Kan ord uttrycka vad jag känner?

Tror inte det. Ska försöka ge en bild av ord, men den kommer aldrig att förklara hela bilden. Lillan mår inte bra alls nu. Hon har en bakterie i kroppen som de inte riktigt hittar. Crp:t går sakta ned, men det är svajigt. Hennes neutrofila är på 0,0, trombocyterna dalar med jämna mellanrum och ett viktigt protein har hamnat under en gräns. Hon blöder från näsa och mun och i rumpan. Hennes händer är lindade och smorda med salva. Honhar ingen stor behandling denna vecka och nu behöver värderna gå upp igen. (förutom crp som ska ned) Hon har alla möjliga mediciner och antibiotika. Detta är hemskt! Hon borde få vara bättre! Hon skulle behöva samla kraft för nästa veckas högdosbehandling. Fina lilla flicka...

Om du ber, be att de hittar bakterien och att hennes värden förbättras avsevärt! Hon behöver det!

Love
Sofia

Mitt huvud är fullt, dags för diskrensning!

Idag vaknade jag med huvudvärk. Och somnar med den, trots en alltför hög dos av ipren. JAg tror det kan ha att göra med att jag de sista veckorna har fokuserat enormt mycket på studier, jobb och viss oro för Lillan. Nu har jag snart bara oro för Lillan att engagera mig i. Ska försöka fylla de andra fokusområderna med vila.

Lillan har behandling i morgon igen, dock ingen högdos. Hon har reagerat väldigt starkt på cellgiftet och hon har tappat huden på handflatorna och har fått blåsor på dem. I natt hade hon haft så ont att hon fick morfin. Stackars min lilla tjej. Nu hoppas jag att medicinen är mer elak mot cancercellerna och tar bort dem helt. Annars är det onödigt lidande. De ska även kolla hennes lever och njurar imorgon. Hon har svamp någonstans i kroppen och de måste kolla så att organen inte tar skada. Läskigt!

NU ska jag sova. Vi har avslutning i morgon och jag ska spela till flera saker. Dessutom börjar jag 06.00... Hualigen!

Om du tror att Gud vill gripa in i Lillys liv, så be för henne i morgon och alla andra dagar!

Ha det bra!

Sofia

This is my life, my friends!

Nu är det bara en skoldag kvar för eleverna. På onsdag har vi skolavslutning. Sen ska det småjobbas lite och så blir det helledigt fram till v 28. Då ska jag arbeta hela veckan på sommaröppen förskola. Sen så blir det ledigt igen. Vad ska jag hitta på i sommar då? Absolut ingen aning! JAg är ganska slut i rutan och de första veckorna ska jag försöka rensa hemma. Sen ska jag mysa med alla syskonbarn. Möjligen blir det en resa tilll Uppsala. Men annars är det ett tabula rasa! OCh skulle det vara så att jag inte har klarat min tenta så blir det till att plugga ryska!

I kväll åkte jag till Frank och Ingrids dagisavslutning. Pappan och Lilly är på sjukhuset och jag ville så gärna göra något för dem idag, så då blev det ett överraskningsbesök på dagiset. JAg älskar när de blir glada, för då lyser deras ögon och så blir de jättestora. Mina vackra juveler! Nu hoppas vi på att Lillan ska piggna på sig i Borås och att hon ska orka komma hem. Hon får fortfarande svampmedicin och antibiotika. Sen hade lindat hennes små händer som nu även fått blåsor. Mitt lilla fina hjärtegryn! JAg önskar att jag hade kunnat ta allt elände istället för henne. Det räcker nu.

Nu ska jag sova, ska iväg tidigare imorgon. Och eftersom mamma ska vara mormor tis-tors lär jag få rå om mig själv ett par dar. Stackars mor som inte har någonstans att bo....

Peace!

/Sofia

Heja Sverige! (och Simon Ådahls rock!)


