Att tala i tungor...

Ja, det är ju frågan... Idag fick jag en fråga av konfirmanderna när jag bad för någon av dem och jag bad då i tungor...Ffrågan var: Bad du på ryska nu? Njet, svarade jag, det var tungotal. Vilken bra fråga han ställde! Så då kom vi in på tungotalet också. Det blev en spännande bönestund iallafall.

Varför använder jag tungotal när jag ber? Jo, det är ett sätt att låta Gud få verka i mitt liv, att tala hemligheter med Gud, att bygga upp min inre person. Ibland känns det som om svenskan inte riktigt räcker till för det jag vill säga Gud...
Den Helige Ande är iaf en mycket bra person att känna, Han är hjälparen som ger mig vägledning i svåra stunder, den som visar på Jesu fantastiska kärlek till oss och Guds Fadershjärta! Visst är det underbart!

Jaaa, onsdagen är slut och torsdagen har jag inte koll på, men Gud kan låta mig få sova tryggt!

Ha det gott!


/Sofia

En ny vecka har gått mot mitten...

Så är det snart onsdag igen! Imorgon startar Stagekids för den här terminen. Det ska bli sååå kul att ha en kickoff med 2-9:or och vår trevliga gäst Lucas Hagby. Just nu har vi storträning i skolan. Vi ska skicka in bidrag till en täcvling som heter Skolyran och som går av stapeln nästa vecka inför Melodifestivalen i Göteborg. Jag hejar självklart på alla våra barn från vår skola!

NU bor jag i mammas lägenhet den här veckan, jag har fått välsigna en annan med min lägenhet. JAg tycker det är helt underbart att få göra det, jag blir såå glad av detta. Kan rekommendera att testa det!

Idag fick jag vet att en av mina vänner bytt civilstånd! Från singel till "in a relationship". Detta gladde mitt hjärta enormt! Hon är värd det och mer därtill! Hoppas på ett snart bröllop! Så kära CG! Grattis från mig till dig! I rätt tid svarar Gud alltid! Så nu hoppas jag att min tid snart är här... "Gud! Jag vill gärna gifta mig, men jag har inte träffat någon som vill gifta sig med mig än..." Ett finare sätt att säga " Gud, jag vill gifta mig, men jag har inte träffat någon som JAG vill gifta MIG med än..." Ett bra sätt att tänka är: Jag vill gifta mig med någon jag inte kan leva utan..., annars blir det inte så bra....

Nu ska jag börja göra mig iordning för den underbara skönhetssömnen, den kan man inte leva utan....

Var välsignade, var ni än är!

Love
Sofia

Små fredagstankar...

Nu börjar helgkänslan infinna sig och lugnet känns i hela kroppen.... JAg märker att jag har hållit fast vid att inte arbeta för mycket, har mer kraft kvar på fredagar... Snart ska jag gå till kyrkan och vara med på ungdomsmötet (jag är fortfarande ung!!!;)))) Innan dess ska jag städa det värsta, får besök under helgnätterna av min goda vän CAttis... Tur att hon bara ska sova här, då ser hon inte eländet... Nästa vecka ska hon få ta hand om min nr 14 hela veckan och då vill jag att det ska vara städat innan iaf. Så dagarna innan måndag behöver anv'ändas till städ!

En kompis till mig sa en dag: När man vågar erkänna sin svaghet blir den överkombar! Mycket sant! Så nu tänkte jag erkänna en svaghet: STÄDNING! Jag är inte alls bra på det! Men jag försöker iallafall! En dag hoppas jag att det ska bli annorlunda, men jag har en liten bit att gå innan dess...

Ha en skön fredagskväll!

Kram Sofia

Jag kan behöva hjälp!

Finns det någon händig människa som kan hjälpa mig att borra upp lite saker på mina väggar?! JAg skulle verkligen behöva hjälp! Och dessutom skulle jag behöva ha bilhjälp, jag skulle faktiskt behöva åka till IKEA och handla lite.... Hör av er, jag kan bjuda på god mat efteråt!

Idag är jag seg, beror kanske på den gråa himlen.,.. TAck och lov lös solen några minuter på em. Jag har blivit solberoende på sistone! (Beror inte på färgen iaf, den är lika vit som vanligt...=)

Dags att knyta sig igen....

Ber ni, så kan ni be för min syster Ulrika, som har diskbråck och hennes dotter Lilly, som har brutit nyckelbenet... Jag tillhör en ganska vild släkt som ni säkert förstår! ;)


LÖV!

Sofia

Första etappen avklarad!

Så var det dags för den andra tentan igår. Det gick väldigt bra, tror jag iaf. Jag gjorde den sådär 3 ggr, och analyserade felen och kom fram till det jag ville lämna in kl. 12.00

När jag sen kom hem satte jag igång med en stor ommöblering i lägenheten. Den har egentligen bara börjat.... Har en hel massa att sortera under veckan, men jag måste vara klar till helgen, då ska jag låna ut min lägenhet till en kompis en vecka. Så kära nån vad jag behöver jobba under veckan,,,,,

Idag har jag varit på hela 2 gudstjänster! En här i Kungälv och en i Göteborg. Båda var helt super! Jag får liksom tro för Sverige! Jesus vill upprätta vårt land!

