Advent!

Så är den äntligen här! Första advent! Jag älskar alla ljus och stjärnor som lyser upp det mörka! Det var underbart att sitta på gudstänsten och sjunga med och lyssna på predikan. Jag blev nästan tårögd flera gånger, det var så fridfullt!
det blev ett litet besök på julskyltningen innan det var dags att ge sig av till Hägnabacken och Jacks födelsedagskalas. Tänk att han är 12 år! Och fortfarande fasters myspojk! Idag fick jag även en mysig kram av Kim också. Åh, vad jag älskar er! Sen var det ju väldigt gott att träffa Frank, Lilly, Ingrid och Carl. De är också väldigt älskade av sin moster! Lilly och Ingrid fyller 2 på torsdag så nästa helg blir det kalas igen!

Nu börjar den där julklappsgrejen... vad ska man köpa? Och vad önksar man sig? HELP!!!

Nej, nu ska något gott hamna i min mage, sen ska sömnen infinna sig!

Hosianna i höjden! Välsignad är Han som kommer i Herrens namn, Hosianna i höjden!

Love!

/Sofia

en å annan tanke i kylan

När det är så här kallt blir hjärnan trög... Duntofflor, långärmad pyjamas, duntäcke och filt! Ändå fryser min näsa! I hate it! MEn det påminner mig lite om Georgien! Sista natten i Gori 2004, så delade jag säng med Else. Det var kallt! JAg hade långkalsonger, flanellpyjamas, yllekofta, vantar, mössa, sockar, täcke, fleecefilt, sovsäck... men frös iaf om näsan. Till råga på allt snarkade Else så att jag blev full iskratt och började fnittra varenda gång jag skulle sova... Det slutade med att jag la mig skavfötters och sparkade till henne varje gång det blev för högt.... Men nu bor jag ju i Sverige och här ska det inte vara så kallt inomhus!

Nu ska jag slafa igen! Börjar morgondagen med musiklektion, så jag ska tidigt till skolan! Ska njuta!

HA det bra i cybern och jag kan garantera att Liseberg är värt ett besök! (Även om man inte vinner något)

Love!

/Sofia

Hualigen!

VAd det är kallt! Här har snön tom lagt sig när den har seglat ner. Det händer inte så ofta. MEn man får vara tacksam att man inte bor i Uppsala. Där är det kaos! Tänker på er alla däruppe!

Ikväll lämnade jag Zeta till hans husse igen... Jag gillar att vara plastmatte! Han har varit sååå söt hela helgen och myst med mig. NÄr han har velat att jag ska komma och mysa har han kommit till mig och skällt lite och sprungit in till soffan och velat att jag ska sitta där under filten. Sen har han krupit under och lagt sig nära mig... Det har gett mig en del behövliga pauser i ryskaplugget.

IGår kväll var jag och min lillasyster och Zeta ute vid Lökeberg. Det var alldeles kolmörkt, stjärnorna lyste klart och ute vid horisonten såg man ljusen från Åstol glimma. Allt var stilla och ljuvligt! JAg kan verkligen rekommendera det! Åk till havet en kall, stilla kväll!


Nu ska jag sova igen! I den mycket kalla lägenheten!

Kram Sofia

SVAR!!!

"Postat av: Niklas

Jag har kollat upp det lite och det verkar som att den bästa betydelsen av ordet på hebreiska är att rulla eller vältra över något."

Någon har läst! Och gett respons! TAck Niklas! JAg är nog benägen att ta tag i den betydelsen!

Idag har jag bakat mina första pepparkakor! Det gjordes med klass 5 på hemkunskapen. Hela jag luktade pepparkaka sen! Fast gott var det!

DEn sista halvtimmen har jag suttit med min lillasyster på tråden, hon satt just nu i en taxi på väg till Göteborg... från KAtrineholm. Alla förstår väl; SJ var sena! Så försökte jag få dem att förstå att hon missar den sista bussen hem, men inte gällde någon garanti inte... Så hon hoppar av i Alingsås och sover hos vår syster istället... SJ!!!!! SJ(ukt)

Ikväll har jag softat, tagit en lång varm dusch och ätit en god hönökaka med makrill i tomatsås... MMMM.

