Under 17 grader!

var det i min lägenhet när de mätte värmen! Då förstår jag varför även jag har frusit så. JAg fryser inte normalt sett, men den sista veckan har varit vidrig! JAg trodde nästan jag blivit knäpp. Men idag kom räddningsbeskedet, Hans Modin, förvaltare, tyckte att under 17 grader inte var ok och har lovat ett till element! Tack Västerstaden för det! NU kanske det räcker med bara duntäcket på natten och yllepläden kan få vila. (jag har pyjamas och duntofflor också....)

Det är så m,ärkligt, Göteborg har nästan 1 decimeter snö och Kungälv har knappt 5 millimeter snö.... VAd beror det på? JAg ser snön yra i Bohus på andra sidan Göta Älv, men tror ni den kommer hit?! Närå, här skiner solen(!) och himlen lyser i en himmelskt blå färg! Göteborg var iofs inte kul att köra i när det är så mycket snömodd och det kan jag ju då glädja mig över att vi slipper här.

Ikväll kommer min syster Helena med familj och ska äta ris a la Malta... det blir mysigt och lite varmare, med tanke på att det kommer vara fler i omlopp i min lilla lya.

En missionär skrev nyligen:
JAg ber varje dag att jag skall få se människor på samma sätt som Gud ser på oss! Han ser möjligheter och älskar oss villkorslöst medans vi ser brister och ofullkomlighet.
Det synsättet gillar jag! Och det får avsluta mina smått kyliga tankar!

Bless!

/Sofia

Tankar från en frusen Sofia

Sitter i min gungstol och småfryser... Solen skiner ute, men det är smällkallt! Frosten lyser vit på Klocktornets tak och den lilla småstaden Kungälv håller på att vakna upp till ännu en söndag med julöppna butiker och kyla. Det känns så skönt att skolan är slut och jag håller så smått på att återhämta mig från en intensiv termin. I torsdags hade vi den riktigt stora sista grejen i skolan, Stagekids showen. Den gick galant och jag är så glad och tacksam över det! Nu jobbar jag bara ett par dagar under lovet och sen så ska jag använda tiden till att vila och plugga. I januari kommer det en tenta som heter duga! Bara att gilla läget....

I nyår åker jag till Uppsala. Det blir på ett nytt sätt, eftersom Lotta inte kommer att vara hemma. Hon har förlovat sig (GRATTIS) och ska till FInland med fästmannen. Kul för henne! Trist för mig. Men i alla förändringar finns det möjligheter. Vem vet, kanske jag lär känna nya människor som kommer att ha betydelse för mig eller jag för dem.

Nä, nu måste jag värma upp mig lite....

God Jul om vi inte ses innan!

/Sofia

RSS 2.0