Imorgon startar en av de andra ryskakurserna, så nu är det dags att köra igen! Humanisten, here I come!

Peace, Love and Blessings from me!

264 glosor från ryska till danska och bara 15 fel!

Sitter just nu och gör ett glostest från ryska (ljud) till dansk text. Man lär sig både danska och ryska! Så jag tycker att 15 fel är ett ganska bra resultat hittills!

Jag gillar inte grått väder! Jag vill har sol nu! Iaf några soliga timmar hade varit härligt! Snart börjar jag fundera på allvar att söka jobb vid medelhavet  eller i LA. Sol!!!! Vill ha!!!! NU!!!!!!!!!!!!

Men fram tills dess så är det bara att hålla fast vid löftet om en sommar eller löftet om himlen! En dag så kommer ju Jesus tillbaka och eftersom det står i Bibeln att det inte ska finnas tårar i himlen och att allt är perfekt, så tror jag att solen kommer att lysa för alltid där! Så håll fast i Jesus, så strålar Han!

Bifogar en härlig sommarbild....


Visst är detta en underbar bild att se på??? Denna är från en strand söder om lökken på Jylland.... Det var faktiskt ganska varmt i vattnet, trots blåsten! I love Denmark!

Sofia

Hösten kom tidigt iår...

Idag har det varit grått, regn och stormvindar... DEt verkar som om hösten kom extra tidigt 2009. Hur ska detta gå? För tillfället längtar jag till sommaren, verkar som om många gjorde det idag, för ingen ville vara ute mitt på dagen, bara envisa typer som jag (skulle posta ett brev..) När jag sen skulle ta bussen spöregnade det och blåste rejält. Då skulle alla elever från gymnasiet självklart med samma buss,,, Blött och grått. Det var med stor glädje jag till slut kom fram till Humanisten i Gbg, slog mig ner med en kopp kaffe i handen och pluggade. Då blev jag sååå tacksam att det finns hus att gå in i när stormen kommer igång. När jag sen skulle hem regnade det inte, så jag tog mig en promenad från kommungränsen och njöt av Stefan Salomonssons predikan från i somras. Gött! Nu regnar det igen, men det gör inget, jag är ju inne nu!

Detta fick mig att tänka på att i Jesus har vi beskydd! Huset är som Kristus, vi kan springa in där mitt i stormen och känna trygghet! Jesus tar hand om stormen och jag får vara i Honom! Det är riktigt GÖTT!

OK, dags att sova igen!

KRam Sofia

 

Så är det snart måndag igen...

Förstår inte varför jag har varit helt superseg idag. Kroppen tar lång tid på sig, hjärnan ännu längre... Det enda vettiga jag har gjort idag är: diskat, sorterat smutstvätt, kört en maskin hos mamma (stugan var upptagen) och städat mammas diskbänk. Jag hade iofs min tenta igår, men den var hur lätt som helst och inget större bekymmer, kanske hade jag oroat mig lite väl mycket i onödan... och det tog sig uttryck i en mycket seg söndag! Imorgon är det dags för nytt tentaplugg; nästa är på lördag och då handlar det inte om npgon gräddfil för min del, den kommer att vara svårare! Så nu behövs en ny kraftsamling för Sofia, plugga,plugga, plugga!

Igår var nog jag den enda Göteborgaren som gladdes över det låga priset på månadskortet! Sist jag köpte månadskort (snart 2 år den) kostade det 500 kr. Igår kostade det mig 432:-! Jag blev positivt överraskad! Sen fick jag veta att de hade sänkt priset till förra året, men gjort en mindre höjning nu, vilket hade irriterat en del andra, förutom mig! Dessutom blev jag glad över exp. fråga: Ungdom eller vuxen? JAg fick mig ett gott skratt!

Strax ska jag bädda med nya sängkläder och ta mig en kopp the innan jag stänger mina blåa ögon för dagen.

Ha en skön måndag och be en bön för mina ryskastudier!

Love ya!

/Sofia

Imorgon gäller det!

Kl. 10.00 på LennartTorstensgatan gör  jag mitt livs första (medvetna) tenta. Gjorde en gång en 2 p tenta, som jag inte förstod var en tenta.... ;)

JAg är lite sådär nervös. Men det känns ganska fridfullt i hjärtat! BE gärna en bön iaf för mig, så jag kan koncentrera mig!

Igår hade vi bönekväll för våra skolor och förskolor! Det var fantastiskt! Jag var så tacksam och glad när jag åkte hem på kvällen. Gud vill göra mycket i Göteborg och på västkusten! Tänk, vad Gud älskar oss människor! Tänk vad Han kan göra oss fria!  Fler bönekvällar, tack!

Nåja, nu måste jag sova.....

Han som är i oss är större än den som är i världen!

