Mardrömmen håller på att bli sann!

Min bil verkar ha gått hädan... eller iallafall fått kortslutning. Något elektriskt har brunnit och hoppet står i lågor. Glad är jag iaf över att min arbetskamrat och hennes man brydde sig och gav förslag på bra mekaniker. Bilen står på Tjörn, mekanikern i Göteborg... UGH! Mer synd om Kjell som satt bakom ratten när det rök... (Han klarade sig dock!)

Imorgon är det dags för Hemkunskapsgrupp 2 att komma hem till mig, så nu ska jag satsa på en snabbstäd, så jag orkar upp imorgon.

Love in the air!

/Sofia

Hej alla friends!

Så har då måndagen stax gått mot sitt slut! DEn har varit lång, men god! Vi har haft hemkunskap hemma hos mig och det var väldigt trevligt! Det var ett minijulbord som stod på schemat och sen var det shopping på stan och givetvis ett besök på Göteborgs kex... en kille köpte 3 kg kex! TUngt på hemvägen...

Sen bar det av till ryskan, jag börjar bli nervös för den där tentan! HUr ska det gå? DEt är inte helt lätt alltså! Måste plugga mycket i jul! UGH!
Kul iaf att jag kommit in på Ryska B1 och lingvistik A, och att det är rätt dagar också! Fullträff!

Nu ska jag slafa!

Ha de!

Love Sofia

"Jag är så stolt över dig!"

Torsdagskvällen blev så bra den kunde bli. Barnen var lagom nervösa och jag var galet nervös, så jag tappade bort mig helt i lussetågets sånger... Men alla barnen glänste och kommentaren som förvandlade allt slit till ingenting , var när en mamma sa till sin 15-årige son "Jag är så stolt över dig!" Jag fick tårar i ögonen när hon sa det.

Igår gick jag och la mig kl tio, snacka om att vara trött! Idag ringde klockan ganksa tidigt eftersom jag skulle fixa en reservdel till bilen. Det var isande kallt på vägen till Mekonomen. Min syster, svåger och systerson kom och hämtade mig och så körde vi till Bergsjön, där lilla Flisan stod. Tyvärr var felet lite mer invecklat, så vi körde bilen till Kungälv och ställde den på min parkering. Så nu ber jag till Gud om en generator som inte kostar skjortan!

Jag är väldigt glad över Helena och Kjell som hjälper mig, jag hoppas att jag kan återgälda den på bästa sätt! Jag har i dagarna upptäckt att jag är väl snäll och hjälper en väldig massa människor, men får sällan något tillbaka. Jag har faktiskt börjat ifrågasätta en del sk. "vänner".  När jag märker att det jag har sagt eller skrivit inte ens finns kvar i en väns minne efter ett par dar, så börjar jag fundera. Har personen så dåligt minne eller bryr den sig inte? Antagligen blir jag utnyttjad av andra för att jag bryr mig om människor. Är det värt det?  Jag vet inte! ÄR det bibelns budskap eller gör jag människor en otjänst genom att hjälpa? Är det ok för andra att utnyttja mig? Jag är ju den som låter mig utnyttjas. Nu kan jag låta lite besviken och bitter. Och det är jag inte, jo, besviken kanske, men bitter är inte ok att vara. Jag är väldigt glad för Cattis! Hon är en supervän! BAra så du vet det!

På måndag får jag besök av min hemkunskapsgrupp, så jag behöver städa imorgon. Ska bli kul att bjuda hit dem. JAg har en grupp på måndag och en grupp på onsdag. Det har blivit en liten tradition och den går ju inte att bryta nu!

Hmmmm. djupa tankar och stor gl'ädje!

Bara så ni vet, alla Brandströmskare, JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER ER!

Kram Sofia

snart....

Imorgon har vi show! Äntligen! Allt som kan tänkas gå snett verkar ha gått snett. Men nu kan jag inte göra mer! Jag tror iaf att alla fantastiska barn kommer att lysa som vackra pärlor imorgon kväll! Och jag ska spela elgitarr!!! Igen!!! BE en bön för morogndagen, det kan behövas, iaf för mig...

I går pajade min bil... generatorlampan lyser... inte bra. Dessutom står den på en parkering i Bergsjön. Tur att jag har friends i närheten som kan klappa om den lite... Kjell ska hjälpa mig på lördag. Så ber du, kan du lika gärna sända upp en bön för Flisan också...

