Välkommen på julmarknad på Hägnabacken!


Välkomna på julmarknad till min svägerska på Hägnabacken. Det är en underbar plats som man bara älskar att besöka. Dessutom säljs det keramik, ullprodukter, hembakt och fikaförsäljning i husen. Kan bara rekommendera ett besök! Öppet 4-5 dec. kl. 12-18

Vägbeskrivning: Tag av vid Nääsmotet i Floda. Ta lokalvägen till Tollered, men sväng nästan av med en gång på Vrånavägen.


En sorglig dag som några guldkorn gjorde lättare.

Idag är en märklig dag.

Idag är det 15 år sen pappas hjärta slutade slå. En dag vi aldrig glömmer. Och idag blev saknaden lite större; jag ville ju ringt till honom och bett om hjälp med bilen!

Det är också min storebrors födelsedag. Jag älskar honom och är sååå glad över att han finns. Han är ett av mina guldkorn!

Idag laddade min bil ur och jag blev stående vid ett rödljus på Göteborgsvägen 97. Jag var på väg till Mölndal och JP:S bilverkstad, för den krånglade innan också, men startade igen. Denna gången startade den inte alls. Det blev istället en väntan på bägningsbil. På samma adress finns ett café; STAR CAFÈ www.star-cafe.se De såg mig och bjöd in mig. De tyckte nog lite synd om mig, jag hade puttat upp bilen en bit på trottoaren innan en vänlig själ kom och hjälpte mig. De bjöd mig på kaffe, pratade lite med mig och var väldigt snälla. De håller tummarna för min lilla bil. Tillslut kom bärgaren och han tog hand om bilen, körde den till Jörgen och fakturerar kostnaden. JAg behövde inte alls åka med. Han var också snäll! Det blev buss hem istället. Det var ett tag sen och jag blev åksjuk.

Så Cafégänget, Jörgen, Anna-Carin, Helena och bärgaren var också guldkorn; de hjälpte mig och har säkert gjort sitt bästa.

I skolan idag träffade jag också guldkorn. Flera av eleverna är så mysiga och jag tycker så mycket om dom!

Hela min familj är guldkorn. Tänk att jag är så priviligerad att ha så många syskon! Imorgon kommer lilla Johanna hem, hon är bara 28 år...

Och jag vill verkligen rekommendera er att besöka starcafé, de är underbara människor!

Peace!

Sofia


Kraftig (h)järnbrist, men en del är roligt ändå!

Jag har ätit för lite järnprylar, jag har järnbrist eller så ger jag järnet för ofta... Fick tabletter av doktorn och uppmaning till fler prover. Jag fick veta att har man så lågt Hb som jag så finns det en orsak till det, det ska inte lämnas outrett. Så nu boostar jag med järnrik kost, bara 1 kopp kaffe om dagen, flera glas med juice (färskpressade) och blutsaft. Nu vill jag bara att det ska gå några veckor till så jag får veta att Hb:t ligger på 130 eller så. Det hade kännts såååå gött!

Hjärnbrist har jag också... Min hjärna vill inte koppla så fort. Det gör mig trögtänkt och trött... (Det kan ha att göra med järnbristen iofs) Men detta stressade samhälle passar inte järnbristare, det passar när allt fungerar och hjärnan och järnet är på topp. Ibland funderar jag på att åka på en tyst retreat en helg och bara vara tyst, jag undrar om min hjärna skulle susa lika mycket eller om jag skulle höra tystnaden runtomkring.

I lördags fick Kungälv besök av mina små godisbitar från Alingsås. Vi var på kyrkogården och la kransar och tände ljus, sen åkte vi till mamma och åt tillsammans. Mina fina pärlor är underbara! Lillan gick själv flera gånger och var sååå stolt. JAg var på 20-talsfest i lördags i Lindome och min syster hjälpte mig att sminka och fixa håret. När jag var klar och skulle gå frågade jag Lillan om jag inte kunde få en kram, men hon kände inte igen mig utan sa skrattande "Nä". hur jag än försökte så uteblev kramen. TUr för mig att jag fick en innan och att jag fick från hennes syskon.

