Jesus är uppstånden!

I
 
dag fick jag då uppleva detta ryska firande! När jag kom till kyrkan idag möttes jag av hälsningen "Jesus är uppstånden!" och eftersom jag hårdtränade i natt så kunde jag svara korrekt! "Воистину Воскрес!" Han är i sanning uppstånden! Och vilken fest det var i kyrkan! Det var knökafullt! Folk satt i trapporna i kyrksalen. Det var sång, glädje, dans, liv! Och det hela avslutades med nattvard och innan dess en inbjudan att ge sitt liv till Jesus. Flera människor tog beslutet att följa Jesus. Jag älskar stunderna när människor svarar jag på inbjudan. Alla i kyrkan applåderar och gläds med dem.
En annan sak jag gläds över här är att alla generationer får plats och har utrymme. Tanterna med knutarna i nacken och som gärna är med och dansar med barnen. Ungdomarna som, dels är ledare på Kids, men också är på ungdomsmötena och tjänar varje vecka. Alla familjer som finns och där föräldrar följer med sina barn på barnpassning eller hjälper till på Kids. Eller alla de som åker till en järnvägsstation och hjälper hemlösa. Eller.... Jag önskar att jag kunde packa ihop kyrkan här och ta med den till Sverige så att ni får uppleva det. En sak vet jag; det kommer bli svårt att åka hem i slutet av juni... För även om jag kan sakna Sverige och inte minst min familj emellanåt, betyder det inte att det är dåligt här. Här är fantastiskt! Trots det gråa, trots det trasiga, trots det smutsiga. För det kanske är så att där lyser det vackra ännu mer och påverkar sin omgivning...

Jag har äntligen avslutat en översättning som var seg att få ihop. Jag fick rita upp ett mönster för att få ihop en av meningarna. Nu hoppas jag dock att den är någorlunda ok. Imorgon ska jag bara vara hemma, fixa lite studieuppgifter och njuta.

Kom på en sak när jag åkte hem idag, igår när vi åkte till kyrkan regnade det, men det hindrar inte ryssarna från att grilla. för i skogen finns det trädstammar och där kan man spänna upp presenningar och vips har man ett tak, eller så tar man med sig ett partytält ut i skogen och är helt skyddad från regnet. Ryssarna älskar verkligen att grilla!

Ha det gott!

Sofia

Kommentarer
Postat av: Irene

Roligt att läsa!
Förstår att du har det bra!!!
Kram

Svar: Tack! Jag har det väldigt bra! Hälsa familjen!Kram
Fia

2013-05-05 @ 22:17:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0