Himlen är öppen!

Ikväll, när jag var på humanisten, var jag på besök i damrummet. Då kom ett sånt märkligt läte... ett slags dån. När jag kom ut i cafeét forsade regnet ner utanför. Det var som en brandspruta! Så nu har den tid, då himlen öppnar sig över västkusten kommit. Det smattrar så mysigt på fönstret!

Igår var jag, Cattis och hennes 2 söta barn i Gilead på gudstjänst. Det var superbra! Kanon lovsång, bra predikan och gott fika. Dessutom var det ett mycket trevligt bemötande! 5 stjärnor till Gileadkyrkan!

Predikan handlade om relationer-kyrkans dna. Det var spännande, eftersom det är något jag funderar mycket över just nu. På torsdag ska jag träffa en kompis jag inte har träffat på säkert 15 år. Ska bli så kul! Återkommer med detaljer!

Nu reganr det väldigt mycket, så jag kanske behöver stänga fönstret i köket... Dumt om det skulle blåsa sönder....


Bless Ya! Gud älskar er alla!

/Sofia

Vilken kväll!

Tänk att solen har lyst så många dagar på raken! Nu vet vi ju att solen alltid lyser, men nu har den synts bakom molnen också. Ikväll tog jag med mamma ut till havet och såg på solnedgången. Det var så vackert! Jag var lite badsugen faktiskt!

Vi hade en mysig dag på fritids också. Lek i skogen är ljuvligt och nyttigt. Tänk vilken förmån vi har på vår skola att få leva så nära naturen. De har byggt kojor och gjort gaggamoja och kastat kula och sparkat boll. Härligt med andra ord.

Till helgen ska jag satsa på vila och städ... Jag måste tvätta bilen och städa ur den. Det hinns bara inte med... Sen är jag tvungen att tvätta och städa hemma... Men lite vila ska det bli iaf!

Hmmmm.... nu ska jag lsäa lite och sen sova.

Vi ses en annan dag! Var underbart välsignad!


/Sofia

Att vara en granskande människa...

Jag börjar lära känna mig själv så här efter 33 år. En av mina egenskaper är att vara granskande. Men samtidigt väldigt öppen. Jag har upptäckt att jag aldrig kan få nog av kunskap. Jag läser om hela ryska grundkursen enbaret för att jag inte känner mig helt 100 säker på att jag verkligen kan allt... (Jag hade 5:a i ryska när jag gick ur gymnasiet ) Nu nagelfar jag alla regler som finns i detta vackra språk.  Min lärare skakar på huvudet och tycker jag är på tok för överkvalificerad i sammanhanget... Men i det här läget kvittar det nog. Jag har inte den nivå jag hade förr utan nu är det bara att tragla igen... Och granska alla regler jag inte ifrågasatte innan... MEn det är väldigt skoj!

Jag fick en spännande kommentar på mitt förra inlägg, tänkte kommentera det lite längre fram i veckan.

Ikväll fick jag träffa mina små supergoda vänner; Esther och Isaac. Bara så att ni vet det: Jag tycker om er SÅÅÅÅÅÅ mycket! Jag blir glad när jag träffar er!

Nu är det dags att somna... vi har stagekids/teens kick-off imorgon och jag är full i bus!

Bless ya!

/Sofia

När styrkan blir till svaghet...

Idag har jag haft en kul dag. Jag har jobbat extra på fritids (är ju ledig annars) och vi hade riktigt skoj! Ett besök på Ikeas småland gjorde susen och när vi åt lasangen blev det många glada skratt.

Senare på em träffade jag en nära vän och vi satt och diskuterade vad som kan bli ens svaghet. Vi kom fram till att vi båda hade vår styrka som svaghet. Vi är ganska starka personligheter som kan gå in och lösa mycket och som är bra på många saker. Men i det kan man också bli ganska ensam. Jag har insett att jag är bra på att leverera och prestera, men har svårt att hitta sammanhang där jag upplever att människor vill umgås med mig för att jag är jag. Nu kan man nog inte säga att det är svart och vitt på det viset, men jag har märkt att ofta har min styrka blivit min svaghet i relationer med människor. Då tänker jag " ska jag visa mig svag för att vara stark?" Vet inte.... Har någon något förslag?

