Dagens 10 ord.

1. Kul
2.Rolig
3.Solig
4. Bad
5. Jesus
6.Hans W
7. Vänner
8.Underbar
9. Härlig
10. Trött

Kram Sofia

//Vid pennan Johanna (sofias lillasyster)

Med skratt och glädje...

avslutar jag denna dagen. Det var längesen jag skrattade så här mycket! Eller... jag skrattade möjligtvis så här mycket när jag var på Lerumsbadet och badade med Ukrainabarnen... Jag har iallfall inte skrattat så mycket på en vecka!

I morse tog jag mig iallafall upp, lagom sent för att komma i någorlunda tid till predikan med Matthew Barnett. Jag blev oerhört inspirerad av hans predikan och utmaning att göra kyrkan till en plats av tillhörighet. Det är tur att man kan lyssna om och om igen på nätet, för det är så många bra saker som sägs här!

Självklart fick Björklinge även idag besök av Lotta och Fia samt en hel del andra badsugna människor. Med i vår grupp fanns även familjerna Gesar och Frampton. Det var väldigt kul att få tillbringa eftermiddagen ihop med er!

Så kom då kvällen och det efterlängtade mötet med Phil Pringle. Han är en jordnära människa och fylld med den Helige Ande. Hans predikan handlade om att göra rum för Gud i ens liv. Om en plats där mirakler kan ske, men också en plats där mirakler och drömmar kan få uppstå igen. Varje vision har en fredag när den dör, men också en söndag där Gud väcker upp den från det döda.

Efteråt fikade vi, Ramona, Marlene, Maria, Lotta och jag. Det var såååå mysigt och skoj att få umgås. Ni är underbara och jag uppskattar er så mycket! Lite senare träffade vi några fler trevliga och roliga människor, bl.a min "allt bra sen sist?-vän" , "Malin- kamrat Georgien", mailvänner etc. Då fick jag något slags överslag i energi, (kanske blev jag trots allt träffad av blixten häromnatten) och blev riktigt i gasen... Så det blev mycket skratt och skämtförklaringar... När Lotta äntligen fick oss till bilen var jag på ett strålande skämthumör. Vi skulle köra hem Ramona och helt plötsligt blev alla vägskyltar väldigt roliga; ex Funbo (Uttala det eng. så hör du själv!) Tur för oss att vi kom hem ordenligt och lugnat oss, men skrattet  finns där. Som en tjej sa i skolan en gång, då jag hade kört ut henne för att hon skrattade så, och en annan lärare kom förbi och skulle få henne att sluta; "Jag kan inte sluta skratta, det skrattar i hjärtat!"  Så är det idag, det finns i hjärtat!

Därför blir dagens bibelord: Fil 4:4 "Var alltid fyllda av glädje i Herren! Jag säger det om igen: Var glada!"

Nu så är det dags att sova igen! Tyvärr har jag inga bilder att lägga in för tillfället...:(

Var välsignade i allt!

With Love Sofia

En vacker dag...

I natt sov jag återigen som en kratta... När jag till slut somnade vaknade jag efter en timme av en åskknall som hette duga. Innan vakenheten hade infunnit sig trodde jag att det var krig eller bombdåd. Tack och lov hörde jag småmuller avlägsna sig efter en stund. Sen somnade jag igen.

På förmiddagen åkte vi, jag Lotta och Annie, till Björklinge för att sola och bada. Vattnet är fantastiskt skönt och jag njöt av både sol, vind och vatten. Efter några timmar av slappa, småprat, bad och god sallad drg vi hem igen. Det blev lite vila innan det var dags att ta sig till Livets Ord och kvällsmötet. Ikväll talade MAtthew Barnett från Dreamcenter LA. Det var kanonbra och handlade om att sätta ett livstema. Många, med mig, satte ett nytt tema i livet ikväll.

Dagen har iallafall varit fantastisk! Trevliga människor, mysiga stunder, skönt badställe, svalare ute, god mat och bra möte.

Jag vill ge en personlig hälsning till en av mina läsare: Karin! Jag är glad över att du läser min blogg! Jag blev så stolt när Lotta berättade det! Är det något du vill att jag ska dela mer, maila mig! Hälsa Skåne!

Ett bibelord för idag:

Hebreerbrevet 11:1 Vad är tro för något? Jo, det är den trygga vissheten om att något som vi önskar också kommer att hända. Det är övertygelsen om att det som vi hoppas på verkligen väntar oss, även om vi inte kan se det framför oss.

Den versen tror jag talar bäst för sig själv...

Vi ses imorgon!

Sofia


Äntligen!

Nu har jag anlänt till Uppsala för en hel veckas konferens. Som vanligt bor jag på hotell Lotta. Men dagen har varit fylld med mycket mer...

Vi sov länge idag, eftersom vi kom isäng så sent i natt. Vid tolvtiden åkte vi till Skjulsta för att bada. Sååå skönt! Efter någon timme vid vattnet bar det iväg till Slagsta glasscafé för glassinköp. Kan rekommenderas! Sen var det ju det där med att packa... så vid 16-tiden drog vi iväg till Max och sen vidare till Uppsala! Johanna kunde åka med för att hennes kompisar skulle tillbaka till Eskilstuna senare ikväll.

