För mer än 15 år sedan...

.. samlade jag på Allers matrecept. Hur tänkte jag?!
... prenumererade jag på diverse matlagningspaket, typ recept...
... tjänade jag knappt några pengar och kan idag inte förstå att jag la pengar på sånt!
... bodde jag i Skåne
... verkade jag tro att Arlas/Skånemejeriers receptsamlingar skulle göra mig till mästerkock. Jag tror inte det längre!
... kämpade jag för att ta mitt körkort. Tack Nikolaj, Camilla, Thomas, Niklas och Daniel för utlåning av bil eller hjälp med att övningsköra. Utan er hade jag nog aldrig fått det där kortet!
... trodde jag att jag skulle bo i Sibirien om 10 år. (JAg har fortfarande inte varit där)

MEn nu är det 2012 och för detta året har jag olika mål och ambitioner, de ska jag göra mitt bästa för att lyckas med!

Ett mål är att slänga gamla recept... och spara pengar.

CU!

/Sofia

Down the memoryavenue...

Insikten slog mig när jag öppnade dörren; semestern handlar om utrensning!
Utrensning av ting, utrensning av stress
utrensning av minnen och utrensning av press.

Vaddå för ting? Om du tittar i mitt hem så förstår du vad jag menar, här finns på tok för många prylar som behöver hitta ett annat hem. Förhoppningsvis säljs de på en bakluckeloppis och blir ett tillskott i Rysslandsresansparbössan.

Vilken stress?! Eftersom jag jobbat 100% i år och haft svårt att hitta rytmen har det varit en del sömnlösa nätter och eftersom min väldigt kreativa tankeförmåga bestämde sig för att gå på högvarv de sista veckorna på jobbet måste jag verkligen jobba på att hålla alla ideér inför hösten just till hösten.

Men minnen då?! Det låter väl hemskt att rensa minnen... Vissa saker vill man helst inte komma ihåg, ord som sagts, bilder man sett, möten man skulle vilja vara utan och tankar som växer som starkast sömnlösa nätter. Så nog ska här rensas, eller iaf sorteras. JAg ska sortera bort de 10% dåliga minnena från det här året och fokusera på de 90% goda minnena (inkl dåliga som blev bra)

Press! Självklart ska vi tagga ner pressen på oss i semestertider! Det måste vi göra! Annars orkar inte alla vi högpresterande svenskar med livet övriga året. Så, nu kopplar jag bort jobb, måsten och in kopplas närvaro, liv och ännu mer glädje!

Satt och tänkte på de 2 sista somrarna, då läste jag detta:

http://bomsickabomblog.blogspot.se/2012/07/mardrom.html

Och ja, jag önskar att vi aldrig mer någonsin för evigt, ska uppleva ett sånt helvete igen!

Ta hand om er och tanka mycket ny kraft!


Bless You!

Sofia

Bröllop, barfota och bad

¨Tänk att semestern satte igång till slut. Den rivstartade med bröllop på lördagen i Funbo kyrka (en vacker sådan) och efter att ha legat efter övriga semesterfirare tog jag mig tillslut fram till Uppsala på fredagen. Hualigen så sakta folk kan köra. Och jag höll hastigheten för er som undrar... Frågan är om de övriga överhuvudtaget kom upp i maxhastighet.

På lördagen fick jag äran att spela piano på Samuels och Monicas vigsel. OCh vilken vigsel! Så vackert och tårdrypande som bara en vigsel kan vara! Festen var i Stockholm och det var en alldeles sagolik sådan med ett varmt och vackert Södermalm. Men, jag hade glömt mina lågskor, vilket innebar ett småspringande i 1 dm höga klackar som suttit på mina fötter nästan hela dagen. När vi tog oss till bilen igen tog jag mig friheten att gå barfota genom Stockholms gator. Vilken lycka!

Igår tog jag mitt första dopp i Östersjön (för detta året). Det sades vara 14 grader. Men om det var 14 grader har jag badat i 5 grader på västkusten. Det var helt ok och svalkande! Minst 18 grader iaf... :) JAg och min fina vän sara åkte till Gräddö, där jag var en del somrar på 80-talet. Vi hittade husen jag bott i och tog lite smygfoton. Dock hade det blivit villor där ladan låg och all den ved jag staplade  i vedboden som 6-åring hade väl redan värmt upp huset tillräckligt för även de var borta. VAckert var det iaf och det kommer nog en liten bild framöver.

På kvällen tog vi en låååångpromenad i Gottsunda och jag inser att det är en härlig plats det med. Många hyreshus, skog, villor och spännande händelser. Jag känner mig som hemma!

Nu blir det en liten promenad igen och sen börjar resan tillbaka till väst.

Ha det gott vänner!

Peace to you!

/Sofia


RSS 2.0