En liten reflektion från Uppsala.

Nu sitter jag i Svartbäcken och försöker få ihop veckans intryck. SOm vanligt är det mycket bra undervising på Livets Ord och jag försöker smälta det hela mellan varven. Även alla trevliga vänner man träffar har gett en extra glädjeinjektion och lite ledsamt är det att det är sista kvällen jag är här. Imorgon drar jag vidare mot Stockholm för att möta en god gammal vän, senare ska jag försöka pricka in mina systrar i Eskilstuna och sen förbi Alingsås och till slut hem... På söndag ska jag vara på gudstjänst i Kungälv, packa om och på måndag lyfter planet återigen från Säve till Budafest.  Galet mycket! Men galet roligt!

För övrigt har det inte hänt så mycket och jag ska snart vidare till livets Ord igen...

Jag hälsar speciellt till Lotta och Dennis.....<3

Love Sofia

Varför är ditt liv värt att leva?

Jag vet varför mitt är det, men nu undrar jag vad du har för tanke om det. Jag tror jag har en liten kreativ idé om livets menigsfullheter! Snälla! Låt mig få ställa frågan till dig!

What makes your life worth living? And why?!

Jag är INTE deprimerad, INTE låg.... bara väldigt NYFIKEN!

Så kommentera till mig!

Love Sofia

En mellandag under semestern...

Nu sitter jag i Eskilstuna i Johannas lägenhet, är seg och börjar få lite ont i bihålorna. Jag behöver nog ta mig till MAxi och köpa Sinova. det är dumt att få bihåleinflammation nu. Igår var vi i Oxelösund, Trosa och Skjulsta. Det var en väldigt mysig dag med lillasyster. Men jag är trött idag, körde långt igår och kom isäng väldigt sent! Idag har vi tagit en sväng på stan och njutit av Tunas gamla stad. Där finns det väldigt mysiga inrednings affärer.

Johanna jobbar ikväll och jag softar... men ska städa och njuta av solen också hade jag tänkt! Men först ska jag nog skaffa Sinova! det brukar hjälpa! Jag vill inte äta mer medicin nu! Det är bara dumt! Nu vill jag bara vara frisk!

ja, det var väl allt för tillfället, vi hörs under veckan....

/sofia

Kantareller och blåbär!

Igår var jag i Loo hos min systers familj och i deras stuga. JAg känner mig som världens mest älskade moster när jag träffar dem. Vilket mottagande! 2 lintottar som studsar omkring bland grästuvorna och glatt berättar om allt nytt i stugan. När det är avklarat tar de på sig sin kockmössor de fått och plockar "sockervadd" (vitmossa) och slänger över gärdsgården till "åkrana" De kan ju behöva äta sockervadd de med. Senare vaknar Lilly som sovit och när hon sömndrucket får syn på mig blir det ett glatt "Ia" Då blir man glad! Senare på eftermiddagen går vi iskogen och plockar bär. Ingrid äter dem med en gång, jag lyckas på botten täckt och de andra lyckas nog med mer... Jag hittar däremot guldet! Kantareller! Så ikväll tänkte jag göra smörstekta kantareller och ha på smörgåsen!

Snart ska jag hämta mamma, har varit lite yr i bhuvudet idag. Kan bero på att jag ätit lite dåligt... eller på alla medikamenter som jag har ätit sen i fredags,,,, Örat börjar släppa nu i allafall!

Be blesses, stay blessed!

KRam Sofia

Inte kul alls...

Jag har lyckats dra till mig en öroninflammation mitt i sommaren! HUr lyckas man med det?! Iallafall så är det antibiotika och hostmedicin som gäller nu.

Imorgon ska jag till Tjörn. Kjell byter olja på bilen, jag leker med Carl! Bra byte av tjänster tycker jag!

Hoppas att jag har mer spännande saker att berätta imorgon. Nu är det bara sömn som ska gälla, helst utan konstiga drömmar!

Kram och Peace!

/Sofia

En dag i tystnad!

Efter att ha lämnat Marlene på Nisseplatsen tog jag mig till Univeristetsbiblioteket och lånade Ungersk grammatik 1. Ibland undrar jag om jag är normal, vem lånar en sån bok på sin semester?! Sagt och gjort, så tog jag mig snabbt hem igen, skissade lite på Ungernekonomin, men kom inte så långt eftersom bokföraren Yngve inte har tillgång till mail för tillfället... Så då tog jag och småkikade i min nylånade grammatikbok. Hejsan, svejsan vad många kasus! Nu förstår jag varför jag hade vissa svårigheter med att översätta pastorns ord i bibeln vi fick. De har ju hur många kasus som helst! OCh n är man läser om dem så är de ju helt logiska, men ack så annorlunda! Jag som tyckte att ryskans alla kasus var tuffa... Men jag misströstar inte, Morgan Nilsson har sagt att ryska är svårare eftersom man har verbaspekter och olika böjningar inom det istället. Vad är då målet med detta nya intresse? Ja.... låt oss säga så här; om jag förstår ett språks uppbyggnad kan jag komma långt med en ordbok och lite frimodighet. Visste ni t.ex. att i ungerska ligger betoningen alltid på första stavelsen! Mycket lättare än i svenska! Där har vi satt ut den lite hipp som happ! OCh ordföljden är inte heller som i svenskan; nä, här sitter bestämmningen på ordet! Ja, någon Fil Kand i Ungerska lär det nog inte bli, men kanske några poäng i framtiden.... just for fun!