Det första mötet var supergrejt! 25-årsjubileum innebär återblickar! Så kul det var att sjunga de gamla sångerna och prisa loss i full glädje! Gå in på Livets Ords länk och kolla in sändningen via internet.

Nu blev det en kort blogg igen...

Min syster blir iaf glad då!

Lev livet och gör det med Jesus!

In HIs Love

Sofia

Trött igen!

Nu blir det ett kort inlägg igen... Jag i full fart här i Eskilstuna. dagen började ganska segt, men när johanna kom hem från jobbet bar det iväg till sundbyholm för bad. (Jag föredrar havet, men i brist på annat...) Efter  en sväng hemma med skypesamtal på rumänska, svenska och engelska drog vi vidare till Mariefred. Då var klockan 23.00! Jag och Johanna drack kaffe på kärleksholmen... Tur att systrar finns! Vid 00.00 var vi tvungna att ta oss hem, jag skulle nämligen tona mitt hår! Och Johanna skulle boka biljetter till Rumänien. Nu har vi gjort båda delarna och ska snart ta en kopp the innan sömnen ska komma....

imorgon ska jag lägga in några bilder från vårt nattbesök i Mariefred!

Sov gott och vakna svalt!

Ge till andra, ta emot av andra, då mår du bra!

Love Sofia

En trött bloggare

Nu har jag anlänt till Eskilstuna. det tog sin lilla tid... dagen började med marknad, fika på stan, shopping, packning, Tjörn, middag, fika och sen vid 20.00 satte jag mig ibilen. Räkna ut själv hur lång tid det tog!

Idag kom tidningen M magasin till mamma. I den finns ett reportage om mamma och min syster Ulrika. Själva reportaget handlar om hur det var att bli mormor när det inte blir som man har tänkt sig. Själv måste jag säga att det var ett m ycket bra reportage och att jag är väldigt stolt över min mamma. köp augustinumret och läs den!

Ett ord på vägen: Hämta nu styrka hos Herren, av Hans oerhörda kraft! Ef. 6:10 Jesus har den bästa kraftkällan! Kom ihåg det!

En kort blogg och en trött bloggare.... 

Sov gott i värmen!

/Sofia

De blir fler och fler....

som läser min blogg... Väldigt kul tycker jag. En ville tom bli kompis med mig på facebook...

Idag har jag inte suttit vid en strand, nej, jag har kört min mor till min bror. Där lämnade jag henne eftersom hon skulle vara farmor under helgen och ta hand om barnbarnen. Jag har väldigt söta brorsbarn om jag inte har berättat det. 2 killar med långt rockarhår. Sååå söta!

På eftermiddagen tog jag så en del av min amway produkter för att testa¨på städet. Jag förstår inte, det har blivit så kul att städa sen jag fick dem. De funkar faktiskt! Det är både roligt och så blir det rent!

Ikväll hade jag besök av mina vänner och så fick de sig en fantastisk visning av en utvald del av amways sortiment. Jag kan väl säga att jag är väldigt nöjd ikväll. Och väldigt stolt över mina vänner och över Ania och Håkan, som stöttar mig och hjälper mig med detta.

Imorgon åker jag iväg till Eskilstuna för att sedan dra vidare till Uppsala på söndag. Jag ska mysa med min lillasyster i helgen. Ska bli trevligt! Hon är min bästa lillasyster! Nästa vecka är det äntligen dags för Europakonferensen. Det är många bra talare och jag ser framemot att få sitta ner och bara vara. Kan ni, så åk dit!

Dagens bibelord:

Be så ska du få. Sök, så ska du finna. Bulta så ska dörren öppnas!

Nu har jag inte kapitel och vers i huvudet, men det står i evengelierna. Kom ihåg att det är ett löfte Gud har gett oss! Håll fast vid det!

Vi ses!

/Sofia

Sign your name across my heart...

Dessa ord läste jag på en tavla i en butik här i stan. Vilka fantastiska ord! Man kan ju tolka det på olika sätt; "Skriv Ditt namn, Gud, i mitt hjärta" eller "Skriv Ditt namn, min stora kärlek, i mitt hjärta" eller "Skriv Ditt namn, min älskade vän eller familj, i mitt hjärta" Just nu är det min bön till Gud. Efter det ska det bli min uppmaning till den jag kommer att älska och låta mig bli älskad av. Min familj har redan skrivit sina namn i mitt hjärta och vänners namn  finns det mycket plats för. Kanske ska jag även låta min livsdröm få skriva sitt namn i mitt hjärta...

Idag fick jag ett mail från en god vän som funderade över varför så många kristna har hamnat i en situation där de har kommit till ett beslut om skiljsmässa. Ja, det kan man fundera över. Det är alltid tragiskt med söndriga förhållanden och relationer. Kanske har vi lättare för att ge upp idag. Alla ska förverkliga sig själva, sätta sig själva först och enda chansen är att bli lycklig genom bekräftelse. Hur är det om man skulle börja ge bekräftelse först? Hur skulle det gå om samhället sa att ni måste gå i terapi i 6 månander innan ni får lov att lämna in ansökan om skiljsmässa? Ja, det kan man ju fundera över... Djupa tankar hos en som inte är gift! Men dock har förlorat en förälder. Inte genom separation utan genom dödsfall.  Men det är märkligt att en förälder ska frigöra sig från sin familj innan barnen får en chans att göra det. Även om föräldern lever blir det någon slags onaturlig frigörelse.