Imorgon får jag besök av min varannanhelg hund (numera verkar det så), Zeta. Hans husse är i London och då ville hunden komma till mig! Love him! (Hunden alltså)

Så " Befall dina verk åt Herren, han ska ge dig framgång!"

Love Sofia 


Att ge goda ord...

När vi ger varandra goda ord får vi liv i hjärtat. Om jag säger ett gott ord till mina vänner mår mitt hjärta bra och även deras hjärtan mår bra (förhoppningsvis) Tänk om alla skulle bestämma sig för att säga minst 5 goda ord till någon/några andra en dag, vad alla skulle må bra då! Idag blev jag lyft bara för att jag lyfte en annan. Hon blev glad och då blev jag också glad!

Finns det någon som har fått koll på vad ordet "BEFALL" i måndagens bibelvers betydde? JAg har inte hunnit slå på det än och går och tuggar på det bibelordet hela tiden ! Det är bra!

Så är det då dags att sova igen... Jag läste i en min vän Samuels mail att det hade snöat i Uppsala... jag drömmer också om snö. I allafall på nätterna!

Var glada och säg nu snälla ord!

Kram Sofia

Många som läser....

Vilken uppgång på en vecka, flera 100%! Annat än börsen det... (det handlar om hur många som läst i min blogg de senaste dagarna...) Trevligt, tycker jag!

Idag har jag begravt mig i arbete, vilket ledde till en något okoncentrerad Sofia framåt kvällen... Gäsp på ryskan, dubbel espresson i pausen, något mer vaken, kaffe efteråt med Mira, lite mer vaken, åkte på Amwaymöte med Veronica, vaknade till lite mer, men sen kom jag in i det där läskiga att språken flyter ihop, hjärnan orkar inte tänka och antingen hamnar man i ett hejdlöst fnitter eller i en förtvivlad gråt. Jag hade svårt att hålla fnittret... men jag lyckades och jag lyckades köra hem och en liten runda... och nästan somnade vid ratten.... och parkerade på Strandgatan och blev klarvaken, kaffet fick effekt, något sent!

Nu sitter jag här iaf. och funderar på livet. Jag funderar på hur viktigt det är om jag lyckas med allt i morgon eller om jag kan förlänga mållinjen några dagar... Vi säger en massa klyschor ibland när det gäller ex. "skjut inte  upp till morgondagen det du kan göra idag..." Lätt för en annan att säga; då hade jag fått jobba dygnet runt. JAg säger bara ett annat ord; våga prioritera! Då kan prestationsångesten försvinna!

Vänner! Dags att sova en välsignad sömn! Annars håller inte mitt fnitter sig i styr!

Love!
/Sofia

En mycket sen måndagskväll...

Tack gode Gud! Jag har börjat förstå Intstrumentalis! Slava bogy! Jag tror att jag var på rätt spår innan, men krånglade till det för mig genom att gå på djupet och läsa om alla undantagen! Tack Nadja! Bästa ryskaläraren på GU!

Idag fick jag ett bibelord till mig från en vän. "Befall dina verk åt Herren och Han skall ge dig framgång" Väldigt bra tycker jag, eftersom jag fick härdsmälta i hjärnan igår och ingenting verkade gå min väg i livet. Jag har gett vidare ordet till fler idag! Jag undrar hur man ska översätta "befall" i det här läget. Är det ung.som " alla livets saker som jag gör, gå till Gud med er!" eller har någon något annat förslag?

Jag bearbetar fortfarande ämnet: När styrkan blir till svaghet", del 2 kommer, jag lovar!

Nu måste jag bara sova!

Love!