Idag har dagen för övrigt varit ganska tråkig, jag har inte kunnat prata med någon speciellt länge, min röst håller inte. JAg har aldrig tappat rösten så här innan. Jag har varit hes, men inte så att rösten försvunnit! Ikväll har jag läst om alla svininfluensasympton, men jag passar inte riktigt in där; ingen feber och ingen trötthet. Bara hosta och tät i bihålor.
Blir jag inte bättre kanske jag bör uppsöka en doktor! Kan Jang har snart gjort sitt!

Kvällen avslutades iallafall med "Sweet home Alabama" En vansinnigt vacker och romantisk film. Och en totalt orealistisk story... Iallafall är den värd att se!

För en vecka sedan var jag i Budapest! Det är verkligen en sagornas stad! Perfekt för prinsessdrömmarna! Lägger ut några bilder så att ni får njuta!Budapest sett från den äldre delen av staden... Budasidan, tror jag att det är.En Bella Notte färd?!Hur i hela världen fick de till detta?! Jag vill bara påpeka att detta bara är en liten del av något stort!

Bilder talar nästan för sig själva....

Sista kvällen med bästa relationsdiskuteraren! Sorgligt, men vi ses snart igen! Uppsala, here we come!
Här kommer några bilder från dagens Göteborgsrunda och kvällens härliga stund vid havet....
Jag håller på att tappa rösten, så nu måste jag sluta... hahahaha

Ps. Jag och Marlene har kollat våra multipla intelligenser, jag var språkklok och musikklok... vilket jag iofs redan visste!
Ds.

 Marlene i Haga,,,,

 Sofia i Haga

 Marlene och Sofia vid Lökeberg..

 
Innan regnet och åskan kom... Denna bilden är för alla som är i exil från Västkusten eller Sverige... Samuel R, ta åt dig! Den är tillägnad dig! ;)

Några sena tankar från västkusten!

Idag har solen lyst över oss och kvällen ute vid Skärhamn gav mig tron på en äkta svensk sommar tillbaka. JAg och Marlene lyssnade på Elida och gick även ombord på båten. WoW vilket place! JAg skulle iofs inte själv vilja bo där, men en vecka eller så hade fingerat perfekt! Dagen till lycka var även familjen Nytomt på båten och jag fick en trevlig och uppbyggande pratstund med Ulla-Britt och Karl-Axel! Senare åkte jag och Marlene till min kära syster Helena, svåger Kjell och barnet Carl. Carl var superspeedad och glädjen över vårt besök satt både på insidan och utsidan....

Imorgon hoppas vi på havet igen, ett litet dopp trots lite förkylning, hade passat bra!

Nu ska de söta drömmarna inta min hjärna, har jag bestämt... de sista nätterna har utspelat sig i Ungern och jag har växlat enormt mycket pengar och träffat väldigt många människor... Trevliga drömmar, men växlingen gör mig lite stressad! ;) Kanske är det så att jag längtar tillbaka eller glömde något där....

Peace!

/Sofia
 

Skärhamn by nightJag och Marlene har köpt likadana skor idag... 100:- på Goopy. Man kan snacka om benförlängare! (Vilket jag kan behöva)


Ledsen, men jag är lite seg i hjärnan...

Så blev jag då förkyld trots allt. Jag har inte varit förkyld sedan sportlovet! HUr gick det här till?! Detta innebär att hjärnan jobbar mycket saktare och jag har fortfarande inte fått till min egen lilla dagbok efter Ungernresan... Nu börjar utvärderingarna komma in och jag blir helt övertacksam över allt och alla som har hänt den den här veckan....

Imorgon kommer Marlene och då ska jag vara klar i huvudet! Med andra ord; Sofia måste sova nu! FÖr hon ska städa inför besöket imorgon....

Men håll ut, Ungern kommer..... och antaglien ett par bilder också! Tills vidare får ni som kan se det på min Facebook!

Lev för Jesus! Det bästa beslut du kan ta!

/Sofia

Hemma igen...

Nu har jag nog landat på alla sätt i vårt avlånga land... Efter en veckas underbar, fantastisk och rolig missionsresa i Ungern har jag nu även landat mentalt i Sverige. JAg trodde inte att den här resan skulle sätta såna stora spår i mitt liv! Att få besöka församlingarn i Ungern och få ge av det vi har och få del av det dom har har gett mig mer än jag kunnat ana! Denna resa är en "dream come true"! För 8 år sen började jag drömma om att våra ungdomar i kyrkan skulle få åka iväg på en resa i Europa och få vara med och betjäna andra människor och nu har det hänt! Nu drömmer jag redan om nästa!

JAg har så mycket att berätta och det kommer en längre sammanfattning i helgen. Kanske har jag även några kort som jag kan lägga ut då. Besök vår blogg http://missionpossible.pingstkungalv.se/

Love You all!

/Sofia
Kanske skriver jag inte så mycket...

just nu. Klockan är mycket och den ska ringa halv sex igen... jag åker ju till Ungern imorgon....

Några news!
Jag fick VG på min ryska översättningstenta också! Så nu har jag fått VG i alla ryskakurser hittills! Slava Bogo!
Min semester börjar idag och jobbet börjar inte förrän vecka 33! Mer Halleluja!
Jag tror att detta kommer att bli en väldigt bra sommar!

Följ mission possible på http://missionpossible.pingstkungalv.se

Be för oss och tacka Gud för möjlligheten att få hjälpa andra se vem Han är!

In His Love!

/Sofia

RSS 2.0