/Sofia

Jag är glad över livet!

Igår startade jag vårens arbete.... det bästa var att få sitta och spåna med min arbetskamrat och bli inspirerad av livets olika gåvor... Vad menar jag med det? Jo, vi behövs allihopa, som team, för att kunna bygga bra verksamheter, arbeten, familjer, församlingar, name it! Själv klarar jag inte speciellt mycket, men kan vi hjälpa varandra och engagera varandra kommer vi långt. För ett tag sen diskuterade jag och en annan om vi skulle påpeka att vi alla har brister och arbetar med dem... Jag tänkte då att varje sunt tänkande människa har väl koll på sina brister och vill arbeta med dem. Fokuserar vi på alla brister knäcker vi människor, ingen kommer någonsin att komma fram till målet, vi kommer bara att förlama varandra, Jag har säkert funnits med i klagovisornas församling över andras resultat, men jag har bestämt mig för att vara med och engagera människor och lyfta andras resultat ur en positiv vinkel. Vet man inte vad man kan, kan man aldrig förändra sina brister.

Oj, vilken lång utläggning! Men jag tror det är viktigt! Kom i håg att du kan en massa, och att du har en hel hög med brister som du kan förändra! Men det tar ungefär hela ditt liv! Vi behöver inte vara de mest perfekta och köra hetsen till döds, vi kan vara Guds fantastiska och helt superbra barn, vila hos honom och faktiskt få frid.Detta står i Fil. 4:4-9


4Var alltid fyllda av glädje i Herren! Jag säger det om igen: Var glada!

 5Låt alla se att ni är osjälviska och omtänksamma i allt ni gör! Kom ihåg att Herren kommer snart!

 6Oroa er inte för någonting, utan be till Gud om allt. Tala om för honom vad ni behöver, och glöm inte att tacka honom. 7Då kommer Guds frid, som är långt underbarare än vad vi kan förstå, att ge era tankar och ert sinne ro och skydd genom tron på Jesus Kristus. 8Låt mig säga en sak till innan jag slutar detta brev. Inrikta era tankar på det som är sant, gott och rätt. Tänk på det som är rent och värt att älska, och se på det fina och goda hos andra människor. Tänk på allt som ärar Gud och var glad över det. 9Fortsätt att i praktisk handling omsätta allt vad ni har lärt av mig och sett mig göra. Då ska fridens Gud vara med er.
 
Nu ska jag till kyrkan på årshögtid...

Love Sofia


Stackars min syster!

MIn storasyster har diskbråck igen! Hon har fruktansvärt ont och igår åkte jag och min mamma dit för att hjälpa dem. De har 3 barn som är 2 och snart 4 år gamla. Tjejerna är lite olika, Lilly har Downs och Ingrid inte. Det gör att Ingrid springer och Lilly superkryper! Frank eldar både sig själv och dem! Så läget är 190! Jag och mamma stannade över natten och sen åkte jag hem ikväll, mamma stannade kvar... Förutom att min syster har så ont, så är det iaf en stor glädje att få vara med barnen! De är sååå fina och man blir varm i hjärtat varenda gång man ser dem. Ikväll satt jag, Lilly och Ingrid och sjöng. Vi sjöng alla möjliga sånger och Lilly tecknade och sjäng de ord hon kunde...

Imorgon ska jag börja jobba igen... segt!!! Men lika bra att komma igång, så jag inte står där på torsdag och har ont i magen för att jag inte har hunnit allt jag skulle hinna... Denna veckan måste jag plugga med, har min första tenta på lördag! JAg är så spänd på den. NU tror jag  att jag kan det ganska bra vid det här laget, men iaf.. jag är lite sådär spändförväntansfull!

Nu måste jag slå igen mina blå för ikväll, ska försöka ladda upp en bild somjag tog när jag var modell.....

Ja, jag vet att den blev ganska stor, men jag är väldigt glad att den gick att rotera överhuvudtaget...

/LOVE YA! SOFIA


Long time, no seen!

Gott nytt år alla vänner!

Har precis kommit hem från ännu en nyårskonferens i Uppsala... Kanonkul som vanligt! Denna gången blev det lite komprimerat eftesom jag inte hade min egen lilla flisa att åka i. Jag fick däremot åka kungligt med familjen Ärlebrandt i deras volvo! Men jag hann träffa riktigt många iallafall! Det är fortfarande lite sorgligt att jag inte kunde gå på Berits knytis idag, men, men, jag ska gå på möte på Credokonferensen istället.

De bästa på nyårskonferensen var infoträfffen om mission. JAg blev helt taggad! Och inspirerad! Det finns kanske en chans även för mig!

Vad tror jag om detta år då? Hmmmm... jo, att jag ska leva och njuta av vardagen mer. Och att jag ska lära känna fler nya människor!  OCh att jag ännu mer ska våga gå i tro på Gud.

Så, nu ska jag sminka på mig lite, sen blir det ,möte igen! Halleluja!


HA det gott!

/Sofia

RSS 2.0