 


Idag är jag en tacksam svensk! Tänk att vi får bo i Sverige! Rent och friskt och underbar natur. Vi har det såååå bra på många sätt och vis, men ändå är vi så ensamma! Hur kan det komma sig att jag känner till 7 av mina 16 grannar? Jag vet inte vilka alla är som bor i min uppgång! Läskigt! Tänk om någon av dem skulle vara i en hemsk situation och ingen brydde sig om dem? Hörde häromdagen om en ensamstående mamma, vars 12-åriga dotter drabbats av cancer och dessutom fått hemska komplikationer och blivit förlamad. Under dessa 2 månaderna har hennes mamma och pappa insjuknat i cancer och ligger på ett annat sjukhus i samma stad. Hennes syster får ta hand om föräldrarna och hon får vara med sin dotter, som behöver vak varje natt pga att hon är så sjuk. Hur ska hon orka? Hon får en viss hjälp i veckan då hon blir avlöst, men hon skulle inte behöva ha en sådan situation. Hon har vänner, men de har också ett liv och kan inte sitta vak varje natt, då man nästan inte tjänar något på det. Hon hade i denna situation behövt MÅNGA medmänniskor som bryr sig om henne, som frågar hur hon mår eller hur hennes dotter mår, några som kunde städa hennes lägenhet eller hjälpa henne på sjukhuset. Just hennes situation har berört mig! Jag behöver bli en medmänniska som bryr mig! En sak vi kan göra för alla dessa människor är att engagera oss som stödfamilj eller stödperson. Vi kan även bli fosterfamiljer eller bara volontärer för ex. Ronald Mc Donaldhusen. Är det nu så att man har svårt att göra något så drastiskt kan man alltid ringa, skicka ett kort, fråga hur de mår, fråga hur den sjuke mår, eller vad som nu har hänt. Det läskiga i detta sammanhang är att INGEN, absolut INGEN, kan hjälpa alla, men ALLA, precis ALLA, kan hjälpa någon! Så nästa gång du träffar någon på stan eller på bussen eller i trappan; Ge ett leende eller ett hej, skicka ett kort till någon som behöver uppmuntran eller helt enkelt bjud dem på fika. MEn framför allt; finns där när stormen är som värst!

Lillan har gått in på högdosbehandling nu. Hennes sista benmärgsprov visade på under 0,1% sjuka celler. Det är positivt, dock är det behandlingen man ska överleva de närmaste åren. DE fick åka hem igår, men efter 1,5 timme fick de åka iväg igen; hon hade feber. Handflatorna har flagat och de ser ut som brännskadade, men det är "bara" en biverkning. Helt vidrigt! Nu önskar vi att hon ska få MYCKET kraft, bli av med svampen och infektioner som  finns i kroppen. Om 3 veckor ska hon ha det här igen. Stackars lilla hjärtegrynet! Hon är verkligen en så fin tjej! Protesterar, men är medgörlig! Riktig hjältinna!

Så heja Sverige för fri sjukvård, men kom ihåg att ta vara på varandra! Vi behöver oss!

Hörde förresten på Simon Ådahl i kväll i kyrkan. Han är grym på rock! Keep up the good work!
/Sofia
Habst du angst?

Ja, det har jag! Har haft svårt att orka plugga ikväll. Är orolig för lillan som får högdos för första gången imorgon. Och så har jag tentaångest också.... JAg önskar verkligen att jag ska klara en av tentorna, annars blir det tufft på höstkanten. Ja, efter helgen har jag  väl en liten aning om läget...

Igår hjälpte min inneboende mor mig med att plantera balkongblommor och plantor. Så nu har jag en kruka med jordgubb och smultronplantor och en härlig balkonglåda som går i lila och rosa. Kanske skaffar jag mig en tomatplanta också... vi får se. Ska försöka ta ett kort på det framöver.

Nu är det dags att sova; börjar 6 imorgon. Mamma är i Alingsås hos Ulrika och är mormor till de andra när lillan får behandling. Hon har fått vara hemma sen i lördags, bara varit i Borås på kvällarna för provtagning och svampmedicin. Hoppas hon får komma hem snart igen. Men högdosen innebär iallafall en inläggning och denna gång på östra. Kanske kan jag hälsa på henne då... Mitt lilla hjärta!

Men iallafall, du som läser min blogg kanske tror att du hamnat hos ett psykfall. Jag hoppas att jag inte är det och detta är ett sätt att inte bli det.....

Ta hand om er!

/Sofia

RSS 2.0