Idag har jag badat 2 gånger! 1 gång med min mamma och efter att ha lämnat henne åkte jag ut till havet igen. Satt i flera timmar och läste in mig på Amway eftersom jag är en ABO numera. Och har ni funderingar kring detta vill jag att ni frågar mig!

Så, sov gott och nu vet jag att ni kommer att vakna till ett torrt Svedala i morgon!

Bless you all!

/Sofia

Jesus kommer alltid att vara en vinnare- träna med Honom!

Idag kom det tunga beskedet; Christian Olsson åker inte till OS. Det är trist, för han var verkligen värd ett mästerskap! Men trots alla motgångar sista åren, gjorde han ett 17-meters hopp. Jag lyfter på hatten, ställer mig upp och applåderar! Har han fortfarande drömmen om världsrekord kommer han att slå det! Eller så kommer han att ha andra större drömmar!

Idag har Lotta åkt hem... snyft. Men vi ses ju snart igen! Det känns lite tomt bara... ingen att prata livets alla stora frågor(=relationer) med. Ingen att bara titta på så börjar man skratta, för vi skrattar ofta åt samma saker... Lotta, kom ihåg 4 år, 100% och härligt! Bara vi som fattar!

Gårdagens bibelord har skapat en viss feedback! Vill bara säga att det är Levande bibelns översättning och finns på nätet. Googla på Levande bibeln så kommer det en massa länkar! Sista veckorna har orden om Guds rike vuxit inom mig. Jag vill sätta Jesus på första platsen, då kommer allt annat att lägga sig tillrätta. Ordet "förtröstan" har fått ett helt nytt liv. En slags vila har börjat infinna sig. Ikväll var jag en sväng till kyrkan och spelade lite piano. Då kom en text till mig:

Jesus, Jesus
Jag viskar Ditt namn, Jag ropar Ditt namn; Jesus
Jesus, Jesus
I Ditt namn finns styrka och kraft
I Ditt namn finns hopp och frid
Jesus


Fick även en melodi, så det kan bli några verser till.

Det slog mig när jag läste om Christian Olsson att Jesus alltid kommer att vara en vinnare. Han vann en seger en gång för alla när Han dog på korset för oss. Att anlita Honom som livstränare är att ge sitt liv till Honom. Följer vi Hans väg kommer vi också att vara vinnare! Därav kommer dagens bibelord från Fil 3:12-14

Se framåt

 12Jag menar inte att jag är fullkomlig. Jag har inte ens lärt mig allt jag borde, men jag fortsätter att arbeta vidare mot den dag, när jag slutligen ska bli allt det som Kristus avsåg när han frälste mig.


 13Nej, kära bröder, jag är ännu inte alls som jag borde vara, men jag sätter in all min kraft på att glömma det som ligger bakom mig och jag ser fram emot det som väntar mig.


 14Jag spurtar mot målet för att kunna ta emot det segerpris som Gud har i beredskap åt oss i himlen, på grund av det som Kristus Jesus har gjort för oss.

/Sofia


Shopping, shopping och hav

Jag älskar rea! Tänk att man kan få köpa snygga kläder till lägre pris! Igår fyndade jag på Ruth m.fl och idag ramlade jag över en så snygg jacka och en t-shirt, så jag var ju bara tvungen att köpa dem... nåja, jackan får hänga kvar tills lönen kommer, men t-shirten får glänsa redan nu! Lotta och jag kom ut med likadana påsar, dock inte med samma innehåll. Efter en långlunch på kafé Älvan och Kungen tog vi en liten vilopaus innan vi åkte ut till Rökan och njöt av solen, havet och inredningstidningar.

Dagen har verkligen rusat iväg och imorgon åker Lotta hem igen... :( Fast vi ses på söndag igen! Då sätter Europakonferensen igång och då är det fullt ös i en hel vecka!

Här kommer dagens bibelord, det blev långt, men är så bra! Sök Guds rike först! Ha förtröstan på Gud, Han har faktiskt omsorg om dig! Mer än du kan ana! Det är från Matt. 6:25-34


Om oro och bekymmer

 25Därför säger jag: Oroa er inte för pengar till mat och dryck och för kläder att ha på kroppen. Livet är mer än att äta och dricka, och en människa betyder mer än kläderna hon har på sig.


 26Se på fåglarna! De oroar sig inte över vad de ska äta. De behöver inte så eller skörda eller skaffa sig matförråd för er himmelske Far ger dem mat. Och ni är mycket mer värda för honom än de.


 27Kan all er oro lägga ett enda ögonblick till era liv?


 28Och varför bekymrar ni er för kläder? Se på liljorna på fälten. De bekymrar sig inte för sina kläder.


 29Och ändå var inte kung Salomo i all sin prakt så vackert klädd som de.


30Och om Gud nu på ett så underbart sätt bryr sig om blommorna, som står här i dag och är borta i morgon, ska han då inte ha omsorg om er? Litar ni alltjämt så lite på Gud?


