JAg stannar upp en minut...

och skriver några rader! På tisdag ska jag upp på den andra tentan, lingvistik, och på torsdag har jag översättning. Jag är helt slut i rutan och försöker samla nya krafter för denna veckan. Be gärna både en och två böner den här veckan, jag kan behöva det!

I torsdags körde vi fullt med stagekids och det blev en superbra show! Jag är världens stoltaste stagekidsledare! De är grymma!

Idag har jag firat mamma tillsammans med en massa systrar och syskonbarn. Lilly har fastnat för mig och söker upp mig hela tiden! när jag frågade henne om hon var min tjej, så nickade hon glatt och sa "jaaa" och så tecknar vi oh sjunger och tränar på att gå. Iidag sa hon väldigt bestämt. "Gå, lillö, gå!" Då skulle jag hålla henne i händerna så att hon skulle kunna gå. Söta gulliga tjejen! men alla är så söta och gulliga av alla mina änglar, så jag får berätta lite om dem en annan dag....

nu vill Johanna att jag ska se en film, så jag behöver nog lyda nu...


CU!

/Sofia

Jag vann! Eller fick VG!

Mycket nervös och orolig gick jag till ryskan igår... jag tränade och tränade och försökte komma ihåg alla 7 berättelser om mig själv. När jag läste den okända texten höll jag på att tappa andan av nervositet. JAg fick sen uppdraget att berätta om mig själv... Det hela slutade iallafall med VG! Tack gode Gud!

Nu jobbar jag på för fullt med Stagekids och pluggar lite emellan... Mamma är i Norge, så jag lånar hennes lägenhet, Det är så skönt med trädgård!

Här kommer en inbjudan till Stagkidshowen! Jag hälsar till en av mina unga läsare, Blena! Hej!

Välkommen om du kan!

KRam Sofia

Ungernteamarna är fantastiska!

Vilket team vi har fått ihop! Idag gjorde de succé med hembakat i kyrkan, de sålde och fick ihop flera flygbiljetter hem.... Jag är stolt över deras otroliga ansvar och engagemang! JAg tror detta kommer hålla längre än Ungern! Här finns de nya ledarna! Mina fötter värkte efter nästan 4 timmar i högklackat. Dumt av mig att inte ta fotriktiga skor när jag inte skulle sitta ned speciellt mycket.

Idag hade Alpha avslutning och gudstjänsten var alphainriktad. Det var väldigt kul att få se så många nya människor i kyrkan och att det i stort sett var fullsatt. Det ger mersmak! Nästa helg blir det sommarfest, då kommer teamet återigen att köra hårt med att samla in pengar, samtidigt som man gör något bra för andra människor. I like this!

Imorgon är det dags för ryska igen. Det känns spännande att terminen snart är slut och tentor ska göras. Samtidigt är det lite läskigt; jag vet ju inte om jag kan det som krävs. Emellanåt känner jag mig helt IQ-befriad. Så be en bön om att jag ska minnas och förstå! Vilket jag egentligen kan, men blockas av allt annat!

NU ska jag sätta mig på balkongen och andas en stund innan jag kryper ner i sängen...

Var välsignade alla vänner! Det verkar som att ingen hade något att säga mig i den föergående bloggen, ska jag tolka det som att jag inte är där än?!

Peace, Love and Blessings!

/Sofia

Ojsan!

Nu tog det iallafall några dagar innan jag skrev igen.... Märklig person jag har blivit!

Jag har inte gjort så mycket mer än att plugga, jobba, bokat 15 flygbiljetter till Ungern, haft huvudvärk, ätit glass med Cattis, pluggat igen, sett grey's anatomy.... Ja, ibland är livet enbart vanligt. OCh det kanske jag ska vara glad över!

Detta hittade jag på 7e i en profil. Jag gillar den formuleringen! Jag vet vem hon är och jag är benägen att tro henne...

"jag har bejakat mitt liv och är tacksam och oftast väldigt nöjd med det.
mitt liv är i Guds hand.
träffar jag en man som jag varken kan eller vill leva utan, är det en gåva.
tror att jag behöver bli drabbad på ngt sätt.
annars har jag ett bra liv :)"

Så talar en vis kvinna som har ro med sig själv. Är jag där då?! Ingen aning, jag håller ju koll på alla andra, någon behöver hålla koll på mig! Vänner! Ge mig en respons! Har jag ro med mig själv?!

In His Love

Sofia

Tack för en bra dag!

I morse när klockan ringde kändes det som om jag hade en baksmälla.... vilket jag iofs aldrig haft, men jag kan tänka mig hur det känns. Jag var helt slut i kroppen och hade haft svårt att sova p.g.a övertrötthet. Till slut kom jag iallafall upp ur sängen och fick i mig frukost och fixade till mig. Jag läste kol 3 och la den här dagen i Guds händer. Bussresan in itll stan kändes som ett fängelse, jag var så trött. När jag satte mig på Humanisten för att göra en del uppgifter hände något; kraften kom tillbaka och jag fick ett flyt utan dess like. Helt plötsligt var jag klar med allt i tid. Jag hann äta i lugn och ro och prata med mina kursare. Jag tror Gud gav mig ny kraft! Ikväll har jag dessutom fått tillbaka min bil, nybesiktigad och klar. Tack Jörgen! Dessutom var kostnaden lägre än vad jag trodde. Tack och lov!

