En varm kväll i Eskilstuna är som....

... en lång kväll i en bastu. hela kroppen känns tung efter en väldigt varm dag. mor och jag tog en sväng ut till Sundbyholm för att svalka oss. Hjälp vad varmt det var ute! Kvällen inleddes med köttfärssås och pasta och avslutades med en kopp the vid halv elva tiden....

Däremellan blev det läsning. Jag fastnade i boken "165 dagar" som handlade om missionärsparet Brolins fångenskap i Kaukasus. JAg sträckläste boken. Något i den gjorde att jag inte kunde sluta läsa. Den är så hemsk, men samtidigt så fantastisk. Jag minns hur människor i Sverige bad för dem. Hur de gamla, som jag var hos i hemtjänsten, ofta pratade om dem. Hur mina vänner som kände familjerna ofta tänkte på dem och hur jag själv funderade över Ryssland och dess framtid. Tänk att våra kvällstidningar skrev om dem varje dag efter att de suttit kidnappade i 100 dagar. Men tänk också hur allt elände även vittnade om en tro som bär. Jag kan verkligen rekommendera er att läsa den, den framkallar både tårar av sorg och glädje!

Imorgon ska det bli en varm dag igen, så jag lär nog försöka doppa ner mig i någon söt pöl i Sörmland, är du på samma plats som jag kanske vi ses!

Förresten, lillan fick behandling idag, men fick åka hem igen efteråt. På fredag har hon hjärtultraljud och nästa vecka börjar en ny fas i behandlingen med en ny cytostatika. Visst är ni med och ber för henne?

Bless U all!

/sofia

En underbar dag!

Idag har jag haft en underbar dag! Så får man uttrycka sig när syster ringer på morgonen och frågar om jag kan passa lillan utanför Ikea på eftermiddagen.

MEn innan dess hade jag träff med Anna-LEna och så gick vi på gudstjänst på Livets Ord i Gbg. Jag blev överraskad när jag såg att det var Johan Olehäll som predikade. Det var en kanonpredikan. Den handlade om hur mycket Gud älskar oss och vad det innebär. Med en god predikan i hjärtat styrde jag bilen mot IKEA. Där var mina små pärlor som väntade på mig. Lillan och jag tog en promenad och satt utanför Dagab och sjöng. En surrealistisk känsla på något sätt; E6:an dånade bredvid, men vi hade vår lilla bubbla av mys. När jag gick tillbaka till Ikea somnade hon och jag upptäckte Ikeas personalentré. Detta visade sig vara den lugnaste platsen på Hisingen.... Byggnader kan verkligen ta ljud!

LIte senare åkte vi till mor och åt middag och lekte. Lillan ville till och med gå med benen. Dock var det med hjälp som hon tog sig genom mors lägenhet. MEn till vår stora glädje. VI hoppas att hennes biverkningar inte ska vara så elaka som första gången, så att de kan höja högdosen vid nästa tillfälle. Det viktigaste är att hon blir helt frisk från detta elände, men hon ska ju klara av behandlingen också. Hjälp, vilken vetenskap detta är!

Ikväll träffade jag Anna-Lena igen. Hon följde med mig när jag gjorde ett ärende i stan och sen fikade vi MC Donalds i ett par timmar... NICE!!!

Nä, nu ska jag ladda för morgondagen!

Bless!!!

/Sofia

Några tankar bland åskmoln och långfilm

Nu har jag jobbat 2 dagar på sommaröppen förskola. Det är över förväntan. Det är lite annorlunda att arbeta med mindre barn när de flesta jag arbetar med ligger runt 6-16. Men det är intressant och roligt detta med.

Igår låg jag och väntade på det stora ovädret. Blixtar kom, lite muller hördes, ganska mycket regn föll, men värre har jag varit med om! JAg la mig till och med i soffan i natt för att kunna se det hela lite mer närgående, men tji fick jag. Det verkar ha åskstormat överallt förutom här i centrum. Nu väntar jag på nästa som sägs komma ikväll....

Imorgon har Lillan högdos igen. Sist fick hon bara 1 ist. för 5 utav cellgifterna. Imorgon ska hon tillbaka till första dosstorleken på 2. Den gången blev hon riktigt dålig och hade 3 antibiotika samtidigt. Nu hoppas vi att hon ska klara det hela bättre. Leukemi är en hemsk sjukdom!!!

Nu ska jag snart sova....

Bless!

Sofia

Min status...

Har haft semester i snart 2 veckor nu, vecka 28 ska jag jobba, men sen blir det 4 veckors ledigt igen. JAg tror att jag verkligen behövde det. Sista månaden jobbade jag mycket, pluggade mycket och engagerade mig mycket i både kyrkan och familjen. Nu börjar jag komma ur min dvala och har njutit av att vara fri och ledig nåt dygn. Min syster har varit hemma på semester, så veckan har varit full av utflykter och göromål.

JAg har träffat min lilla prinsessa vid flera tillfällen sista veckorna. Hon fick komma hem några dagar innan högdosen. De halverade den och hoppas att hon inte ska fara lika illa som sist. Hon var hemma mellan lördag och onsdag, men igår fick hon feber, åkte in till sjukhuset och hade högt crp idag. Förhoppningsvis så vänder det fort och hon får komma hem om ett par dagar.

I måndags var jag, syster och mor barnvakter för dem. Lillan sjöng och teckande en hel del. Jag skrattade gott när vi tittade på¨Emil, hon kunde filmen innan och utan och gjorde samma gester, ljud och ord som i filmen. Hon älskar Astrid Lindgrens filmer. Ev. åker jag till sjukan imorgon och hälsar på. Längtar efter henne....

KAnske kommer jag att ha en liten uppdatering som är lite mer innehållsrik om ett par dar, inte för att jag tror att något speciellt ska hända, utan för att jag kanske skriver den i lite mer vaket tillstånd...

Bless U all!

/Sofia

RSS 2.0