligt i livet, mycket i livet eller bara svårt att få ner mina ord i bokstäver?! Ingen aning! KAnske en blandning av allt!

Ikväll hade vi vår show igen, Stagekidsshow 2011, på Backa kulturhus teaterscen. Jag var stoltast av alla! De var grymt duktiga 6-12 åringar som spelade upp en musikal. JAg kände mig som världens stoltaste morsa till 27 barn....

Annars har jag bara ett matteprov i geometri, ett julspel och inhandling av alla julklappar kvar att göra innan jul. Inte alltför mycket va?! Så nu ska jag göra ett par uppgifter innan jag sluter mina blå.

Ta det lugnt där ute!

love Sofia

RSS 2.0