Festen var också rolig. Jag dansade charleston och en annan dans, helt galet kul. Kanske skulle jag leta upp en dansskola i Gbg och sätta igång! ;)

Nä, nu ska jag kolla på televisionen en stund innan jag stänger mina blå för idag.

Take it easy out there!

/Sofia

Några bilder på mig själv... Vilket ego jag är!

 

Det var någon som ville se mitt sanna jag.... ja, om man nu har stajlat sig som modell någon gång måste man bara få visa upp sig!


Den här bilden ska få pryda omslaget på min bok som jag kommer att skriva när jag blivit berömd.....Den här bilden ska få stå för min karismatiska utstrålning.... Hahahaha!


 EN skön sommardag 2009 i Haga Göteborg....

Ja, nu får ni veta hur jag såg ut för ett år sen... Möjligen har håret förändrats eller???? Vad tycker ni kära vänner?
Sov gott!!!

Ojojojojoj....

SÅ trött man kan vara en mörk dag i november. Blutsaften är helt ok att dricka och jag har snålat med kaffe, godis och annat onyttigt och druckit juice, ätit leverpastej och en massa frukt. Hoppas att det höjer upp mitt lågblodade jag och att jag hamnar över den magiska gränsen för blodgivning! I dagsläget har jag en liten blodstege som jag behöver klättra upp på en del.

SÅ har jag gjort dagens goda gärning. När jag backade ut från kyrkan förut såg jag ett stort LIsebergsskynke i ögonfrån. Skynket visade sig vara min moster som var på väg till vårdcentralen för årets influensaspruta. Jag sa till moster att gå tillbaka med rullatorn, så kunde jag köra henne. RIsken var stor att hon antaingen skulle regna eller blåsa bort en sån här mörk dag i oktober. Moster, som fyllde ärofyllda 85 år i år, tog tacksamt emot mitt erbjudande. Under tiden hon sprutade i sig lite vaccin var jag och handlade lite pimp till min 20-talskjol. Nice, om jag själv får säga det... Med moster var det så tajmat så när jag var klar och körde till vårdcentralen så var hon klar. Ni må tro att det kändes gott att få hjälpa henne upp i lägenheten, viss om att hon var hemma minst 1,5 timme tidigare än om jag inte hade sett Lisebergsskynket!

Ikväll har mor och jag jobbat med kjolen. Mamma har nålat och sytt det svåra, jag har sytt ihopa den och trätt i resår.... JAg har faktiskt en symaskin, men det var längesen jag sydde och mamma är grym på sånt!

Nu är det dags för lite sömn igen. Imorgon har vi studiedag med jobbet och då ska jag upp lite tidigare.

Tips; läs mina länkar till andra bloggar, de säger en hel del!

Bless U!

/Sofia

Högt blodtryck förvandlades till lågt blodvärde...

Tji fick jag nör jag gick till doktorn, blodtrycket var alldeles utmärkt, pulsen likaså, snabbsänkan och sockret var förträffligt, men blodvärdet var lågt. 97. Det var visst lite för lågt för att inte kollas upp. Så jag fick vackert gå tillbaka till labbet och bli stucken i armen den här gången. Men nu fick de tippa stolen lite för jag blev snurrig i huvudet av att andas djupt och allt annat. OCh mina ädla tankar om att bli blodgivare sköts på framtiden; jag var både svårstucken och lågblodad.... Illa....

MEn sen har jag ju flera mysiga systrar och en av dem, Ulrika, var i Göteborg, så jag tog mig in till henne vid 12-tiden pch gjorde slut på mina presentkort och åt lite mat. Hemkommen till Kungälv så tog jag vägen via mamma och second hand för att inhandla något till festen på lördag. Ja, det blir en tjugotalsfest... och jag får nog försöka sy något liknande.

Så nu, efter att ha köpt Blutsaft för mitt låga blodvärde sitter jag hemma och är supertrött! Så det blir nog en kväll framför TV:n, trots allt.

Men även om jag är lågblodad och trött så tänker jag på mina små godisbitar till syskonbarn där några av dem har fått tra många stick, fått hemska mediciner och ändå lyser som små solstrålar. Då ska jag nog klara av detta med, med solsken i blick!

Ha en skön kväll!

Bless!

Sofia

 


RSS 2.0