 31-32Oroa er alltså inte för vad ni ska äta och dricka. Varför är ni som de som inte känner honom? De jagar efter allt detta och bekymrar sig för det. Men er himmelske Far vet redan vad ni behöver.


33Och han kommer att med glädje ge er allt vad ni behöver, om ni ger honom första platsen i era liv och lever efter hans vilja.


 34Bekymra er alltså inte för morgondagen. Även den kommer Gud att ta hand om.
 
Det känns bra, tycker jag, att Gud har hand om morgondagen, för emellanåt tror jag att jag åker någon slags berg och dalbana i livet...

Sov gott och hoppas du vaknar i ett torrt Sverige!
/Sofia


Suverän predikan och 5-stjärnigt kyrkfika

Morgonen kom även idag. Denna dagen var också ny en gång. Vi började med en god frukost, gjorde oss fina och styrde ner till Göteborg, närmare bestämt Kviberg. Vi besökte församlingen Agapes söndagsgudstjänst. Det var en fantastisk upplevelse. Underbar lovsång, kanonbra predikan, avslappnad atmosfär, Gudsnärvaro, underbara människor, öppen gemenskap och ett 5-stjärnigt kyrkfika. Kan verkligen rekommendera den församlingen! Känslan av ett möte med både Gud och människor har suttit kvar hela dagen!

Efter en lång fikastund tog vi oss in till City och åt en god middag på Bryggeriet. Kaffet intogs på Cappucinos uteservering. Solen tittade fram mellan varven. Och nog blev huden lite mer färgad... Efter kaffet hamnade vi i Kortedala hos Irene, en ny bekantskap, på lite gott kvällsfika. Där stannade vi tills det var dags att ta sig norrut igen.

Nu är klockan snart halv tolv och jag bör göra kvällsproceduren och slå igen butiken för idag.

Men först ett ord för dagen:

Ps 119:105
"Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig"


Låt Bibeln lysa upp din väg, då kommer du att hamna rätt!


Var vid gott mod alla vänner!

/Sofia

3 mirakler...

Idag styrde vi Kian österut till Tvärslätt-Loo för att träffa de 3 små miraklerna Bertilsson. Färden gick över äng och berg, genom skog och dal. Väl framme var de inte hemma! Men efter en stund dök de iallafall upp. Tystnaden är så total ute på landet... så bilen hördes ganska långt ifrån! Det var lika kul som vanligt att få gosa med dem. Ingrid var på ett strålande humör och pussades och kramades, Frank hade rundvisning av huset, så Lotta fick koll på var man slängde sopor, se den nya mattan och våningssängen. Självklart berättade Frank att kojan ska bli gul och lila, när den är byggd. Tur för oss att solen sken, då kunde vi sitta på altanen och fika. Men, som den svenska sommaren är, fick vi vackert ta kakan inomhus.

Frank fick ut mig i skogen för att plocka blåbär, men vi kom inte så långt, regnet öste ner och vi fick vänta under träden. Frank ville inte gå tillbaka, nej, blåbären väntade ju på oss. Till slut kom jag på knepet; försten hem vinner! Frank pinnande på med en gång, jag kom långt efter i blöta sandaler. Lilly vilade sig en stund på lottas arm och vid middagstid fick hon åter krafterna tillbaka. Oj, vad hon tecknar och pratar! Ba= bra, pa=lampa, ta=tack, sen gjorde hon mitt tecken också och då blev både jag och Lilly väldigt stolta! Det är svårt att tänka sig hur svårt sjuk hon var för ett år sen! Hon är helt underbar! Ingrid och Lilly kramades och pussades flera gånger, de är så söta!

Nu är det dags att sova, tidigare för varje kväll.... Vi ska på gudstjänst i Agape i morgon. En ny erfarenhet för mig, ska bi spännande!

Mirakler.... Mina 3 syskonbarn är mirakler på olika sätt, men mest för att de är så perfekt skapade!


Dagens bibelord:
"Jag tackar Dig för att jag är så underbart skapad. Ja, underbara är Dina verk, min själ vet det så väl." Ps. 139:14

In His Love
Sofia

Min lille gosseCarl...

Idag har jag och Lotta varit på Tjörn och hälsat på fam. Johansson. Jag är moster till lille Carl Johansson... Han var på ett kanonhumör ända fram till sovdags, då gnällde han "ne nana"  Vädret var riktigt gott och det var inte förrän ikväll vi fick gå in för att det regnade. Då intog vi en riktigt god Thaimåltid. Stark, men god! Men man blir trött av god mat, frisk luft och barn, så vi åkte hem. Självklart kom jag på att jag måste tvätta en maskin, så jag sprang ner i tvättstugan, la i 2 maskiner, sprang upp igen, in på bloggen, träffar trevliga människor på msn och ja... tiden går fort!

Nu måste jag strax studsa ner till stugan och ta upp tvätten!

Imorgon ska vi åka till Loo och hälsa på min andra syster, närmare bestämt familjen Bertilsson. De befinner sig emellanåt i sin lilla stuga utanför Alingsås. Hoppas att vi får lika härligt väder imorgon som idag!

Ett bibelord för idag: Så finns nu ingen fördömelse längre för den som är i Jesus Kristus! Rom 8:1 Var i Jesus, lev med Honom, det är då du blir verkligt fri!

