En glädjens dag!

Idag är Lillans sista behandlingsdag! Eoner sekunder har gått sedan det mycket hemska beskedet för 2,5 år sedan.

Läs min systers inlägg http://www.bomsickabomblog.blogspot.se/

Idag är jag glad!

/Sofia

En bön

En god vän sa för några år sedan:
Jag ber varje dag att jag skall få se människor på samma sätt som Gud ser på oss! Han ser möjligheter och älskar oss villkorslöst medans vi ser brister och ofullkomlighet.

Det är min bön med, dock kommer jag aldrig hamna samma division som Honom, men om jag ställer mig i förändringens rum kan ju processen iaf börja.

Ha en god vecka!

Sofia

Molnen gråter och solen lyser med sin frånvaro.

Jag kan inte förstå det riktigt, men igår slocknade jag innan 23 och vaknade först 9 imorse. Det känns som om all kraft rann ur mig i går kväll. Jag hade sett fram emot fint väder den här helgen och när jag tittar ut genom fönstret ser jag bara molnens tårar. Vem beställde regn istället för sol??? Nåja, kanske blir det softa, städa, tvätta dag då. Synd atyt jag inte har det där trollspöet som tvättar och städar själv, då hade jag kunnat softa HELA dagen! 
 
Under veckan har lite ny kreativ inspiration dykt upp. Nalletillverkning på fritids har skapat idéer hos mig och även min symaskin får stå framme i hopp om att bli använd. När jag igår var med eleverna på träslöjd blev jag även inspirerad till detta. Jag kom på hur man gör när man ska göra en ritning på något som är 3dimensionellt. Rätt bra utav en språkmänniska om jag får säga det själv....
 
Under veckan har jag faktiskt försökt att inte jobba hemma. Det räcker att jag gör lite extra tid på jobbet varje dag. Dock är det ganska svårt, jag gillar att få ordning på saker och när jag satt i bilkö i  måndags, eftersom 4 olyckor hänt på 8 timmar strax nedanför kungälv, så funderade jag allvarligt på att plocka fram datorn och koppla upp mig. Men risken hade väl varit att jag varit inblandad i den 5 olyckan då.
 
Nu är det dags att ta itu med livet, trots molnens stora tårar och avsaknad av sol.
 
Ha en bra lördag!
 
In His Love
 
Sofia

En dag med innehåll

Vad innehåller en dag med innehåll egentligen?
 
Är det en slags schematisk dag som jag bockar av, typ kl. 11 pratat med grannen=bra innehåll, kollat tv=mindre bra innehåll, sovit länge=massa tid försvann...
 
Eller är det att jag gör rätt saker, klär mig snyggt, sminkar senaste sotögonen (vilket jag inte kan), säger det mest chica orden, lyssnar på den rätta musiken, kör på ytan och polerar den frenetiskt?
 
Eller blir innehållet det jag tar med mig när jag gör mig klar för sömnen, det som gör att jag somnar gott eller sover dåligt... En dag med innehåll kan ju vara både en bra och en dålig dag...
 
Men idag är det en dag med bra innehåll! En dag då jag har fått så mycket! Och ännu mer fått en tydlig fingervisning om mitt liv. Jag älskar när kyrkan blir mer än yta och glam och öppnar sina armar för de brustna. Som ger hopp mitt i förtvivlan, som delar smärtan och glädjen i livet
 
Jag älskar en sång, Hosanna, där en del av texten säger "in your kingdom broken lives are made new, you make us new" Se den här http://www.youtube.com/watch?v=GZBiC_5aI6k 
 
Även jag, med all min brustenhet, får plats i Guds rike. Det är gött! Det ger en hel del innehåll!
 
Sov gott!
In His love
 
Sofia

Regnet öser ner, men jag sitter tryggt under tak.

Jag har haft förmånen att få låna ett hus under några dagar. Här finns flera rum, badkar, diskmaskin och bäst av allt: en braskamin. Min ganska stressade själ har mått bra här i huset på Tjörn. Lördagen tillbringades vid havet, på altanen, utmed vägkanten och framför brasan. Jag har faktiskt kunnat stilla ned min stressade själ till normal nivå, kanske tom till en något lägre än normal. Jag tycker mig ha fått några nya insikter om min framtid, några fingervisningar om en väg jag inte kunnat ana för ett par år sedan. Än är det bara en liten aning som syns, men tillräckligt för att göra mig "excited".
 
Igår var jag i min "andra" kyrka. Det är pingst i Stenungsund. Jag ser det fortfarande som en del av mig eftersom jag växte upp med att Stenungsundskyrkan var en del av kungälvpingst. Jag möttes av samma varma atmosfär som sist. http://greatlove.blogg.se/2012/february/ett-par-infall-som-berorde-mig.html En atmosfär som inneslöt mig och gjorde mig glad, som gjorde att jag slappnade av och kunde tanka ännu mer kraft i livet. Jag kan verkligen rekommendera er att åka till Kristet Center Väst (pingst) i Stenungsund. Jag hade kunnat sitta kvar där hela kvällen, utan problem!
 
Att ha en sån här helg att luta sig emot när vardagens alla bekymmer kommer är fantastiskt skönt. Att ha en tro som ¨håller i allt är mer än nödvändigt!
 
In His Love
 
Sofia
 
 

RSS 2.0