Idag hade jag slarvat med ryskaläxan... det märktes. Men nu tar jag nya tag och savtra ja bydy tjitatj pjervi kyrs.

Så var välsignade!

Love Sofia

Helga vilodagen!

Idag har jag haft en herrans upptuktan och förmaning av mig själv.... Jag hade tänkt arbeta på söndagen. Vilket iofs säkert hade fungerat om jag intehade arbetat alla andra dagar iveckan och kommer att arbeta fler nästa vecka. Så jag tror Gud väckte mig i tid och förklarade hur viktigt det var att få tid för vila. Jag har helt enkelt satsat på kyrkan idag.

I morse ringde min goda vän Cattis och fick mig till kyrkan. Där hölls en mycket bra predikan av Thomas Wijk och sen gick jag till efs hisingen och lyssnade på Håkan Strandh, som också höll en mycket bra predikan. Varför gå på så många gudstjänster??? JAg behövde nog bara få sitta och vara en dag. Typ återhämtning... Och få vara inför Gud i lovsång och bön. Rekommenderas varmt!

Apropå "känna lite på konfirmanderna..." En del tolkar det lite si så där... Jag menar: Vad har de koll på egentligen? Tror de på bibeln? Vilka är de? Löneförmånen jag får är fika! Sen har jag samlat många kronor i himlen....;) VAd kommenteraren i min blogg tänkte får stå för den personen..... Undrar om den har konfirmander själv? Vad får du för löneförmån? Eh...

Nu ska jag slå igen mina vackra blå... och mitt klippta hår ska spridas ut över kudden...

Peace, Love!

Sofia

Satt Adam och Eva och sjöng i trädet?

Idag hade jag musik i skolan. Vi pratade om hur de första människorna hade hört musik och att vinden blåste i vassen och då kom det toner, att fåglarna sjöng i träden och att pilbågens sträng sjöng. Så skulle jag repetera det hela och frågade vilka som satt i trädet och sjöng. Då fick jag svaret att det var Adam och Eva... Underbart svar!

Idag hade vi den första konfaträffen. Det var så kul att träffa dem och känna lite på dem. De är sköna typer vi har....
Det är alltid lika spännande att ha med dem att göra. De utvecklas så mycket under året.

Så ska jag slå ihop mina blå igen....

Be blessed!

/Sofia

Aj!

Efter 4 dagar känns det fortfarande i huvudet. Den där pinnen visste var den hamnade. HAr varit yr hela helgen...


Ikväll hade jag ryska igen. Såååå kul! JAg skulle kunna sitta hela dagarna och bara läsa och skriva och översätta! JAg kanske ska satsa på att bli översättare! Det vore kanske något?!


Nu börjar arbetsveckan igen! Så nu ska jag slå igen mina blå ögon för idag.


Sov gott!


/Sofia


Well....

Nu är jag på G igen i bloggandet. Jag har haft svårt att få igång rutinerna igen efter sommarens långa ledighet. Men nu, inatt, blev jag blogginspirerad och tänkte att nu måste det bli ordning på det hela igen.

Idag har jag varit på Liseberg! Men det blev inte så mycket åka av. Jag åkte faktiskt bara ponnyexpressen(karusell) med Carl och Flumride med Johanna. Efter den sistnämda bar det av till bilen. Jag blev helt genomblöt! Trodde jag hade klarat mig, men precis när jag andats ut kom duschen rätt på huvudet, så vattnet rann innanför jackan och ner i kläderna.... och ner i byxorna! Jag är fortfarande blöt i håret!  Fast det gör inget! Jag gillar Liseberg ändå! Det blev inget Balder. Jag fick en pinne ihuvudet i torsdags och efter det har jag varit lite yr, så jag kände inte för en starkare yrsel än vad jag redan hade... Däremot blev det en första vinst på Marabouhjulet! Mmmm.....

Sista veckan har jag funderat över relationer... Ibland, bara IBLAND, funderar jag över varför jag inte har lyckats med att hitta någon som jag älskar och som älskar mig tillbaka. Har jag helt fel förväntningar på människor, på mig själv och andra? Finns det någon som har ett bra svar? Detta tillfälliga djupdyk kan ha att göra med den där pinnen i huvudet...

