Fantastiska IKEA och rökridåIdag fick jag ÄNTLIGEN möta det ryska Ikea. Det var med stor förväntan jag åkte med Natalya och hennes mamma till Belaja Datja och Megacenter. Det var det största köpcenter jag någonsin sett! Flera nordstan på rad! Ikea bjöd som vanligt på sitt koncept, dock fanns det mer att välja på, både i restaurangen och i varuhuset. Men, svensk som jag är så blev det att välja köttbullarna! Och så goda de var. Faktiskt godare än de svenska! I förbutiken inhandlades lite svenskt som sill, lingonsylt och dammsugare (och självklart knäckebröd)

Turen gick vidare till Stockmann, där har de svenskt kaffe, löfbergs lila. Vi gick in och ut ur affärer i flera timmar, dock befann vi oss bara på ena sidan av centret. GALET! H&M, Marks and Spencers och en hel massa andra affärer fick besök av mig. Dock handlades inte så mycket. Mest lite smågrejor på IKEA och lite svenskt kaffe. Men bara upplevelsen på IKEA var häftig. Det är så samma koncept att jag kom på mig själv att leta enligt Bäckebolsbutiken.

När vi vid 22 tiden anlände hem igen låg rökridåerna efter kvällens sjasjlikgrillning som en tät dimma i området. Idag har folk grillat. De grillar överallt! I en park i en förstad var det massamling av grilla folk. Här är det ju många som kommit för sina datjor och firat ledigheten med grillning. Jag börjar förstå varningstexterna för skogsbrand nu. De eldar överallt!

Imorgon är det skärtorsdag här. På dagen ska jag plugga, men på kvällen ska jag till kyrkan. Jag ser veklingen fram emot att fira påsk här! Och jag ser fram emot att få lite internet i lägenheten. Idag kom Lenas hyresvärd och hälsade på mig. Och då passade jag på att fråga. Han sa att det skulle komma någon specialist imorgon. Så vi får se… ;)

Hoppas ni har en lika härlig maj som jag har! Och om ni undrar, JAG HAR DET VÄLDIGT BRA!

In His Love

Sofia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0