Var välsignelser för andra människor!

/Sofia

Mycket fika idag...

Idag har jag fikat flera gånger. Hemma hos familjen Andersson, på stan med Lousie, hemma för mig själv osv. När jag var och köpte en pizza idag så pratade jag med min syster i telefon så intensivt så jag glömde pizzan.... Jag betalade och gick därifrån. Tur att jag kom på det i tid, så att jag  kunde gå tillbaka och hämta den... de kunde inte dölja sitt skratt...

Ikväll fick jag så till slut mitt besök. Lotta och Annie kom i Lottas snygga röda fina Kia Picanto. Mycket fin bil och mycket bil för pengarna. Nu har vi diskuterat livet och allt annat sen sist vi träffades. Nu börjar sömnen komma över dem, jag är också trött nu. Har dock inte lagt mig så här tidigt på flera veckor! Så vi får väl se hur sömntåget kommer...

Även idag har tårarna kommit när jag har talat om Ukrainabarnen. Även de jag har pratat med har fått tårar i ögonen...
Hoppas ni alla förstår vilka underbara barn jag har fått träffa! Jag vill verkligen åka dit!

Ett bra bibelord idag: Herren är min herde, mig ska inget fattas!

Gör vad du kan för någon annan, ge mer än vad du brukar, hjälp någon som behöver hjälp!

Peace and love!

/Sofia

Med skratt och tårar...

Dagen har varit spännande. Jag fick lov att åka till Lerumsbadet med Ukrainabarnen. Med var även fam Strandh och mina små vänner Isaac och Esther, Isaac är helt suvve på att surfa, Esther jobbade hårt med att hålla andan. Ukrainabarnen var i full speed och såg ut som russin när de till slut kom upp. Vi åt på en restaurang i Göteborg, tror den heter Peters eller nåt sånt. Väldigt god mat! Efter det åkte vi tillbaka till Töllsjö, men  stannade på vägen för att fylla på godisförrådet. Under kvällen talade Håkan om att komma till pappa Gud och att vi får vara barn till Honom. Flera av barnen ville öppna sitt hjärta för Jesus. Dagen var fylld med många skratt och glädjetårar...

Jag fick 2 presenter av Lena. En bok om Kiev och ett armband. Jag kan ju säga att då handlade det inte om glädjetårar bara, utan också tårar av kärlek. Vilka underbara gåvor!

När jag sen åkte hem ikväll började tårarna rinna igen; jag kom på att jag kanske aldrig träffar just dessa barn igen. Jag måste åka till Ukraina! Tänk att man kan älska människor så mycket att det gör ont att skiljas! Jag skulle vilja tala om för dem att de är underbara och fantastiska barn! Och att många människor älskar dem och kommer att älska dem och att Gud älskar dem överallt annat! Nu rinner mina tårar igen.....

Jag fick med en skiva från Fadershuset i Ukraina. Barnen har sjungit in en skiva med olika sånger.  Så jag kommer att kunna lyssna på dem.

Ja, vänner! Får ni chansen att vara med på ett liknande läger eller får chansen att åka till ett gammalt Sovjetland; GÖR  DET!!! Man blir aldrig densamme igen!

Ge mer kärlek, då får du kärlek!

/Sofia

Tack Telia!

Min telefon är ur funktion! Jag har prövat att byta batterier, men då hittade den inte basen. Efter långt sökande på internet efter en bruksanvisning ringer jag telia. De svarar med att telefonen antagligen är sönder och att de skickar en ny telefon. Men en nyare och bättre modell! Så jag tackar och tar emot och ser framemot torsdag då den ska anlända! Ibland kan det vara bra att ringa och fråga, bra saker kan ju hända!

Jag läste idag i Mattias Lekardahls blogg på Finest.se om LOVE IN THE AIR. han hade en väldigt bra utläggning om relationsbygge. Läs den! Har lite svårt att länka, men hans blogg heter MattiasLeks Blogg. Jag hoppas också att han snart ska komma på benen igen efter sista bilolyckan.

Idag har jag träffat några av mina guldklimpar. Frank, Lilly och Ingrid kom på besök till Kungälv och självklart fick moster hänga på. Lilly är så duktig nu. Hon kan pussas riktigt och hon kryper bättre och bättre, hon vill tom resa sig upp. Vem kunde tro att hon skulle det för ett år sen. Då låg hon och väntade på hjärtoperation och orkade nästan ingenting. Lilly är en riktig kämpe! Ingrid, som är tvilling med Lilly, tjattrar och strosar runt. Hon är envis och glad! Frank är min lilla gosepolis. Han är världens sötaste Frank!

Imorgon ska jag med Ukrainakidsen till Lerumsbadet. Ojojoj, ska bli spännande! Fortsättning följer!


Dags att fixa brödet jag bakade idag.... Sen ska jag sova gott....

Bless!

/Sofia

Jag älskar Skoda!

Idag fick jag lämnna min lilla pärla i Skodaverkstadens vård. Det var med tungt hjärta och en bön i mitt sinne som jag lämnade över nycklarna. Jag var till och med tvungen att åka hem, det skulle ta såpass lång tid... När kl. halv tre ringde de och sa att nu var hon klar! Till det nätta priset 1005:- Ungefär som en klippning med färgning. Jag blev så glad att jag tackade så hemskt mycket och kastade mig på bussen för att sen ta spårvagnen till Mölndal för att förenas med min lilla Felicia. Det kändes i växelspaken att det var ordning på sakerna nu.