Njet, nu ska jag sova. Imorgon har vi gudstjänst för nya konfirmander och alphagudstjänst.

Var välsignade alla vänner och okända!

Kram Sofia

Oj, vilken tid det tar för mig....

att uppdatera mig på bloggen. Det är bara att jag håller på att uppdatera mig själv i alla rutiner...
Det är faktiskt ganska tröttande att komma in i ett nytt schema, lära känna nya elever och kurskamarater, inse att jag är ledig för studier på måndagar och att  jag fortfarande heter Sofia och talar svenska och inte ryska....

Ikväll hade jag ryskalektion igen. Det är såååå kul att sitta där och bara plugga. Jag tycker det är roligt och givande att bara duschas av språket. Idag träffade jag en jag kände på kursen. Så det var väldigt kul det med.

Annars har jag varit supertrött i helgen, nästan rädd att jag höll på att bli sjuk. JAg var hemma i fredags kväll och bara låg. På lördagen hade vi församlingsdag på Åh, så då var jag tvungen att vara med. Fast jag höll på att somna emellanåt... inte av tristess utan  av trötthet. På kvällen var jag piggare, så då tog jag med mamma på opera på fästningen. Helt enkel fantastisk upplevelse. Jag gillar opera!

Igår kväll var jag på EFS Hisingen igen. JAg kan verkligen rekommendera den kyrkan. Bra lovsång, go atmosfär, enkel och lättfattlig predikan på lätt svenska, Jesusnärvaro och gott fika! En 5-stjärnig kyrka alltså!
Hemsida: www.efshisingen.se/

NU är det dags att ladda för morgondagen, men innan en fantastisk sång från Josef-drömmarnas konung


Du vet

Jag trodde allt var lätt
Jag trodde på en framtid
Jag trodde att jag valde rätt
Och nu så är jag här

Jag trotsade ditt ord
Och hjälpen sa ingenting
Nu vet att jag valde fel
Att vägen slutar här

Du vet bättre än jag
Styr mina steg
Jag ber dig låt allting bli bra
För du vet bättre än jag

Jag tvekade ett tag
Men nu har jag bestämt mig
Jag vandrar nu den väg som du
Velat ha för mig

Jag kände mig så svag
Men du har gett mig styrka
Att möta sorgen i mitt liv
Nu litar jag på dig

För du vet bättre än jag
Styr mina steg
Jag ber dig låt allting bli bra
För du vet bättre än jag

Jag såg att moln på himlens mörka blå
En fågel som jag inte kunde följa
Det var du som var dem båda två
Dessa vingar bär mig, ja dom bär mig

För du vet bättre än jag
Styr mina steg
Jag ber dig låt allting bli bra
Och låter dig få överta; du vet bättre än jag


Det var min bön ikväll....

Love!

Sofia

Ojojojoj!

Hur kommer det sig att det redan är torsdag?  Jag har inte hunnit skriva de senaste dagarna. OCh nu är jag så trött, så det blir bara en liten söt hälsning; Hej!

Jag hoppas att helgen innebär lite mer tid för en mer utgivande blogg.

MEn jag har iaf inte glömt er!

Love Sofia

Ryska är underbart!

iKVÄLL VAR DÅ PREMIÄR FÖR MIN RYSKAKVÄLL. JAG FULLKOMLIGT NJÖT AV ATT FÅ SITTA OCH LYSSNA PÅ EN ENGAGERAD LÄRARE SOM ÄLSKAR SITT UPPDRAG. DESSUTOM HADE JAG TRVLIGA KURSARE OCH JAG FICK KÖPA KURSLITTERATUR FÖR 200 ISTF 800. DESSUTOM VAR DET TRÄFF EFTERÅT FÖR ALLA RYSKASTUDENTER. DET VAR JU BARA SÅ KUL!!!

ANNARS HAR DET MEST VARIT LUGNT IDAG. JAG ÄR JU LEDIG PÅ MÅNDAGAR...

DET KOMMER KORT, MEN JAG FÅR INTE TILL DET RIKTIGT ÄN....

LOVE

SOFIA


RSS 2.0