Blodtryckstankar....

JAg är nojig, jag vet, men sista veckan har jag haft så ont i huvudet, pulsen är hög och hjärtat bankar fortare än vanligt. Jag bad skolsköterskan kolla mitt blodtryck i fredags, men hon hade bara en barnmanschett... Idag ringde jag min vårdcentral, som är jourcentral också, och hon sa att om det oroade mig ska jag verkligen kolla upp det. Så imorgon ska jag gå till doktorn.... vilket jag ogillar starkt eftersom jag inte vet om det är något fel. I vanliga fall så har jag öroninflammation eller skadad fot och då vet jag vad som händer. Nu får jag arbetspuls bara av tanken på att något inte skulle stämma.... HYPOKONDRIKER SOFIA!!!!

Men när jag snurrar i de tankarna tänker jag på Lillan som får kroppen full av cellgifter. Som får ta en massa blodprov och mår dåligt av hela behandlingen som hon får. Då känns min läkarskräck ganska så fjantig. Hon är en liten hjältinna, som alla andra barn som behöver gå igenom tuffa behandlingar. Hela hennes familj är hjältar! Tänk er att bara få ihop ett liv i en skräckfylld värld! Jag får ju knappt ihop mitt liv i en vanlig värld. Min kompis Nina, vars son är på sista halvåret av sin leukemibehandling, skrev en gång att hon har under den här tiden lärt sig att man klarar mer än man tror bara för att det finns inget annat alternativ. Så är det faktiskt. Men mitt i allt behöver vi varandra! Det kan ge extra kraft att klara nästa dag.

Jag har lagt in några nya länkar för er som är intresserade. Det är bloggar som har berört mig mycket senaste tiden. Läs om ni vill.

Nu ska jag ta en promenad och låta frisk luft ge syre åt mitt blod, så det kan ge syre åt mina lungor och ge hjärtat lite lugn och ro...

Bye and Bless!

/Sofia

Reflektioner efter nästan 2 hektiska veckor med många "utbrott"

reflektion 1: Om du behöver bli arg, gå ut och sparka på ett träd, låt inte ilskan ligga kvar, den blir alldeles för stor och kan träffa en oskyldig om den kommer ut iallafall.

reflektion 2: Att sitta ensam kvar på jobbet mellan halv sex till sju en fredagskväll var inte skoj. Den som pajade elementet bör vara skyldig mig tid! Ett element som står och läcker en fredagseftermiddag bör väl inte lämnas olagat? REsultatet av sånt kallas "VATTENSKADA".

reflektion 3: Carl är ett av de mysigaste och roligaste barn som finns. Tänk att mitt besök kan göra så mycket!

reflektion 3: MEkonomen fick ett större jobb än de trott då de skulle byta däck på fälgarna. Ett hade rostat fast och fick kapas loss med vinkelslipen. MEn bra och trevliga var de!

reflektion 4: För långa sammanträden i kombination med trötthet är en dålig kombination. Jag strulade till protokollet och fattar inte varför hälften har försvunnit! Suck!!!!

reflektion 5: Jag hade i min snurrighet förlagt mitt Ryska C 1 block och hade inte gjort min läxa när vi skulle lämna in den. JAg ska nog inte skälla på elever som inte lämnar in sina arbeten i tid.....

reflektion 6: Att inte kolla frysen är stängd då man har haft den öppet kan leda till att man behöver göra storkok dagen därpå. Jag har idag stekt köttförs, lagat korvoch baconstroganoff och om en stund blir det blåbärspaj. Senare blir det nog en avfrostning också...

reflektion 7: Lattevispen är bra till många saker. T.ex för att vispa chokladpudding, redningar, vispa vispgrädde om man är på utflykt. Med andra ord ett välanvänt redskap!

reflektion 8: Men min stora reflektion är att jag har helt underbara syskon! OCh jag gläds med Ulrika att Lillan fick komma hem igår efter högdosen, trots vissa problem. Mina syskon är helt fatastiska och jag älskar dem såååå mycket!

Bless!
Sofia


PAUS!!!