När jag åkte från stan hörde jag att det hade hänt en bilolycka på E6 söderut vid Kungälv. Så från Angeredsbron till Kungälv gick det långsamt, pga tittköer, ännu mer långsamt gick det för de som skulle söderut; de stod helt still! Folk hade gått ur sina bilar och satt och pratade utanför med andra resenärer. trist väntan, men kanske nya kontakter knöts och det verkar som om de flesta inblandade mår bra.

Ikväll har jag tränat Bodyjam. De hade bytt program, så jag måste ha varit en syn att se. Jag hade svårt att hänga med. Måste vara mer regelbunden på Sportlife! Så kan det kan gå!

Jag såg ett citat idag, som jag verkligen gillar: Drömmar inför framtiden byggs alltid med tragedier som de viktigaste byggstenarna"

Jag gillar David i bibeln. Han fällde Goliat, sted hej vilt, gjorde bort sig rejält, var deprimerad, vann segrar, prisade Gud och avslutar alla sina psalmer i förströstan! Läs Psaltaren, det gör jag!

Sov gott och skriv gärna en kommentar eller ett mail och berätta om ni läser min blogg. tror jag har en del läsare numera...

Love and Peace!

/Sofia

En helt vanlig söndag...

Jag har sovit dåligt inatt. Det var för varmt inne. Tror jag somnade vi 3-tiden... Så ikväll är jag trött.

I morse vakande jag 10.10 och insåg att det var lite sent att gå på gudstjänst i Kungälv. Jag gick iaf upp och gjorde mig iordning och 10.55 satt jag i bilen på g till Gilead i stan, vars möten börjar 11! Jag kom nog dit 11.20, så det vaqr ju ganska bra jobbat. Pontus Tunhaw predikade om Guds uppenbarelse, hur viktigt det är att läsa bibeln och se vad Gud säger. Mycket bra predikan.

Eftermiddagen blev hos mamma och senare på kvällen hämtade jag moster Märta och hennes katt. Märta ska till stockholm, så mamma ska passa katten.

När jag sen kom hem diskade jag undan lite, läste lite och tittade på "Tyst vittne" Det var många som dog idag...

Nu laddar jag för morgondagen.Jag ska lämna in min lilla Felicia (bilen) till Skoda för omplåstring. En packbox i växellådan behöver bytas ut. Jag hoppas inget annat är alltför illa. Det vore förskräckligt! Så ni som ber; be för min bil, att den ska må bra igen!

Denna veckan har varit rolig! Jag har träningsverk i mina kinder av allt skrattande! En mycket härlig känsla!

Sov gott!

Bless U!

Kramar Sofia

Peter Pan

Dagens figur är Peter Pan! Jag har sett på Hook ikväll tillsammans med mina vänner Esther, Isaac och pappa Håkan. Peter Pan är fantastisk! Tänk att han hade glömt bort att leka! Måtte jag aldrig bli sån! Jag vill alltid ha ett barnasinne, så att jag kan ha roligt! Jag vill tänka glada tankar, så att jag kan flyga! Jag vill bygga kojor när jag är 60! Leka kurragömma när jag är 70 och hoppa studsmatta när jag är 80! Sen ska jag köra rally med rullstolarna på hemmet!

Dagen började mindre glatt! Jag vaknade och visste att jag var tvungen att tvätta och städa...  Jag blev väldigt trött, bara av att tänka på det! Men 6 maskiner senare så var det hela avklarat... iaf tvätten. Sen satsade jag på dammasugaren och disken. Tror jag får fortsätta lite mer nästa vecka... Som vanligt hamnade jag i en bok! Sommarbarn av Katerina Janouch. Den handlade om Sovjettiden i Tjeckoslovakien och då var jag fast! Men nästa vecka får jag besök av mina leksugna kompisar Lotta och Annie, så då måste jag städa....

Tur för mig att jag skulle till familjen Strandh framåt femtiden, annars  hade jag segat bort i ett slemmigt töcken av antiklimax. Och ännu mer tur för mig att jag fick vara med och baka pizza och titta på Peter Pan efter businesstalk! Och tur för mig att välkomstkommiteen Esther stod och väntade med blommor på mig när jag kom. You all made my day!

Nu ska jag i ro slumra in i bädden så fin...

The Lord is my coach, I will not fail!

Love Sofia

Fika och bomblarm

Så har den första fredagen på semestern gått till ända. Den har varit innehållsrik som alla andra dagar...

Den startade med fika hos mamma med morbror, moster, kusiner, syster och systerson. Självklart väldigt mysigt och trevligt. Släkten är skön att ha! Speciellt när man ser likheterna... Senare blev det en runda på stan med mor, syster och lille Carl. Då började jag känna av tröttheten... En vecka full av aktiviteter började ta ut sin rätt. Jag gick hem, lagade mat och sov nån timma. När jag vaknade intog jag en liten kopp STARKT kaffe och åkte, hör och häpna, till jobbet.