Ikväll var jag ute och åt med min goda vän Cattis, som fyllde år. Det lyfte min dag!
Skänt med såna goa vänner!

Sov gott"!

Sofia 

Here I am again!

I morse när jag vaknade var kroppen väldigt trött. Det var segt att ens tänka tanken på att gå upp. JAg kände mig helt otillfreds och otillräcklig för allt. Jag ville bara sova.... Men så kom jag upp iaf., jag åt lite gott tunnbröd, drack lite kaffe, strösåg på tv och gick ut ett ärende... Då hände något, jag blev pigg och fick en massa ny kraft och plugglust! Så när jag kom hem igen, bryggde jag mer kaffe, satte näsan över ryskaböckerna, (vilka är på danska, så jag är ganska bra på att översätta från danska till ryska) och gjorde allt i en rasande fart! När jag sen satte på en predikan med Phil Pringle såg jag hur många möjligheter som helst! Full av kreativitet åkte jag sen till skolan för att ha Stagekidsmöte och ser att vi ska lyckas på torsdag, även om Mathilda är i Afrika! Senare styrde jag bilen till humanisten för ryskaplugg. Jag älskar ryskaplugg! Det behagar mig mycket! Så åkte jag hem igen..... och lyssnade på Ulf Ekman. Blev väldigt upplyft, för det var ord som var till mig just nu!

Nu är jag övertygad om att jag ska sova i frid ända tills imorgon och att dagen imorgon också ska vara doppat i frid och att resten av veckan också ska vara i frid! Jag gillar när dagar förändras!

"Nu i ro slumra in i bädden så fin
som blommar på äng i en gungande säng
och Guds änglar de brer sina vingar ut
omkring barnet de står tills natten är slut"


Vi är alla barn! Så den sången gäller oss alla!

Love!
/Sofia

jag vet!

JAg är rätt medveten om att jag brister hej vilt i mitt bloggande, jag gör alla fel man kan göra och kan inte ens få in en av mina fina bilder på den, men jag skriver iallafall... även om det dröjer emellanåt. Denna vecka har jag varit kreativ!  Jag har varit med Esther och Isaac och skrivit musik till deras låtar. DEt är väldigt kul! Sen har jag bakat tunnbröd med jobbet, och det var på riktigt vis!

OCh idag började dagen på IKEA, sen var det besök på julmarknad på Hägnabacken och så avslutades turnén i Alingsås och 2-årskalas för Lilly och Ingrid. Ingrid berättade för oss att hon är en stor tjej nu och Lilly är också en stor tjej nu. Och de är verkligen det! Lilly sjunger och tecknar för fullt. Ingrid har ögon som är stora som tefat, blåa som himlen och busiga som bara den. De fick Pippiperuker av mormor och det passar dem! De är verkligen mostres mystjejer!

I torsdags hämtade jag min gungstol och jag är såååå glad över den., Den är väldigt mysig och fin! Tack gode Gud för den!

Nu ska jag strax stänga för idag, imorgon gäller plugg på fm och julfest i kyrkan på em.

CU Guys!

Love!

/Sofia

ett litet enkelt inlägg så här på kvällens final...

Idag har jag varit ledig, som alla andra måndagar den sista tiden. Nåja, en del har jag varit ledig...
Mamma ringde från Second Hand och berättade att den där gungstolen som jag gärna hade köpt i lördags fanns kvar! Jag traskade dit och köpte den! Så nu ska jag hem och mysa i jul! Gunga och sjunga i godan ro....

Sen när jag kom hem, så fanns det en lapp om en ledig p-plats och den fick jag hyra!!! JIPPIE! Så nu behöver jag inte gå runt halva stan för att komma till bilen!

Och sen var det det där med ryskan... Tyckte jag hade lite väl många fel på översättningen idag, men de flesta är antagligen slarvfel. Vi är iallafall en trogen skara på 5-6 pers som kommer varje måndag och njuter av Nadjas undervisning och uppenbarelser om språkets alla ingredienser. Jag har blivit mer medventen om mitt eget språk den här hösten.... Gillar att plugga!

Nu måste jag slumra... tror kroppen och knoppen behöver det...

Be blessed! Stay blessed!

/Sofia

RSS 2.0