Ibland skulle jag vilja att tiden tog time out! Då skulle jag hinna mycket mer! Men nu är det inte så och kommer inte att bli så heller, utan jag lever udner samma villkor som alla ándra. De sista 2 lördagarna har jag ägnat åt att storstäda olika delar av lägenheten. Ni  vet; torka kakel, lister, slänga en massa, rensa garderober, damma, dammsuga, torka golv och sist men inte minst; tömma duschsilen. Ska man lista de äckligaste saker som finns i städvärlden så är det att tömma duschsilen som lätt tar de första 10 platserna. KLorin, plasthandskar icke miljövänliga sprayflaskor och annat är bra vapen mot denna fruktansvärda lukt som väller fram när man pillar på såna saker som duschsilar. Det borde vara saneringsfirmor som gör sånt!!! MEn fint blir det efteråt, det kan jag lova. NÄsta lördag blir det nog i rummet som storstädningen blir av.

Idag på vår 1:a ryskalektion, (som består av 2 delar; en med lärarassistenten Mariana och 1 med vår lärare Sveta)var jag ensam. Snacka om privatundervisning! SÅÅÅÅ sjukt bra att få terrorisera en rysktalande person med alla knäppa grammatiska frågor och inse att det är inte helt enkelt för dem heller!!! Och väldigt nyttigt för mig att få läsa hela texten och bli rättad inför Svetas lektion, som genast blir lite tuffare. Me like!!!

Ikväll satsade jag på en ny maträtt, tonfiskröra med färsk pasta. Väldigt gott faktiskt!!!

Recept.
1 burk tonfisk i vatten
lite majonäs
lite creme fraiche
skivade tomater, gurka och purjolök
lite peppar

Blanda allt i en "goja" och lägg på den ljumma pastan! mmmmmm!

Någon kanske har kommit på den innan mig, men jag delar iaf med mig av receptet!

Nu ska här ses lite TV, sen ska här sovas!

Bless U all!

/Sofia

Nu är hösten här...

och jag måste komma ihåg att plocka in blommorna på natten, annars dör de en för tidig död... JAg ska försöka få min pelargon att överleva. De sista åren har dock inte varit framgångsrika. MEn skam den som ger sig!

Idag har jag jobbat, vaknade med huvudvärk, så allt blev mycket jobbigare innan jag kunde gå hem igen. Å andra sidan bar det iväg till konfan med en gång. Detta var iofs bra, men hela tiden hade jag en molande huvudvärk. Den är fortfarande molande efter en seg översättningsuppgift till ryska. Önskar att den är borta till imorgon! (Huvudvärken alltså)

Snart är det helg igen och på söndag ska jag på barndop. Melker ska döpas i Kastala kyrkan. Det ska bli så intressant, för jag har nog aldrig varit på barndop innan. Synd att jag missar vår gudstjänst i kyrkan, det var längesen jag hörde den goda Thopmas Wijk predika. Men tur för oss att vi kan lyssna på www.pingstkungalv.se !

Nu ska jag gå till sängs (utan att ha gjort klart alla uppgifter i ryskan.) Kroppen och knoppen ÄR trötta!

Bless!

Sofia


Snart slut på en rolig helg....

I fredags styrde jag min lilla Flisa österut, närmare bestämt till Jönköping. Den här helgen skulle jag besöka Ramona Burning och ha kul. Och kul har vi verkligen haft. JAg har varti med om många upplevelser och goa möten med människor. igår var vi på Afromiddag. vi fick fisksoppa och någon annan slags rotfrukt med stark sås. Fisksoppan var väldigt god. Iaf när jag hade fått en bit utan huvud... Jag satt och åt soppa och försökte urskilja köttet från benen i fisken... OCh så tog jag något som såg ätbart ut... det smakade inte fiskkött kan jag lova. Vår värd såg mitt bekymmer och erbjöd sig genast hitta en bättre bit. Senare på kvällen var vi och lyssnade på Ramonas vänner i Lemongrass på Kulturnatta. De var sååååå bra. Så gott sound! Igår gjorde jag dessutom av med en massa pengar på shopping.... helt underbart!!!!

Idag var vi på gudstjänst på Livets Ord i Jönköping. Det var en så kanonbra predikan om att möta Jesus. Sen talade en missionär lite om arbetet i Indien och hur viktigt det är att komma ihåg att det handlar om människor, inte en siffra i statistiken utan en individ. Väldigt tänkvärda ord! Efter gudstjänsten tog vi oss till Utsikten i Huskvarna och fotade oss.... och utsikten. Sen gick vi loss på A6. Eftersom mina fötter hade gått i högklackat hela dagen blev det ett stort inköp; LÅGA boots! Snygga!

Nu ska det bli mat hos Ramona, sen styr jag kosa tillbaka till väst.... Me like Jönköping!!!

/Sofia

RSS 2.0