När jag svängde av vid Selma Lagerlöfs torg var ett stort område avspärrat. Polisen stod och vaktade och det var ganska folktomt. Ett rån som vanligt tänkte jag och körde vidare mot skolan. Där upptäckte jag att någon gjort änglabus; allt skräp jag varit beredd på att få plocka iordning på var borta! Så jag gick bara in och fixade det där jag inte hade hunnit innan och kunde åka hem igen. När jag körde tillbaka var det fortfarande avspärrat och bussarna fick köra en annan väg... På radion sa de ingenting, men när jag kom hem läste jag på text-tv att de var en misstänkt bomb vid Selma... Jag hamnar alltid på såna ställen. När jag gick i skolan ringde någon och bombhotade skolan, i höstas hamnade jag vid centralen i rusningstrafik och det var bomblarm och nu idag. Jag har INTE gjort något illa mot någon, så sluta upp med såna barnsligheter när jag är i närheten! Det är roligare om man kan vara vänner och göra snälla saker!

Nu ska jag snart lägga mig. Jag började läsa en Marian Keys bok förut, men den var så sorglig så jag blev inte på bra humör av att läsa den. För mycket känslor en sån här dag helt enkelt! Sen började jag se en film, men den var inte heller så värst bra, så då tog jag en lååååång dusch istället.

Imorgon ska jag tvätta och städa lite. Eller, jag ska tvätta mycket.... Sen startar helgen!

Nu ska det bli lite bibel och sen ska jag sluta mina ögon för idag!

Ha en välsignad nattsömn nu!

Många kramar Sofia

Återigen Liseberg...

Liseberg 2 gånger på en vecka, hur lyckades jag med det? Det är läskigt många gånger! Men jag har inte åkt lika mycket som i tisdags, hade fortfarande ont i kroppen... Mina kusiner åkte desto mer! Ida blev alldeles genomblöt när hon åkte Flumride! Sen kom regndropparna och när vi åkte hem kom störtregnet! Det verkar ha blivit en nattlig attraktion den senaste veckan, regnet alltså.

Jag vann 2 priser idag också. Jag spelade en massa och vann 1 liten låda med bilar och en påse med bilar. Min moster drog hem en storvinst med Toblerone...

Så, klockan är inte speciellt mycket, men jag är trött... Märkligt! Imorgon blir det återigen en massa släktskoj. Tyvärr ska de hem imorgon. Inför helgen har jag inte så många planer, men de verkar gå ganska bra att fylla kalendern med aktiviteter ändå.

Jag har tre frågor som är lätta att svara ja på av bara farten: Kommer Jesus snart? Är du redo? Vill du gifta dig med mig?... Min gode vän Kamal funderade på att trycka dem på en t-shirt. Kanske en väg att komma ur fritidsbarnens hot om att gifta bort mig med släktingen från Eritrea.... Någon som har ett bra tips, så är det välkommet!

Kära vänner! Lev väl och lev gott!

Kramar Sofia

Jag älskar barn!

Idag har jag återigen fått träffa de härliga Ukrainakidsen. Denna gång där de bor i Töllsjö. Kan ni förstå att 20 av 29 barn har bott på gatan innande kom till ett hem i Kijev. De söta, härliga och roliga barnen! Jag hörde om en kille som hade gått ut för att handla och när han kom hem var familjen försvunnen. Hur klarar man sig igenom en sån sak???!!! Ibland önskar jag att jag hade kunnat adoptera allihopa!

Senare på kvällen hade jag mys med mina 2 kompisar Esther och Isaac. Vi åt lite god mysmat och tittade på Jurassic Park 3. Jag tyckte den var lite läskig, så jag höll för mina och Esthers ögon emellanåt... Det är tur att ni finns! Ni är mina favvosar! Love You!

Imorgon ska jag träffa min morbror och mina kusiner. De är inte så små längre, men de är iallafall under 20... om jag minns rätt.

Kanske blir det Liseberg igen!

Sov gott allihopa!

Kram Sofia

En helt galen dag på Liseberg

Idag har jag varit på Liseberg från ung halv ett till tio på kvällen. JAg har åkt flumride 3 (!) gågner, Kållerado 2 gånger och en hel del andra attraktioner. Allt detta tillsammans med ett gäng Ukrainabarn. Jag hängde med av bara farten. Däremot bangade jag Balder. Fast nästa gång tror jag att jag ska satsa på den. Så, barn som vill gå på Liseberg, kan jag få följa med er? Det är mycket roligare att vara på Liseberg med barn!

Jag säger bara en sak: Kör så det ryker!

Nu ska min hjärna få komma åter till det svenska tungotalet och jag ska sova i ett slags Lisebergdrömtillstånd...

Savtra, ja bydjet echatj f Töllsjö. Till alla Ukrainakidsen...

Sov nu gott och så ses vi igen imorgon!

/Sofia

En underbar dag i Göteborg

Igår ringde Kamal! Efter 3 år hör jag åter hans stämma i luren. Så idag har jag fått många goda skratt, god mat, trevligt sällskap och en paddantur. Jag har träningsvärk i magen för jag har skrattat så mycket! Kvällen tillbringades hos familjen Ås, vilket också var en rolig upplevelse. Tänk att vänner kan plocka fram leenden och skratt så mycket!

