Tjoho! Gott&Blandat!!!!

Så vann jag äntligen stjärnvinsten på Gott&Blandat hjulet på Liseberg. Jag och en av mina systrar bestämde oss för att dela om vi vann och då lossnade det ordentligt! Vi vann lite choklad och sen den jättestora 4 kgs kartongen med Gott&Blandat! Yiha! OCh lille Calle och jag vann ett par chokladkakor. Och den glädjen han hade var värd hela växelkassan. Sen tog jag en lott på LEksakshjulet enbart för Calles skull och då vann jag igen; en badleksak! MEn jag blev lycklig när jag vann stjärnvinsten. Så många lotter som jag har tagit på detta hjul! ÄNTLIGEN!!!!!!

MIn kära syster och svåger tog även med sig min lilla bil för att en gång för alla hitta felet. Kolven mår bra, det är något annat som gör att de ligger på och slits. Jag ber en stilla bön för min lilla bil och önskar så att den ska överleva till vintern.

Idag har jag varit hemma, slappat, lyssnat på bra undervisning på nätet http://livetsordplay.se/ och njutit av korvstroganoff till middag. Regnet har gråtit utanför och jag har glatt mig inomhus.

Nä, nu är det dags för lite kvällsfika, verkar som om regnet håller i sig så då kan det ju bli något på balkongen. :))))

Bless!

/Sofia

vilken skön känsla, men ändå läskigt

Idag börjar min semester på riktigt! Innan har det bara varit ledigt för flyttad tid osv. NU börjar den riktiga ledigheten! Det är en väldigt skön känsla, men ändå ganska så läskig.

Läskigt:
Mina bromsar kärvar sig fortfarande och idag letade jag till och med upp behållaren för bromsvätskan för att kolla så att den inte hade tagit sig vidare, men det såg så fint ut så. Det är nog bara att inse att jag måste lämna den till någon bättre kunnande än jag. Efter att ha läst sida efter sida på olika bilforum är jag ganska säker på att kolven behöver "motioneras" och smörjas upp. Frågan är bara hur. OCh vad det kostar och vem som kan det mitt i semestern. Så den läskiga frågan är om jag överhuvudtaget kommer någonstans på semestern. Det återstår att se...

Skönt:
Jag kan sova längre än 7 på morgonen och jag kan glömma vilken dag det är!
Mina tankar kan fokusera på nu och här och inte där och då.
Jag får vara uppe så länge jag orkar på kvällen utan att ha dåligt samvete.
Jag kan träffa vänner och orka med det! (Om de befinner sig inom kollektivtrafiks avstånd)

Ja, så kan det vara, kanske I-landsproblem, men ni som känner mig vet att de här problemen är små mot det som har varit och fortfarande pågår.

Ha en skön fredagskväll!

/Löve Sofia

Det får mitt hjärta att tåras...

Många saker som inträffar i livet ger oss glädje. Familj, vänner, jobb, vinster på Liseberg och annat som man inte alls hade räknat med skulle inträffa. MEn en del saker som inträffar får även mitt hjärta att tåras.

JAg träffade min klasskamrats pappa på kyrkogården igår. Hans fru dog dagen före midsommar. Det gjorde ont i mitt hjärta när jag såg honom. De hade kämpat mot cancerspöket i flera år och tillsist orkade inte hennes kropp längre. det gjorde ont i mitt hjärta att se honom. Men samtidigt kanske jag och min mor var de personer som han kunde ge en del av sin sorg till. Kanske kände han att vi förstod att ingen kan förstå. Han frågade hur vi hade orkat. En fråga som är svår att svara på, men vi hade varandra på ett eller annat sätt. Jag önskar så att Jessicas mamma hade fått leva länge till. Men livet får ibland vårt hjärta att tåras.

En annan sak som göra att regnet når innanför mitt fönster idag är lilla L. Hon har kämpat sen april 2010 mot leukemi, hon är på god väg tillbaka, har avklarat högdoserna och har en tuff behandling kvar att gå igenom innan det blir ett år med dropp och tabletter. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på vad hon och hennes familj har utstått det sista 14 månaderna. Nu är det 16 månader kvar av behandlingen. Jag önskar att alla mediciner ska ha rätt effekt och att dagen då hon får gå till förskolan igen kommer snart.

Ni kan läsa om lilla L och hennes familj på http://bomsicksbomblog.blogspot.com/

Men många saker ger mig glädje, mitt i sorgen, och den glädjen tankar jag och har vid speciella tillfällen...

/Sofia

RSS 2.0