Det är så lätt att fästa blicken på allt jordiskt! JAg vill fästa den på det himmelska! Herre! Hjälp mig att kunna förändra det jag kan förändra och mod att acceptera det jag inte kan förändra!

NU är Sofia trött och ska sova! Det borde du med göra....

Love
/Sofia


Idag är en dag för glädje!

Vilken dag det har varit! Vi har haft konfirmation i kyrkan och 6 av våra 9 konfirmander döptes! Kyrkan var fullsatt och många var förstagångsbesökare. Vi är så tacksamma till Gud över alla dessa ungdomar som har valt att gå med Gud. Senare på eftermiddagen var jag på Efs Hisingen. MIn gode vän Håkan Strand predikade utifrån kol 3. De var många sanningar som förmedlades. Jag blev upplyft av detta. Skönt att få sitta och bara få ta emot är väldigt skönt efter en sån här dag.

Nu ikväll har jag lämnat min lilla Flisa till Jörgen för lite omsorg. Det kändes väldigt tryggt när han tog över den och jag ser ljust på framtiden... ;)

Imorgon är det dags för plugg igen... JAg behöver nog tjuvstarta lite innan jag ska sova. När de små blå stänger för dagen hoppas jag på Jesusdrömmar och en välsignad sömn, så att jag vaknar utsövd imorgon.

Lev för Honom!

/Sofia

Ungern nästa!

Om 2 månader ska jag och några ungdomar från min kyrka åka till Ungern på en teamresa. Vi sak hjälpa vår vänförsamling med lite av varje, ex bygga relationer med deras ungdomar, prata engelska, evangelisera på olika sätt, och stötta dem i deras arbete. Det är väldigt kul att få göra det här. Även om det just nu är väldigt mycket. JAg har varit i Ungern en gång; 1991. Då var jag på skolresa och vvar helt fascinerad över alla länder som fanns i världen. Efter det besöket har jag varit i en hel del andra länder. En del märkliga och en del lite mer europeiska. Svårt att säga vad som har varit bäst, jag kan nog göra mig hemmastadd var jag än är!  Men Ungern är verkligen värt ett besök!

Nu har ryskakurserna gått in i en mer intensifierad fas, nu ska här pluggas! Jag har ambitionen att få G på tentorna, men jag vet inte hur jag ska lyckas med det! Det är nog bara att PLUGGA,PLUGGA,PLUGGA! Fast mitt i allt så gillar jag det!

Njet, nu är det åter dags att släcka ljuset och föras in i sömnens värld...

Be blessed!

/Sofia

En ny vecka med nya möjligheter!

Jag tror jag ska närma mig den här veckan med den parollen. För tillfället börjar jag känna mig smått hysterisk med ryskatentor, jobb, show, missionsresor och allt annat som tornar upp sig vid horisonten. Så imorgon är en ny dag, men nya möjligheter. Idag har jag suttit med lingvistiken och kännt mig totalt iq-befriad! Vad i hela världen är en "korpus" och vad är det för bra med sökverktyg som google i det sammanhanget?! För övrigt fick jag nog ihop det hela till slut, men ibland undrar jag om det är jag som är knäpp eller om det är viktigt att kunna vad en "korpus" är... Jag får nog söka på Google.... ;)

Igår var det återigen dags för Robinson och min favorit är kvar"!!!! Lukas, the doctor, är fortfarande kvar! Jag hoppas att han vinner! För övrigt så verkar de ha paktat sönder sig och är mest osams. Jag hade inte velat vara där allafall!

Nu är klockan prick 00.00 och då måste jag sluta (ny regel ikväll)

be blessed!

/Sofia

Jag älskar min stora familj!

Idag har jag varit på släktkalas med familjen. På ett väldigt skönt sätt inser jag, varje gång jag träffar dem alla, att jag superälskar dem. Speciellt mina syskonbarn! Mitt hjärta bultar alltid extra när jag träffar dem. Tjörn visade sin bästa sida och solen stod högt på himlen! Det var en väldigt lyckad dag!

Innan idag så satt jag i mammas trädgård och pluggade ryska.... Varför?! JO, för att jag ska klara tentorna hade jag tänkt... Men varöfr ryska överhuvudtaget?! För att det är ett häftigt språk och för att mitt hjärta bultar starkt för landet i öster... Att läsa ryska är som att gå bibelskola! Man blir glad och uppfyld av liv!

Imorgon behöver jag tvätta och städa, men nog kommer näsan vila över böckerna även denna lördag...

Sov gott!

/Sofia

RSS 2.0