Sofia

Domsöndagen

Idag är det domsöndagen. Kan kännas lite läskigt faktiskt! Som om Gud är en slags domare som slänger klubban i bordet. "Pang.... du har en dom över dig! PAng..... du duger inte! Pang..... försök inte komma här inte! "MEn så är inte läget! Utan det är mer; "välkommen, här finns plats för dig också! Här finns nåd för dig med! Du får komma till mig! Du kan lämna av allt som tynger dig här hos mig! Tänk över här och nu vad du behöver för att leva ditt liv fullt av mitt liv, tänk över vad du tror att jag har för dig! " JAg kommer aldrig att lyckas bli helt rätt, men jag kan lämna mig helt rätt och slätt till Honom! Lyssnade på Claes Josefsson idag på EFS HIsingen, han talade om detta på ett oerhört befriande sätt!

Imorgon ska jag och vår 7-9 åka till min kyrka här i stan och ha en riktig myseftermiddag med playstation, biljard, pizza och skoj. Sen blir det ryska och för första gången känner jag "goddag yxskaft, fattar inget" Måste fråga Nadja.....

Sov gott, det ska jag göra!

/Sofia

En intensiv vecka kräver god sömn...

Som vanligt verkar livståget gå fort, fortare än X2000 som alltid verka vara sent. Jag förstår ärligt talat inte hur en del människor hinner. Jag har en hel hög med ogjort arbete på jobbet. Nu kan det mesta vänta, men jag måste ju iaf ta itu med det en dag...

I tisdags kryssade jag mellan sjukhus i Gbg. En elev sågade sig i fingret och BAckaLäkarhus hade inte koll på att Östra är det sjukhus som tar emot barn. Så jag körde först till Sahlgrenska och sen till Östra. När jag sen hade lämnat över eleven till hennes föräldrar körde jag vilse på tillbakavägen... Tillslut kom jag, 30 min försent till ryskalektionen. Någon timme senare blev kroppen helt slut. Adrenalinet tog slut! Det hängde kvar i tills igår, då somnade jag vid 10 och vaknade vid halv elva idag. ÄR man trött då?

Nåja, idag var en tvättdag iaf, så då kan man ta det lite lugnare...

Jag längtar till jul! Efter ljus och stjärnor, efter glögg och pepparkakor, efter julmat och familjemys.

HA det bra! Vi ses!

KRam sofia

Hösten är på väg till advent...

Det bästa med November är att det snart är december. JAg längtar till advent och alla vackra ljus och alla fina julsånger och all förväntan på julen.... Mmmmm

Men tyvärr är det fortfarande en bit att gå! Genom regn och rusk ska vi ta oss lite till...

Här händer inte så våldsamt mycket, mer än att det är fullt upp med allt... Längtar till helgen, så att jag kan tvätta och städa lite grann... Mitt kylskå pajade häromdagen och det blev inte lagat förrän idag, så det är väl sådär kul lukt i det, men det är väl bara att kavla upp ärmarna och ta tagi det hela....

Nu ska jag sova....

In His Love

Sofia

Hemma igen!

Så nu är jag äntligen hemma i min lägenhet igen. Har haft det underbart på Hägnabacken, men det är ju inte mitt hus... I helgen hade jag Zeta med mig igen, hans husse var på begravning, så jag fick mysa med honom.... och Gizmo. Stackars Gizmo spydde ner hela verandan imorse och jag fick torka upp det.... Ugh! Men tur iaf att han inte var nämnvärt påverkad, det var hög svans och drag i kopplet på morgonturen! I eftermiddags åkte jag och lämnade Z och sen blev det middag hos mamma. Mysigt! Kvällen avslutades i Backadalskyrkan, där jag, Sofia Svensson och Julia Nilsson ledde lovsång. Mäktigt!

Idag är det ju Fars dag! Och jag har haft svårt att fira min pappa, han är ju i himlen. Men jag kan berätta om hur bra han var... Han var min alldeles speciella pappa, som var en mjuk person, berättade sagor för mig på kvällen och som fick mig att tänka ett steg till. På tisdag är det 13 år sen han dog, och jag saknar honom fortfarande!  Han hade varit en väldigt bra morfar och farfar.

Men jag har ett hopp! En dag ses vi i himlen, och då finns det inga tårar kvar!

Nu ska jag samla kraft till morgonens stora prövning; städ och plugg!

CU!

/Sofia

RSS 2.0