Imorgon ska jag till Liseberg med Ukrainabarn. Jag ser verkligen fram emot detta. Jag ska prata Ryska så det sjunger om det! Vänta bara...

Nu måste jag sova.

Komihåg!
Jesus är super! Sök Honom först, då kommer allt annat ¨på plats!

/Sofia

Våga förvänta dig något....

Idag fick jag ett bra sms från en god vän. Det stod:
 
Tala ut det du vill! Be så ska du få. Förvänta dig att Gud vill svara på dina böner.

Ofta försöker vi träla i egen kraft, men vi har en enorm kraftstation hos Gud. Om jag nu tror att Han är allsmäktig, skulle jag kanske agera efter det. Sista veckorna har Gud verkligen svarat på mina böner. Kanske var jag tillräckligt desperat, slängde stoltheten och vågade be om hjälp.  Jag är så tackam för alla nya människor jag har träffat sista veckorna, alla inspirerande samtal och uppmuntringar jag har fått. Så jag har bestämt mig; jag vill förvänta mig något från Gud! OCh inte bara en sak, utan många mirakler! En sak är säker: Gud finns med i den svarta natten och Han finns med i den lyckligaste stunden.

Ha en skön måndag!

Love Sofia


Trött.... men glad

Nu är jag trött. Ska strax sova, men måste ju skriva något på bloggen....

Fick ett härligt mms från en som var på Ullevi ikväll. Megamycket folk! Tänk att få stå där och rocka loss! Ska bli kul att få höra hur det var.

Semestern är igång och den börjar oftast med en enorm trötthet... så också denna gång. Men den ska väl gå sin väg också om några dagar. Hörde av experter att man inte ska stressa och planera så mycket.... så då gör jag inte det.....


LEv gott!

/Sofia

SEMESTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idag har den nästan eviga vilan infunnit sig. Jag har semester! Men dagens upplevelse var verkligen värd allt slit hela året; jag åkte till stranden med 3 killar som aldrig fiskat krabbor förr! Det gjorde ont i hjärtat när jag var tvungen att få dem att åka hem. Jag upptäckte att jag tycker så mycket om dem, trots deras tankspriddhet och virrighet. De är så mysiga och goa! Tänk om alla människor kunde få vara med om såna upplevelser, att få upptäcka något nytt.

Kvällen innebar en målning till hos min mamma och en dammsugning av bilen, den var full med sand.....

Nu ska jag strax gå och lägga mig, tröttheten är maximal!

Ha en skön lördag och lycka till med bröllopet, Marlene!


Blessings from me

1 dag kvar!!!

Så kommer snart torsdagen bli till fredag och då är det sista dagen innan semestern! Jag vill hoppa högt av glädje redan nu! Och självklart kom värmen nu! Så lägligt och underbart som bara solen kan åstadkomma!

Idag har jag haft en väldigt mysig kväll med Chaterine. Vi har gått halvmilen i Fontin och prata om livets alla djupheter och drömmar! Det är viktigt att drömma! Jag läser en väldigt bra bok nu. Den heter Drömgivaren av Bruce Wilkinson. HElt klart läsbar! Svår att lägga ifrån sig och mycket talande!

Nu måste jag sova för att orka jobbet.... för sista gången på väldigt länge....

Lev väl och var en välsignelse!


/Sofia

2 dagar kvar!

Snart är det semster! Kan ni förstå vad jag har längtat???!!! Bara att få softa och mysa med vänner och familjen och nya vänner och havet och solen och månen och stjärnorna.... Ljuvligt!

Idag kändes dagen enormt lång... det kändes som om den aldrig tog slut och att jag gick i något segt klister. Men det gjorde jag inte, dagen är slut nu och sömnen ska snart infinna sig.

Ikväll träffade jag min goa vän Esther och hennes familj igen. Hon är en songwriter! Vi sattte musik till texterna idag. Fina och härliga texter!

På jobbet idag hade vi flugmyreinvasion. De har kläckts i den varma solen och de var i tusental! Hoppas skadebekämpningen kommer snart, annars har jag ett bra afromedel att använda... Läskigt är det iallafall!

Snart kommer jag ha ork att skriva om spännande saker... så håll utkik!

Love and blessings

Sofia

Ett spännande liv!

Visst har vi det bra i Sverige?! Många gånger klagar vi över småsaker, som t.ex att bussen är 5 minuter för sen eller att Mc Flurryglassen inte snurras i maskinen längre. Men tänk på människorna i Rumänien. De struntar nog i Mc Flurryn, de har fullt upp med att få mat för dagen efter EU- inträdet. Hur kan det vara så dyrt i ett så fattigt land? Där hoppas man att bussen kommer överhuvudtaget. Vi har det bra!

Idag hade jag 4 fritidsbarn hemma hos mig. Vi åt lax och potatis till lunch! Underbart gott! Jag har upptäckt att jag kan laga mat! Det är såååå kul! Sen blev det givetvis ett besök på Göteborgs kexfabrik! Det finns en hel massa gott där! Absolut värt ett besök!

Well, I have to sleep now!

Var en välsignelse för någon imorgon, du kommer att må så bra av det!

In His Love

Sofia

RSS 2.0